Denník N

Z púšte do pralesa – III.časť

Peru je pre Slovákov vzdialená krajina. To čo návštevníkom ponúka, však stojí za čas strávený v lietadlách. V tomto blogu môžete vidieť fotografie z viacerých turistických miest, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

Jedným z ikonických miest v Peru je jazero Titicaca. Opradené legendami, mýtmi, povesťami. Peruánci ho považujú za kolísku svojej kultúry. Nachádza sa v nadmorskej výške 3800 m. Zaujímavejšie než samotné jazero sú ostrovy  na ktorých žijú zaujímavé etnické skupiny.

Chladné, veterné ale zároveň krásne a tajuplné.IMG_4789-Pano

Najpopulárnejšie sú plávajúce trstinové ostrovy obývané príslušníkmi etnika Uru. Napriek výraznej komercializácii stojí za to navštíviť niektorý z týchto ostrovov.

Trstina totora je pre obyvateľov plávajúcich ostrovov základným stavebným materiálomIMG_4632

IMG_4660 IMG_4674 IMG_4689

Turisti a nádherné ručné práce im zabezpečujú primerané živobytieIMG_4665IMG_4714

Veľmi zaujímavou destináciou sú skalnaté ostrovy Amantani a Taquille.  Život na Amantani pripomína idylický komunitný spôsob žitia blízky predstavám Európana túžiaceho po úniku z každodenných starostí. Turisti majú možnosť stráviť krátky čas v niektorej z rodín žijúcich na ostrove. Skutočne zaujímavý zážitok. Berte však do úvahy vysokú nadmorskú výšku, strmé svahy a nízke teploty najmä v noci.

Dom v strániIMG_4744

Hrdý obyvateľ ostrovaIMG_4747

Práca na políčkuIMG_4753

Príprava večere v hostiteľskej rodine. Vegetariáni by boli nadšení.IMG_4811

Brána svätyne Pachamama na jednom z vrcholov ostrovaIMG_4804

Na ostrove Taquille sú pozostatky starobylých chrámov a známy je aj tkáčskym remeslom vychádzajúcim z nevšedných ľudových tradícií.

Ostrov Taquille pripomína pyramídu vynárajúcu sa z dna jazera. Dokonalá inšpirácia pre priaznivcov  Ericha von Dänikena.IMG_4761

 

Brána slnkaIMG_4868

Dva svetyIMG_4848

Tradičný mužský krojIMG_4860

Rozlúčka s ostrovomIMG_4872

 

Teraz najčítanejšie