Denník N

Zabudnutá roztržka

Samé zádrapky…

Slávka vošla do bytu, skôr ako za sebou zavrela dvere, rozhliadla sa. Očami hľadala Marekove topánky, jeho miesto bolo prázdne, ak by bol doma, celkom určite by ležali v pravom rohu pri skrinke. Bolo to tak od čias, kedy zariadili tento celkom útulný byt nábytkom.

Ale teraz nie, nie je doma, presvedčila sa o tom, len čo otvorila dvere do izby. Poumývala sa, zhodila zo seba ťarchu pracovného dňa a do kuchyne odniesla tašku s nákupom. V spálni pred veľkým okrúhlym zrkadlom vystrúhala niekoľko vtipných grimás, rozopla si podprsenku a hodila ju na posteľ. Odrazu bola do pol pása holá, dobrý pocit, nič ju netlačilo, žiadne ramienka a iné hlúposti, ktoré vedia dobre znepríjemniť život. Najhoršie je to v poriadne horúcich dňoch, asi takých, ako je ten dnešný, ešte stále je teplota poriadne vysoko a slnko je spaľujúce.

Ani obliecť sa jej nechcelo, zopárkrát sa na seba pozrela sprava i zľava a natiahla sa na posteľ. Posteľné obliečky jej príjemne chladili kožu, fajnový pocit, jednoducho paráda. Ležala a premýšľala, oči mala privreté, v mysli si prehrávala dnešné ráno. V práci mala rušno, nebol čas myslieť ani na jedlo, a už vôbec nie na domáce trampoty. Marek bol dnes nejaký podráždený od okamihu, kedy otvoril oči, nedalo sa mu vyhovieť. Samé zádrapky, tu nevyhovujúce raňajky, tam zle vyžehlená košeľa.

Pomaličky cítila ako sa jej privierajú viečka, o chvíľku by sa jej podarilo zaspať. To by nebolo najlepšie, radšej rýchlo vstala, nahodila na seba len kratučké bavlnené tričko a vrátila sa do kuchyne. Povykladala obsah nákupnej tašky a pozrela na hodiny, pomaličky príde Marek, jeho čas sa priblížil. Vtedy jej niečo napadlo, zo stojana zvesila sprchovú hlavicu a pomalým prúdom začala napúšťať vodu do vane. Vyzliekla sa, privrela dvere, do vane nasypala trocha voňavej soli a pomaličky sa ponorila do vody.

Nebola tam možno ani päť minút, keď sa z predsiene ozvalo: „Ty si vo vani, miláčik?“ „Áno, budeš mi môcť umyť chrbát?“ položila praktickú otázku a čakala na odpoveď. Odrazu sa otvorili dvere a v nich usmiaty Marek, podišiel k nej a pobozkal ju. Po malej prestávke sa vrátil a k bozkom pridal chrbát, jeho dotyky boli jemné a vášnivé. Páčilo sa jej to stále viac, na rannú roztržku už ani nepomyslela.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.