Denník N

Zastavte Junckera!

Motto: Kto zabudne na lekcie z histórie, prežije ich opäť.

O akú lekciu z histórie ide? Každý politika a štátnik by mal vedieť, že keď trójska vojna trvala dlho, tak  Gréci postavili sochu dreveného koňa. Keď Gréci odišli, tak obrancovia Tróje potom prišli k zanechanému drevenému koňovi. Pri koňovi našli aj zviazaného muža, ktorý im tvrdil, že Gréci zanechali koňa ako obetný dar, a kôň je preto taký veľký, aby ten dar Trójania nemohli dostať cez hradby do mesta, lebo sa verilo veštbe, že keď sa kôň dostane do Tróje, tak sa Trója stane nedobytnou.

Aj vtedy sa ozývali hlasy, ktoré varovali svojich vodcov a spoluobčanov, aby neprijímali tento „danajský dar“ od Grékov, lebo Trója padne. Tieto hlasy neboli vypočuté, ale odignorované. Vodcovia Tróje vtedy tiež neverili, že tento kôň je pascou, a rozhodli sa dreveného koňa vtiahnuť do Tróje. Kôň bol však veľký, a nemohol  prejsť cez bránu. Preto Trójania museli zbúrať jednu bránu, ktorú potom len slabo opravili. Keď bol kôň v Tróji, tak v noci z koňa povyskakovali ozbrojení Gréci, ktorí premohli stráž pri bráne, a do Tróje vpustili Grécke vojsko, ktoré sa medzi tým už vrátilo. Cez túto lesť a nastavenú pascu sa Grékom nakoniec podarilo nedobytnú Tróju po rokoch dobyť. Trójania boli pozabíjaní, a ženy sa stali otrokyňami.

Vráťme sa ale do reality. Nemôže byť dnešná situácia s nezvládnutou migráciou tiež Trójskym koňom od militantných islamistov? Nemôžu byť niektorí z týchto dnešných emigrantov tiež „danajským darom“ a Trójskymi koňmi? Nepribudne vďaka tejto nezvládnutej migrácii po Európe viac teroristov a teroristických bombových útokov? Nepribudne po Európe takto viac fanatických radikálov, ktorí bez práce a v chudobe   budú ochotní robiť teroristické akcie pre militantných islamistov?

Od stratégov, lídrov  a štátnikov Európy by som očakával viac stratégie. Oni nevedia, že vojna sa nevedie len priamo krvavo v ozbrojenom boji, ale že vojna sa môže viesť aj takto nevinne, nekrvavo, nenápadne a emočne? Nemôže byť aj táto masová emigrácia tiež len pokračovaním vojny inými prostriedkami, v tomto prípade nekontrolovanou emigráciou? Nemôže sa aj touto nezvládnutou  megaemigráciou nekrvavo, nenápadne a nevinne postupne zasiahnuť nasadenými Trójskymi koňmi Európu, a po čase  tak ľahko vyhrať vojnu nad Európou a kresťanstvom? Nemáme sa už teraz obávať, že naše deti, a generácie, čo prídu po nás tu namiesto kostolov budú mať mešity?

Samozrejme určite sú medzi dnešnými migrantmi aj takí, ktorí nemajú s nami zlé úmysly, a tým, ktorí utekajú pred vojnou treba pomôcť, ale už dnes treba myslieť aj na možné Trójske kone. Prečo? Kto nebude na tieto Trójske kone v Európe pripravený, ten bude nimi v Európe nemilo prekvapený. Určite neprajem Európe, aby zažila osud Tróje, ale zdá sa, že niektorým našim a európskym stratégom a politikom to vôbec nevadí.

To, že sa megaemigrácia zatiaľ v Európe nezvláda vďaka slabým politikom, stratégom, lídrom i štátnikom, tak to nevyhovuje nám, ale to vyhovuje pašerákom i emigrantom. Títo slabí politici tak svojou neschopnosťou pomáhajú jednak pašerákom, ktorým zvyšujú megapríjmy a svojou neschopnosťou zastaviť túto emigráciu pomáhajú tak k ešte väčšej emigrácii. Treba však počítať s tým, že rôznych konfliktov vďaka Trójskym koňom môže len pribúdať, a takto oslabená Európa sa tak ľahko môže stať  ľahkou korisťou iných mocností. Už sa niekto z tých našich politických stratégov, a politických lídrov zamyslel, komu takáto oslabená Európa bude vyhovovať? Dúfam, že je našim európskym strategickým expertom jasné, že so zvyšujúcou sa nekontrolovanou emigráciou sa  priamo a nebezpečne zvyšujú aj naše bezpečnostné riziká.

Takže zhrnuté a podčiarknuté. Stačí Európu obsadiť Trójskymi koňmi a územie Európy môže byť  dobité časom tak ľahko, ako kedysi Trója. Tejto jednoduchej stratégie sa stratégovia a lídri Európy neboja? Kto pripomenie pánovi  Junckerovi históriu Tróje, a ako Trója skončila? Keby si politici, stratégovia a lídri robili svoju prácu dobre, tak dnes by sme sa nemuseli baviť o žiadnych kvótach, ktoré vďaka ich neschopnosti budú len ďalej narastať. Zdá sa, že pán Juncker nechce byť pripravený, on chce byť zle riešenou situáciou v Európe nemilo zaskočený.

P.S. Dobrý štátnik bráni vlastný štát, a nevydáva vlastný štát nebezpečenstvu a riziku napospas

Teraz najčítanejšie