Denník N

Zmasírovaný Fico to trošku prehnal

Ja teda nie som zrovna Matovičov fanda, ale ten Fico sa už asi úplne zbláznil.

Na verejnosť sa občas dostanú informácie, pri ktorých existuje podozrenie, že sa von nedostali úplne košér spôsobom. Ak s nimi prídu médiá, je úplne legitímne, že majú právo chrániť svoje zdroje. Ak zamestnanec alebo bývalý zamestnanec vynesie von informácie, že v jeho firme sa pácha trestná činnosť, alebo že štátny orgán, v ktorom pracuje, postupuje nezákonným spôsobom alebo sa snaží niečo nekalé ututlať, je to záslužná vec. A je v poriadku, ak médiá, mimovládne organizácie, aktivisti alebo opoziční politici pomáhajú vyniesť na svetlo Božie takéto informácie, ktoré sa momentálni držitelia moci pokúšajú udržať v tajnosti.

Keď však s takýmito senzačnými informáciami z tajných zdrojov vyrukuje predseda vlády, alebo iný politik, ktorý je aktuálne pri moci, je to čosi iné. Existuje totiž vážne podozrenie, že sa k takýmto informáciám nedostal od statočného zamestnanca, ktorý sa už nevydržal pozerať na to, čo pácha jeho zamestnávateľ, ale že jednoducho zneužil svoju moc a postavenie na to, aby sa prostredníctvom štátnych orgánov, ktoré  ovláda jeho strana, dostal k informáciám, ku ktorým sa normálny smrteľník zákonným spôsobom dostať nemôže a ktoré môže využiť na kompromitáciu svojich oponentov.

Fico dnes zverejnil veľmi konkrétne informácie, ktoré majú skompromitovať predsedu OĽaNO Matoviča. Až tak konkrétne, že vyzerajú, ako keby ich mal priamo z daňových úradov alebo polície. Daňové úrady má pod palcom podpredseda Smeru Kažimír ako minister financií, políciu podpredseda Smeru Kaliňák ako minister vnútra.

Fico prisľúbil, že „o niekoľko dní povie aj to, čo je zdrojom týchto informácií“. Budem to pozorne sledovať. Minulý týždeň sme s chalaňmi dali trestné oznámenie na jeho ministrov Kaliňáka a Počiatka, tento týždeň na jeho ministra Čisláka, v kalendári na budúci týždeň zatiaľ návštevu Generálnej prokuratúry nemáme, ale nikdy nehovor nikdy. A ja si zatiaľ idem pozrieť Trestný zákon, že aké trestné činy by tým mohol spáchať.

***

Denník RSS: Matovičov biely kôň má byť v skutočnosti sivý osol Ťapo

Teraz najčítanejšie