Denník N

Znásilnenie a pálenie Koránu. Fašisti vytvárajú alternatívnu realitu a čakajú na voľby

Z odvolávania premiéra bola kauza babka, udialo sa znásilnenie, ktoré sa neudialo, ale aj tak sa udialo. Fašisti ovládajú veľkú časť internetu a čakajú na voľby.

• V deň odvolávania premiéra sa v sídle podnikateľa Bašternáka uskutočnila razia. Posledná razia v sídle podnikateľa Bašternáka sa uskutočnila v deň odvolávania ministra Kaliňáka.

• Prezident Kiska navštívil Keňu. Pomohol ľuďom v núdzi a niektorí sa pýtali, prečo pomohol ľuďom v núdzi.

• Igor Matovič poskytol dlhý rozhovor a v ňom dlhý zoznam politikov, ktorých zničil alebo zničí. Ako to vlastne chce po tom, čo zničí úplne každého a úplne všetko, stále nepovedal.

maz

Poslanec Mazurek hovoril o úpadku morálky, dekadencii umenia a svetlých zajtrajškoch, a ak chcel naplniť učebnicovú definíciu fašizmu, podarilo sa mu to. Vzápätí vyšla správa, že na slovenských školách sa vyučuje najmenej dejepisu v celej Únii.

Bol to týždeň prekvapení, lebo fašistom prekážal hákový kríž v divadelnej hre a vysvetľovalo sa to tým, že nemajú radi, keď ich za fašistov označujú, lebo fašizmus nie je cool. No a ktosi dodal, že síce cool nie je, ale iba zatiaľ.

Navyše, kým sa vláda tvárila, že robí raziu, a opozícia sa tvárila, že odvoláva premiéra, spoločnosťou kolovala správa, že fašisti v medzinárodnom rýchliku zachránili ženu, ktorú chcel znásilniť Róm. To posledné síce nahlas nepovedali, ale každý vedel, že to tak mysleli.

Potom síce vyšlo najavo, že nikoho nezachránili, lebo nikde neboli a ak by aj boli, žiadne znásilnenie sa neodohralo, ale to už podstatné nebolo. Ich priaznivci boli totiž presvedčení, že polícia rovná sa minister vnútra, no a ministrovi vnútra už v tejto republike neverí vôbec nikto.

Každý mal aj naďalej svoju pravdu a vôbec nikto sa nespýtal, prečo sa za normálnu považuje možnosť, že kotlebovci pobehujú po medzinárodných rýchlikoch. A už vôbec nikoho netrápilo, čo presne znamená, ak nikto neverí ministrovi vnútra.

babka
Odvolávali premiéra

Kvôli cenám energií sa odvolával premiér.

Igor Matovič pri ňom vytiahol vizuálnu pomôcku so starenkou, ktorá nebola vizuálnou pomôckou ale prílohou, na čo Andrej Danko ukončil odvolávanie. Na čo Béla Bugár povedal, že Igor Matovič je vulgárny, na čo Igor Matovič povedal, že vulgárny je Béla Bugár a on sám nikdy žiaden vulgarizmus nepovedal, alebo ho pri tom aspoň nikto nenahral.

Na čo sa zistilo, že starenka na vizuálnej pomôcke, ktorá nebola vizuálnou pomôckou ale prílohou, je nielen z Česka, ale je ešte aj mŕtva. Na čo premiér Fico povedal, že ide o podvod a volal českému premiérovi, aby sa mu ospravedlnil. No a kým sa český premiér snažil pochopiť, čo sa to vlastne deje, Igor Matovič urobil tlačovku, kde povedal, že všetko je v poriadku, lebo rodina tej starenky mu drží palce.

Premiéra neodvolali a Igor Matovič to všetko považoval za svoje víťazstvo.

sul
Status, ktorý sa nestal.

Ukázalo sa, že už dávno nie je dôležité to, čo sa deje v parlamente, ale to, čo sa deje na internete. Protiteroristická jednotka totiž zatkla podporovateľku fašistov, ktorá na videu podpálila Korán a močila naň a hovorila o tom, ako moslimov pozabíja.

No a niektorí vraveli, že je to len hlúpe, iní, že primitívne, a pravdu mali tí, ktorí povedali, že medzi extrémistami na jednej a druhej strane skutočne neexistuje žiaden rozdiel. Zo svojej podstaty sa potrebujú.

To však nezastavilo rozzúrených ľudí. Tí sa pýtali, či už u nás naozaj neexistuje sloboda slova, ak niekto nemôže uraziť náboženské symboly – zvláštne bolo, že to boli presne tí istí ľudia, ktorých predtým urážala Panna Mária na pozadí hákového kríža. Zvláštne bolo tiež, že im unikal rozdiel medzi divadelnou hrou a výzvou na násilie.

Tú istú otázku si položil aj Richard Sulík, ale keď videl, že jeho priaznivci nesúhlasia, text opäť stiahol. Potvrdil tým, že buď nepíše to, čo si myslí, alebo si myslí to, na čo jeho priaznivci ešte nie sú pripravení. Alebo píše jednoducho to, o čom si myslí, že sa to bude najviac páčiť.

No a v tom všetkom sa úplne stratila správa, že kotlebovci majú v rukách slušnú časť slovenského internetu a množstvu ľudí dokážu podsúvať svoju verziu udalostí. Zrejme práve preto si nikto – ani Richard Sulík – neuvedomil, že na Korán síce močiť môžeme, ale výroba extrémistických materiálov a vyzývanie k násiliu na základe vierovyznania trestné je.

No a keďže fašisti sa za desiatky rokov nezmenili, ktosi opäť dodal, že trestné síce je, ale iba zatiaľ.

Takto sa skončil týždeň, keď najdôležitejšími udalosťami na Slovensku boli mŕtva pani z inej krajiny a zásah fašistov, ktorý sa nestal. A hrdinkou žena, ktorá hovorila o zabíjaní iných ľudí. Vláda vládla, opozícia robila opozíciu a fašistom stačilo všetko to so založenými rukami sledovať, občas na internet pustiť alternatívnu správu a čakať na voľby.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň. Radi ma môžete mať tu.

danko

Teraz najčítanejšie