Denník N

Zober kebab, nie dlažbovú kocku

Miňo Mazurek sa ukázal ako schopný politik, ochotný robiť kompromisy a ústretové gestá.

Každý, kto doteraz tvrdil, že Mazurek je fašista, utrel hubu naprázdno a musel uznať, že kúpou kebabu sa Miňo Mazurek zaradil k takým velikánom diplomacie, akým nepochybne je Béla Bugár, majster kompromisov. I keď si to Miňo trochu pokazil vyhlásením, že do kebabárne a pizzerie si šiel kúpiť kurča s hranolkami, nič to na veci nemení, že tisíce skalných fašistických pomätencov sa zrazu začínajú zobúdzať.

Odmietajú už ďalej násilie, do zamrznutých ,starých, špinavých vlakov ŽSR chodia s termoskami plným teplého čaju a neborákom romákom nalievajú na zohriatie. Niektorí dokonca z kešene vyťahujú i imperialistický koňak. Svoje zelené trička a odznačiky s logom ĽSNS predávajú v narýchlo zorganizovaných dražbách a finančný výťažok poskytujú na budovanie infraštruktúry v osadách neďaleko Brezna.

Miestne Rómky dokonca tvrdia, že členovia ĽSNS s nimi už súložia verejne, neschovávajú sa ako doteraz, iba od nich chcú, aby ich narodeným synom nedávali meno Adolf. Vraj sa to nehodí alebo čo.

Fašista Mário Vidák, ktorý síce je fašista, ale tvrdí, že nie je (to inak tvrdia všetci. Asi sa za to hanbia.), lebo má kamarátov Rómov, Aziatov, černochov, dokonca začal uvažovať nad tým, že zo svojej fb stránky stiahne fotku zasneženej Banskej Bystrice s názvom Biela Bystrica a nahradí ju dvomi novými. Na jednej bude zliezajúci sneh a fotka sa bude volať Hnedá Bystrica. Na druhej bude ten istý sneh očúraný…

Miňovo heslo zober kebab, nie dlažbovú kocku je nádherný príklad toho, ako nenásilne bojovať proti extrémizmu a fašizmu. Veď všetci vieme, že láska prechádza cez žalúdok. Jedzme kebaby a milujme svojich blížnych. Prajme si krásne farebné Slovensko. Ide predsa jar.

Teraz najčítanejšie