Denník N

Zoznamka

Ako to ne/funguje.

,,Kedysi to bolo ľahšie, nájsť si manžela. Na zábave ste sa stretli, vyzval ťa do tanca a do roka bola svadba“. Tak hovoria naši starkí.

Dnes nás muži bežne do tanca nevyzývajú. V lepšom prípade sa za nami obzrú a vydajú zo seba zvuk podobný jeleňovi v ruji, teda to väčšinou ak sú v tlupe. Vtedy im testosterón vrazí do hlavy a v odraze výkladu vidia zrazu Johnyho Brava s bicepsami závodného žrebca. V prípade, že ide to isté, už žriebätko samé, zmôže sa na bočný žraločí pohľad z takého uhla, že mu vidno maximálne štvrť zreničky.
To bol ten lepší prípad.
Ten horší a dnes tak mimoriadne populárny, je trend nadväzovania komunikácie cez rôzne zoznamovacie kanály. Kanál je veľmi fajn slovo. Keď som povedala dedovi, že som sa s novým ,,kamarátom,, zoznámila na internete, opýtal sa ma, či sa tam aj tancuje, alebo len sedí.
V rýchlosti som mu vysvetlila, že tam chlapec napíše dievčaťu a ona ak chce, mu odpíše a ak si píšu viac ako týždeň, tak je pravdepodobné, že sa buď cielene alebo aj necielene stretnú.
Viac som mu k tomu nepovedala.
Áno, zaregistrovala som sa aj ja do jedného z týchto kanálov. Som až príliš zvedavá, tak som s prižmúreným okom a kyslým výrazom naťukala základné údaje, pridala zo tri svojky a čakala čo príde.

Spravila som si na to silnú kávu a už to išlo.

..čo tu robíš?..

..máš krásne oči a si určite úžasný človek..

..zoberieš si ma?..

..máš frajera?..

..nazdar kráska, chceš sa stretnúť?..

..hello I am Ali from Kuwait, i like your smile, can we meet?..

..hľadám milenku, viem byť štedrý..

A mnoho ďalších pokusov o nadviazanie konverzácie, po ktorých chceme mať doma radšej zajaca, korytnačku, mačku, andulku, pavúka, fretku, hada, ale nie chlapa.
Máme jeden pokus na získanie pozornosti, a napíšeme nazdárek, nudím sa, si sexy, popíšeme? No nie. Nepopíšeme. Prečítaj si radšej Mobidica alebo sa prejdi, ale bez mobilu.

Prichádzali aj originálnejšie správy á la

Nepíšem to každej, ale tvoj výzor ma upútal na prvý pohľad, tvoje oči ukrývajú niečo záhadné, čo by som chcel spoznať. Ak by si mala záujem stretnúť sa s normálnym chalanom, ktorý vo voľnom čase fotí, má rád prechádzky v prírode, miluje deti a hľadá svoju princeznú, som tu a čakám na teba.

CTRL C – CTRL V aspoň päťdesiatim, nech je tam aká taká šanca, že tento kód enigmy zostane neodhalený.

Skúsenosti priateľov a známych mi taktiež potvrdili rôznorodosť prejavov náklonnosti.

Na lámanie chleba príde ale až po reálnom stretnutí. To sú také milé historky z podsvetia, ktoré si vždy rada vypočujem.

Rýchlik

Tento krátky románik sa skončil skôr ako sa začal. Kamarátka sa dohodla s chlapíkom na prvom stretnutí, po tom ako si prehodili pár slov cez kanál. Stretnutie bolo dohodnuté v meste pri fontáne. Obaja prišli na čas. Spýtala sa ho kam by chcel ísť, on jej povedal, že sa môžu ísť prejsť po meste. Tak sa vybrali na prechádzku. Prešli dve ulice, z jedného námestia na druhé a chalanisko sa s ňou rozlúčil so slovami, že on už musí ísť.

Zostala stáť  s prekvapeným výrazom v strede námestia. Doma si našla od neho správu. Prepáč, ale nie som na randenie. A už sa jej viac neozval.

Zabite ma

,,Stretla som sa s tým Petrom“ Hovorí mi kamarátka. ,,Vieš ten milý, čo si píšeme už týždne“. Neviem, ale hovorím, že viem. ,,Tak teda konečne sme sa stretli. Sadli sme si na víno, padli tie prvé trápne vetičky, po dvoch pohároch sa chalanisko začal nejako opúšťať. Cítila som, že to bude mať pravdepodobne iný smer, ako som si predstavovala. Začal intenzívne rozprávať o svojej bývalej. Aká bola, kde spolu boli, čo spolu zažili, čo spolu chceli zažiť, čo spolu nezažili, čo by spolu zažili, ak by spolu boli… Vypýtal si odo mňa cigaretu. Bol nefajčiar. Vonku pred podnikom sa mi rozplakal na ramenách, tak som zaplatila a odprevadilo ho domov. Zelený bol ako tráva, tá cigareta ho dorazila. Počkala som kým prekročí prah dverí, zakývala a odišla.“ Randíčko roka, ale zážitok nezabudnuteľný.

Omyl

Známa si písala dlhšiu dobu s pekným, vyšportovaným tridsiatnikom. Ona nie je typ, ktorý sa stretáva s neznámymi mužmi zo zoznamky, ale v tomto prípade si povedala, že spraví výnimku, veď raz to vyskúšať musí. Vymenili si čísla, pred stretnutím si pár krát zavolali a nakoniec sa dohodli na čase a mieste. K tomuto osudovému stretnutiu malo prísť v kaviarni, ktorú obaja poznali. Dal jej vedieť, že už čaká vo vnútri, pri stole v nefajčiarskej časti. Keď vošla dnu, videla jediného muža sediaceho za stolom, ale teda vyšportovaný tmavovlasý fešák to ani zďaleka nebol. V duchu si povedala 3 kvetnaté slová a prišla k nemu. Sadla si a spustila monológ. Ak si myslíš, že psychopat ako ty, ktorý uverejňuje cudzie fotky na svojom profile, chorým spôsobom klameš ženy, vydávaš sa za niekoho, kým nie si, je vtipné, alebo tým niekoho ohúriš, tak by si sa mal nad sebou zamyslieť a možno vyhľadať odbornú pomoc. Prosím ťa, aby si si vymazal moje číslo a už nikdy ma nekontaktoval. V tom jej zazvonil mobil s jeho číslom. Nechápavo sa pozrela na vystrašeného muža sediaceho za stolom, zdvihla telefón, kde sa ozval známy hlas. ,,Prosím ťa zdvihni sa, bol som na toalete. Pána nechaj, nech sa spamätá a my pôjdeme radšej do parku.“

Štatistiky nám ukazujú, že dnes sa ľudia stretávajú častejšie prostredníctvom online sveta, než reálneho zoznámenia v škole, v bare, v práci, alebo v kostole. Čísla z výskumov v USA hovoria,  že 23 percent z aktuálnych párov sa stretli práve týmto spôsobom. Takže nejako to asi funguje, len sa netreba spoliehať na pár klikov na myšku.

Nebrať život príliš vážne, zmieriť sa s tým, že sme naozaj rôznorodí a vedieť si urobiť srandu aj zo samých seba, platí aj v tomto online svete a možno aj dva krát tak.

 

Teraz najčítanejšie