Napunk

Agócs Attila

Percről percre

Tibor Palúch programjában szlovákiai pályázati forrásból északi elkerülőutat építene Fülek köré Síd irányába, hogy a teherforgalom ne haladjon át a városon. Kérdésünkre, hogy milyen forrásból dolgoztatná ki az út projektjét, vásárolná fel a telkeket és építtetné meg az utat, azt felelte: „Egy párt színeiben indulok, bízom benne, hogy két éven belül vagy még előbb kormánypárt lesz, és erre a vidékre is szán majd egy pénzcsomagot. Három cég működik Füleken, nekik is szükségük lenne erre az útra.”

„Napról napra tapasztaljuk, hogy kevésbé biztonságos és élhető Fülek belvárosa, nem szívesen engedem ki a lányomat az utcára” – indokolja Tibor Palúch a füleki polgármesteri választáson való indulásának hátterét. „Általános érvényű rendeletben korlátozta az önkormányzat a vendéglátóhelyek nyitvatartását ” – reagál Agócs Attila regnáló polgármester azzal, hogy több vendéglátóhely tulajdonosa bírálta ezt a lépést, ugyanakkor a közbiztonság szempontjából jó döntésnek bizonyult.

Ne csodálkozzunk azon, hogy Igor Matovič így áll a dolgokhoz. Míg az MKP-nak és a Hídnak is megkölezítőleg 120 polgármestere van, tehát a Szövetség elődpártjainak összesen mintegy 250, addig a mai kormánypártoknak 12-15 van országosan. Persze hogy hiányzik a visszajelzés terepről, hogy „baj lesz, ne így csináljátok, Igor” – mondja Agócs Attila, Fülek polgármestere.