Napunk

Berényi József

Cikkek

Percről percre

Berényi József szerint az MKP-platformnak az volt a célja, hogy a Szövetségen belül egységesítsék a retorikát, ezért javasolták a platformok megszüntetését. „Az volt a válasz, hogy nem, szükség van a sokszínűségre. Ha így van, mi a saját értékrendünk alapján ki fogjuk mondani, mit gondolunk a dolgokról, és gondolom, majd ők is. Így meglesz a sokszínűség” – indokolta a platformelnök az MKP-sok hétvégi politikai nyilatkozatát.

Berényi József szerint nem egyeztettek, a Szövetség MKP-platformjának politikai állásfoglalása mégis nagyrészt egyezik a Fidesz álláspontjával. A szankciók szerintük sem működnek, az EU nyomást gyakorol Magyarországra a menekültek és az LMBT+-politika terén, Ukrajna pedig kisebbségellenes. „Nincs olyan kommunikáció, hogy fiúk, álljatok mellénk, mert ha nem, akkor baj lesz. Ilyen nem létezik. Ebben nincs összehangoltság” – állítja a platformelnök.

„Az elemzők alábecsülték a Szövetséget és alábecsültek engem is” – mondta Berényi József a Szövetség pozsonyi sajtótájékoztatóján. „Egyetlen felmérés alapján jelentették ki, hogy nincs meg a potenciálom az erősödésre, de bebizonyosodott, hogy ez nem igaz” – tette hozzá Berényi.