Napunk

Boris Kollár

Cikkek

Percről percre

A Sme rodina nem támogatja Igor Matovič javaslatát az előrehozott választásokon való részvételért járó 500 eurós jutalomról. Boris Kollár elmondta, nem érti, miért csak ezekért a választásokért kéne jutalmazni a választókat. Hozzátette, hogy mindenki más választásokat tart fontosnak.

Boris Kollár házelnöknek nincs gondja azzal, hogy a megbízott miniszterelnök és több tárcavezető is átlépett a Demokrati pártba. Más lenne a helyzet, ha a kezdetektől egy olyan párt kormányozna, amely nem vett részt a választáson, mondta a Sme rodina elnöke az RTVS O 5 minút 12 c. műsorában. (sita)

Boris Kollár egyetért azzal, hogy megbízott miniszterelnökként akkor is Eduard Hegernek kellene irányítania az országot az előrehozott választásig, ha kilép az OĽaNO-ból. A Sme rodina elnöke azt is leszögezte, hogy nem terjesztenek be olyan javaslatokat a parlamentbe, amelyek végzetesen befolyásolnák a költségvetést. (ta3)

A Sme rodina frakciója támogatja az ellenzéki Smer által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés megnyitását. Az ülésen az előrehozott parlamenti választás júniusi időpontjáról tárgyalnak. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök elmondta, pártja a kezdetektől a júniusi terminus mellett voksolt. (tasr)

Boris Kollár kijelentette, ha Igor Matovič nem mondja meg, miből fedezné az állam az 500 eurót a választáson való részvételért, akkor a Sme rodina nem fogja támogatni a javaslatot. Kollár nem tartja választási korrupciónak, sem pedig választási kampánynak Igor Matovič javaslatát, a házelnök azzal érvel, hogy még nem írták ki a választás időpontját. (napunk)

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke elismerte, hogy tárgyalt a Tomáš Taraba körül csoportosuló képviselőkkel, akiket szeretett volna felvenni a párt jelöltlistájára. „Majdnem összejött, de mégis hogyan magyaráznám meg a választóimnak, hogy olyan politikusokat veszek fel a listámra, akik megdöntötték a kormányomat? Ezt nem tehetem“ – mondta Kollár. (denník n)

Boris Kollár 17 órára rendkívüli parlamenti ülést hívott össze egyetlen napirendi ponttal: az előrehozott választások lehetőségéről szóló határozatról fognak szavazni. (tasr)

Boris Kollár azt mondta, hogy tiszteletben tartja a volt koalíciós partnerek álláspontját, akik nem akarnak tárgyalni az előrehozott választások korábbi időpontjáról. A legvalószínűbb ezért a szeptemberi dátum, mert Kollár szerint ezt elég képviselő fogja támogatni.