Napunk

Bűnügy

Percről percre

A rendőrség vasárnap több órán keresztül nem tudta megtalálni azt a ligetfalui (Petržalka) lakást, amelynek ablakából kizuhant egy 27 éves férfi, és szörnyet halt. Azt állítják, hogy a férfinél nem volt semmilyen dokumentum, a lakosok közül pedig sokan nem voltak otthon. Azok közül, akik a rendőrséggel beszéltek, senki sem ismerte a férfit. A lakást csak azt követően sikerül beazonosítani, hogy egy 39 éves nő is kizuhant az ablakon, ő is életét vesztette a helyszínen. A hatóságok ezt követően a lakásban egy 9 éves kisfiú élettelen testét találták meg.

Az ügyészség vádat emelt annak a fiatalnak az ügyében, aki azt tervezte, hogy baltával támad az osztálytársaira és a tanárokra egy általános iskolában Szepesremetén (Mníšek nad Hnilcom). A vád előre megfontolt emberölés előkészületének bűntette. (tasr)

A rendőrség egy 50 éves ukrán férfit vádol a magyarbéli (Veľký Biel) gyilkossággal. Ha beigazolódik a bűnössége, 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy életfogytiglan börtönbüntetésre számíthat. (tasr)