Napunk

Eduard Heger

Cikkek

PercrŇĎl percre

Eduard Heger minisztereln√∂k azt tervezi, hogy az EU-cs√ļcson t√°mogatni fogja az atomenergia felv√©tel√©t a z√∂ld energiaforr√°sok k√∂z√©. Azt is elmondta, hogy az aut√≥gy√°rak fejleszt√©se mellett van, √©s ellenzi az aut√≥iparra vonatkoz√≥ √ļjabb korl√°toz√°sokat. (tasr)

A korm√°ny elfogadta a B√ľntetŇĎ T√∂rv√©nyk√∂nyv m√≥dos√≠t√°s√°t, amely most a parlament el√© ker√ľl. A m√≥dos√≠t√°s √©rtelm√©ben alacsonyabb b√ľntet√©si t√©teleket lehetne kiszabni a k√°b√≠t√≥szer-fogyaszt√°sra, de reag√°l az ittas vezet√©sre, √©s cs√∂kkenti a legs√ļlyosabb gazdas√°gi √©s vagyon ellen elk√∂vetett bŇĪncselem√©nyekre kiszabhat√≥ b√ľntet√©seket is.

Heger azt √°ll√≠tja, hogy Peter Pellegrini az Olaf Scholz n√©met kancell√°rral t√∂rt√©nt tal√°lkoz√≥n m√°rciusban azt √≠g√©rte, hogy a Hlas nem fogja ellenezni a MiG-ek Ukrajn√°nak t√∂rt√©nŇĎ aj√°nd√©koz√°s√°t. Pellegrini nem volt hajland√≥ komment√°lni az √°ll√≠t√°st. (rtvs)

Eduard Heger √ľgyvivŇĎ korm√°nyfŇĎ (Demokrati) szerint a korm√°ny mindent megtesz, hogy min√©l gyorsabban seg√≠tsen a puszt√≠t√≥ tŇĪzv√©sz ut√°n Selmecb√°ny√°nak. Ha vil√°gos lesz, mekkor√°k a k√°rok, a korm√°ny kihelyezett √ľl√©st tart majd a v√°rosban – mondta Heger az O 5 min√ļt 12 c√≠mŇĪ vitamŇĪsorban. (rtvs)

Siker√ľlt stabiliz√°lni a Selmecb√°nya k√∂zpontj√°ban puszt√≠t√≥ t√ľzet, k√∂z√∂lte Eduard Heger minisztereln√∂k. A t√∂rt√©nelmi k√∂zpontban √∂sszesen h√©t √©p√ľletet √©rintett valamilyen m√©rt√©kben a tŇĪz, tette hozz√° a korm√°nyfŇĎ. (tasr)

‚ÄěMinden miniszter amellett van, hogy a MiG-vad√°szg√©peket elk√ľldj√ľk Ukrajn√°ba‚Äú – mondta Eduard Heger megb√≠zott minisztereln√∂k a korm√°ny√ľl√©s ut√°n. Heger elism√©telte, hogy mindezt √ļgy teszik meg, hogy az √∂sszhangban legyen az Alkotm√°nnyal.