Napunk

Hlas-SD

Percről percre

A Hlas nem ért egyet azzal, hogy az ügyvivő kormány Ukrajnának ajándékozza a MiG-29-es vadászgépeket. A Hlas szerint a kormány nem rendelkezik ehhez a megfelelő jogkörökkel és ezért a döntésért teljes felelősséget visel. (tasr)

A Hlas csak úgy tudja elképzelni az együttműködést a Dobrá voľbával, ha az megszűnik, és a tagjaik átmennek hozzájuk. „A Hlas nem megy semmilyen koalícióba, nem lesz az sem, hogy a Dobrá voľba tagjai helyet kapnak a jelöltlistán.” – mondta Peter Pellegrini. (dennikn)

A Smer azt állítja, hogy a Hlas kizárta velük a választások utáni együttműködést. A Hlas cáfolt, leszögezve, hogy ők csak az OĽaNO-val és ĽSNS-szel való közös munkát zárták ki. (tasr)

„Az OĽANO és az SaS úgy döntöttek, a végsőkig kitartanak Eduard Heger alkalmatlan és káros kormánya mellett, közös obstrukciójukkal nem tették lehetővé, hogy a parlament tárgyaljon a választások korábbi időpontjáról” – reagálta a Hlas arra, hogy nem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését.

Branislav Gröhling (SaS) nem zárta ki a választás utáni esetleges együttműködés lehetőségét a Hlas párttal. Azt viszont leszögezte, hogy először mindenképpen magyarázatot akar kapni Pellegrini pártjának képviselőitől az előző Smer-kormány idejéről származó ügyeikre. Emellett a Hlas politikai nézeteiről is szeretne beszélni a párttal, például ami a bejegyzett élettársi kapcsolatot illeti. (rtvs)

A Hlas is gratulált Petr Pavel győzelméhez a csehországi elnökválasztáson.