Napunk

Ján Budaj

Percről percre

A demokraták közös célja kell hogy legyen a nagyobb óvatosság, jelentette ki Ján Budaj annak kapcsán, hogy az OĽaNO-frakciót elhagyó képviselőkkel együtt elutasítják az előrehozott választásokat. Budaj szerint kétségtelen, hogy az SaS támogatna egy újjászervezett kormányt, és a jövőben is számolni kell az SaS-szel egy demokratikus kormányban.

Az OĽaNO frakciójából kilépő képviselőcsoport továbbra is elutasítja az előrehozott választásokat. „A legjobb lenne egy széles platform létrehozása” – mondta Ján Budaj környezetvédelmi miniszter a platform nevében.

Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter pénteken bemutatta három nemzeti park – a Szlovák-karszthegység, a Nagy-Fátra és a Poloniny Nemzeti Park – területrendezési terveit. A szaktárca megvitatja a javaslatokat az érintett intézményekkel, közölte sajtótájékoztatóján a miniszter. (tasr)

Nem tartja meg ma 11 órára tervezett sajtótájékoztatóját a környezetvédelmi minisztérium. A tájékoztatón Ján Budaj mutatta volna be három nemzeti park területrendezési tervét. A tárcavezető azonban a parlamentben fog tartózkodni, ahol a plénum a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról szavaz.