Napunk

Jaroslav Naď

Cikkek

Percről percre

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter pénteken Brüsszelben találkozik Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Ukrajna megsegítéséről, valamint a szövetség területének védelmével kapcsolatos intézkedések összehangolásáról is tárgyalnak. (tasr)

Jaroslav Naď védelmi miniszter hivatalosan is aláírta az Ukrajnával kötött kormányközi megállapodást a MiG-ek és a Kub légvédelmi rendszer egy részének átadásáról. (tasr)

Jaroslav Naď védelmi miniszter megerősítette, hogy a kormány ma tárgyalni fog a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának történő adományozásáról. Veronika Remišová hangsúlyozta, hogy a vadászgépek Szlovákia számára már nem hasznosak. A kormányülésen Daniel Zmeko tábornok is részt vesz. (tasr)

Jaroslav Naď azt állítja, hogy nagyon valószínűtlen, hogy az OĽaNO-ban marad. Arra kérdésre, hogy mikor jelenti be a döntését, azt mondta, hogy néhány héten belül. (dennikn)

Heteken belül kiderül, hogy Eduard Heger és Jaroslav Naď valóban távozik-e az OĽaNO-ból. Igor Matovič úgy fogalmazott, többet is tudna erről mondani, de azt szeretné, hogy ők jelentsék be, hogyan döntöttek. (napunk)