Napunk

KDH

Percről percre

A KDH szerint a szakértői kormány megnyugtathatja a helyzetet az országban. Bízunk benne, hogy a kabinet képes lesz szakértői döntéseket hozni anélkül, hogy ideológiai vagy felesleges, politikai harcokba rángatnák bele az embereket, írja közleményében a párt. (tasr)

A Demokrati a Za ľudíval, a KDH-val és Mikuláš Dzurinda alakuló pártjával is tárgyalásokat folytat, de a felsorolt szubjektumok ezidáig nem jelezték, hogy hajlanának az együttműködésre, közölte Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter, a Demokrati alelnöke. (tasr)

A KDH nem veszi fel a jelöltlistájára Anna Záborskát és a Keresztény Uniót. A KDH elnökségének tárgyalása után Milan Majerský elnök azt mondta, hogy nem egyeztek meg, mivel Záborská pártja teljesíthetetlen feltételeket támasztott.

Nem látjuk okát, hogy beszálljunk az OĽaNO 2-be – reagált Milan Majerský, a KDH elnöke az új párt, a Demokrati létrejöttének bejelentésére. „Eduard Hegernek a KDH helyet ajánlott a jelöltlistáján, mert úgy gondoltuk, hogy a mi konzervatív értékvilágunkhoz tartozik. Kiderült, hogy nem” – mondta Majerský.

Nem változtat nevet és egyedül indul a választáson a KDH. A párt erről a Mikuláš Dzurindával folytatott tárgyalásokat követően számolt be. „A Modrá koalícianak be kell mutatnia programtéziseit, értékrendjét és személyi állományát. Az előttünk álló időszak megmutatja, hogy van-e egyáltalán bármilyen átfedés közöttünk“- közölte a KDH.

Milan Majerský pártelnök a Markíza Na telo Plus című műsorában azt mondta, a KDH nagy valószínűséggel önállóan indul az előrehozott választásokon. „Jelenleg így látom” – fogalmazott.