Napunk

Keszegh Béla

Percről percre

Ne engedjük, hogy a matoviči Facebook-világ betörjön Komáromba. A lejárató oldalak bevetése és a troll-háború káoszt hoz a városba. Erre építeni nem lehet, ez a zűrzavart hozza el – mondta Keszegh Béla a polgármesterjelöltek komáromi vitáján. Nincs ingyenebéd, aki ilyet kampányokat finanszíroz, az be fogja nyújtani a számlát – tette hozzá Keszegh.

A komáromi termálfürdő felújítására először van reális esély, mivel megvan az az uniós keretösszeg, amire pályázni lehet – mondta Keszegh Béla a polgármesterjelöltek vitáján Komáromban. Viszont nem tud úgy fejlődni a fürdő, mint Párkányban vagy Naszvadon, mert a belvárosban található, és a rendelkezésre álló két hektáros terület már nem bővíthető – véli Keszegh.

Erős városgazda cégre van szükség Komáromban, ez a modell működik Ausztriában és Magyarországon, ezért kezdtünk építeni egy ilyen céget – mondta Keszegh Béla a Napunk komáromi polgármesterjelöltek vitáján. A városgazda cég tevékenységét ki lehet egészíteni magánvállalkozókkal, ha szükséges. Korábban majdnem 100 cég nyújtott szolgáltatást a városnak, ez előnytelen volt – jegyezte meg Keszegh Béla polgármester.

Az energiafüggetlenség és az energiahatékonyság lesznek a jövőben a kulcsszavak – mondta Keszegh Béla a komáromi polgármesterjelöltek vitáján. A város pályázni szeretne az uniós alapból elkülönített forrásra az energiahatékonyság növelésére. Megpróbálják elkerülni, hogy a lakosokra hárítsák a terheket, például adóemelés formájában – fűzte hozzá Keszegh.

Mind Dobi Róbert, mind Keszegh Béla elismerte, hogy a vízgazdálkodás korábban komoly gond volt Komáromban, mert a városi cég, a KOMVaK előnytelen kölcsönökkel, átláthatatlan tevékenységgel a csőd szélére jutott. Sikernek tartják a jelöltek, hogy konszolidálták a céget – hangzott el a Napunk komáromi polgármesterjelöltek vitáján.

Korábban kicsit szundikáltunk, most fel kell pörgetni a rendszert, mondta Keszegh Béla a komáromi polgármesterjelöltek vitáján. Keszegh szerint soha nem volt annyi fejlesztés a városban, mint tavaly, és emiatt több teher hárult a városi hivatal alkalmazottaira is.