Napunk

Kisebbségek

Cikkek

Percről percre

Beszállt a kisebbségi törvény történetébe Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője. Gyimesi szerint azért sem probléma, hogy a törvény nem került bele a kormány jövő évi tervébe, mert akármikor beterjeszthetik képviselői javaslatként is. „Nem azt mondom, hogy így fog menni, de így is mehet” – közölte a Napunkkal Gyimesi, aki szerint nagyobb probléma, hogy a törvényt újra át kell venni a munkacsoporttal, és be kell építeni annak javaslatait.

A rasszizmus, idegengyűlölet és antiszemitizmus elleni bizottság elítélte az LMBT+ emberek elleni Vár úti támadást. A bizottságot vezető Roman Mikulec belügyminiszter kijelentette, hogy az utóbbi időben a szélsőséges megnyilvánulások átkerültek az internetre, ahol sokkal nehezebb azonosítani az elkövetőket. (tasr)

A regisztrált partnerséget az Ipsos friss felmérése szerint többen támogatják, mint ellenzik: 48,7 százalék van mellette, és 39 százalék ellene. Ezt az értéket jelentősen befolyásolja a megkérdezettek kora és az, hogy hívők-e. A 18 és 29 év közöttiek a legelfogadóbbak, a negyvenesek és a 65 év felettiek a legelutasítóbbak. A hívők 43 százaléka támogatja a regisztrált partnerséget. A nem hívők esetében a támogatók aránya 65 százalék.