Napunk

Költségvetés

Percről percre

Igor Matovič kijelentette, hogy “végleg végzett” Richard Sulíkkal, és semmilyen módon nem kommunikál vele a továbbiakban. Matovič kritikával illette az SaS-t, állítása szerint ugyanis Sulík pártja éppen olyan formában fogadta el a jövő évi költségvetést, ahogy azt a pénzügyminisztérium két hónappal ezelőtt előterjesztette.

A költségvetésről való szavazásnál minden a megbeszéltek alapján zajlott, mondta Richard Sulík. “Kár, hogy ez nem működött így a koalícióban” – fogalmazott az SaS elnöke, hozzátéve, az, hogy megszavazták a költségvetést, még nem jelenti, hogy bármiféle további együttműködésről lenne szó.

Gyimesi György (OĽaNO) ugyan nem volt elégedett a jövő évi költségvetés tervezetével, végül mégis megszavazta azt. A szavazás előtt elmondta, nem tartja jónak a tervezetet, amelyre “személyes vereségként” tekint. (denníkn)

Kisebb riadalmat keltett néhány képviselő között a parlament üléstermében Romana Tabák (Sme rodina), aki konfettiszórással ünnepelte, hogy a plénum megszavazta a jövő évi költségvetést. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök azt mondta, az esettel a bizottság ülésén foglalkoznak majd. (denníkn)

Résztvesznek a költésgvetésről való szavazáson, de nem támogatják azt a Peter Pellegrini (Hlas) független képviselő körül csoportosuló parlamenti képviselők. (tasr)

Ha a parlament megszavazza a költségvetést, január 24-ig elnapolják az ülést, közölte Boris Kollár házelnök a házbizottság döntését.

Péntektől vélhetően Eduard Heger kormányfő lesz a pénzügyminisztérium megbízott vezetője, mondta Richard Sulík, az SaS elnöke. Heger megerősítette, hogy Matovič lemond a tárca vezetéséről, amint a parlament elfogadja a jövő évi költségvetést. (denníkn)