Napunk

Majomhimlő

Percről percre

1440 adag majomhimlő elleni vakcina érkezett Szlovákiába. Az oltóanyagot az Európai Bizottság adományozta a tagállamoknak. (tasr)

A múlt héten újabb embernél igazolták a majomhimlő-fertőzést Magyarországon, ezzel 78-ra nőtt az igazolt esetek száma. A fertőzött – egy 30 éves férfi – otthonában elkülönítve tartózkodik, kórházi kezelésre nem szorul. (mti)

Az elkövetkező hetekben több mint 1400 majomhimlő elleni vakcina érkezik Szlovákiába – tudatta az egészségügyi minisztérium. Szlovákia az Európai Bizottságtól kapja a vakcinákat. (tasr)

Az elmúlt egy hétben kettővel nőtt a majomhimlő-fertőzöttek száma Magyarországon. A betegséget így már összesen 77 esetben mutatták ki déli szomszédunknál. (tasr)

Az elmúlt héten nem azonosítottak újabb majomhimlő-fertőzöttet Szlovákiában, így az igazolt megbetegedések száma továbbra is 14 az országban. (tasr)

 

Az elmúlt héten nem regisztráltak új majomhimlős esetet Szlovákiában. Az országban így eddig összesen 14 személy esetében erősítették meg a betegség jelenlétét. (tasr)

A héten két új majomhimlős megbetegedést jelentettek Szlovákiában. Ezzel a megerősített esetek száma 14-re emelkedett. Mindkét személy a 20-59 éves korcsoportba tartozik, és Ján Mikas tiszti főorvos tájékoztatása szerint nem volt szükségük kórházi kezelésre. (tasr)

Magyarországon 64-re nőtt a regisztrált majomhimlő-fertőzöttek száma, ezen a héten két új esetet vettek nyilvántartásba. (tasr)