Napunk

Mária Kolíková

Percről percre

Milan Vetrák (OĽaNO) egyelőre nem kapott ajánlatot rá, hogy átvegye az igazságügyi minisztériumot Mária Kolíková távozása után. Ha felkínálják neki, átgondolja, mondta. Vetrák jelenleg a parlament alkotmányjogi bizottságának elnöki tisztségét tölti be. (rtvs)

Mária Kolíková (SaS) szerint az Alkotmány szempontjából problematikusak a Smer által javasolt népszavazási kérdések. „Robert Fico jogászként ezzel biztosan tisztában van” – fogalmazott az igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy a Smer elnöke nehéz politikai kérdést rótt az államfő nyakába. (tasr)

A Pride-on felszólalt Mária Kolíková igazságügyi miniszter is. Úgy véli, az ország igazságtalan az LGBTI+ emberekkel, és megígérte, hogy mindent megtesz, hogy ez megváltozzon.

Az SaS vétózni fogja Gyimesi szivárványos zászlókkal kapcsolatos javaslatát. „Szégyellem magam, hogy koalíciós képviselőtől származhat ilyen javaslat. Szégyellem magam, hogy része vagyok egy koalíciónak, ahol ilyen történt. Ezt a következő koalíciós tanácson megvitatjuk, és követelni fogjuk a javaslat visszavonását, vagy élünk a vétójogunkkal” – jelentette ki Mária Kolíková. (dennikn)