Napunk

Médiapiac

Percről percre

Fejbe lőtték az erdélyi médiát, hivatkozik az egyik forrására Lukács Csaba, a Magyar Hang erdélyi származású lapigazgatója. Úgy látja, az évek folyamán adófizetők milliárdjaiból felvásárolták az erdélyi sajtótermékeket, felépítve egy erdélyi KESMA-t, és december 30-án az összes nyomtatott sajtótermék megszűnik. „Hideg racionalitással kiszámolták, hogy túl sokba kerül. Facebook-kampányokra és tiktokerekre fognak költeni ezentúl. Azt gondolják, hogy ez sokkal hatékonyabb” – teszi hozzá Lukács.

Október 3-án kezdi meg sugározni műsorát a Rádio Rock. Ez lesz a Bauer Media negyedik rádiója Szlovákiában az Express, az Európa 2 és a Melody után. „Sikeresen beteljesül a rockrádió visszahozására irányuló törekvésünk” – mondta Rastislav Bečaver programigazgató. (denníkn)

Jönnek a vármegyei hírlapok Magyarországon. Megkezdte vidéki lapcsaládjának átnevezését a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány központi cége, a Mediaworks Hungary Zrt. A megyei újságok és hírportálok kiadója igazodva az Alaptörvény 11. módosításához, megkezdte az új címek levédetését. (hvg)