Napunk

Monika Jankovská

Percről percre

Michal Vida azt állítja, hogy léteznek hangfelvételek arról, hogyan gyakorolt rá nyomást Monika Jankovská, hogy megváltoztassa a vallomását a Fatima-bár ügyében.

Az kétségtelen, hogy Monika Jankovskára rájár a rúd, és ma nem keltette egészséges ember benyomását. Az egykori gőgös államtitkár, akit Marián Kočner “majmocskának” nevezett, és akinek Robert Fico megköszönte a “jól elvégzett munkát”, bizonyára nem gondolta volna a trencséni kiskirálykodás éveiben, hogy ő lesz az arca a rendőrség “Vihar” nevű akciójának, amely során több bírót is lekapcsoltak, írja Hegedűs Norbert a Napunk newsfilterben.

A bírósági tárgyalást a Fatima-ügyben Rudolf Bott bíró szeptember 7-re, október 13-ra és december 6-ra halasztotta.

Jankovská ismét rosszul lett és kiszaladt a tárgyalási helyiségből, a bírónak meg kellett szakítania a tárgyalást. Jankovská nem sokkal később visszatért. “Elnézést kérek” – mondta.

Rudolf Bott bírónak el kell halasztania a mai tárgyalást a Fatima-ügyben, mert Monika Jankovskához nem jutott el időben a vádirat.

Monika Jankovská az ügyvédje, Peter Erdös kíséretében érkezett a bíróságra, az ajtó előtt elsírta magát. A főtárgyalás kezdete előtt rosszul lett és ismét sírni kezdett. Rudolf Bott bírónak döntenie kell a folytatás menetéről, még mindig hiányzik az egyik vádlott, Peter Vasko.