Napunk

Norbert Bödör

Percről percre

Ártatlan és nem követett el semmilyen bűncselekményt. Ezt mondta magáról a Marhapásztor-ügy szerdai tárgyalásán Norbert Bödör nyitrai oligarcha, Robert Fico nagy barátja, aki ezt a barátságot nagy állami megrendelésekre váltotta, és a gyanú szerint 2012 után gyakorlatilag ő irányította a rendőrséget, írja Renczes Ágoston a szerdai Napunk newsfilterben.

Bernard Slobodník arról is beszélt, hogy Tibor Gašpar rendelte el, hogy Róbert Krajmer és Peter Hraško a Kuciak-gyilkosság színhelyére menjen, a rendőrfőnök azzal küldte ki őket, hogy nézzenek oda „nehogy az embereink valamilyen hülyeséget csináljanak”. Slobodník elmondta, hogy Bödör azt követően is érdeklődött a gyilkosság iránt, hogy Gašpar már nem volt a rendőrök főnöke.  (denníkn)

Bernard Slobodník vallomása szerint több találkozás alkalmával tanúja volt annak, hogy Norbert Bödör azt mondja, épp most hívja „Fiko” vagy „Kali”. „Béla vagy a kapitány” – teszi hozzá. Jozef Pikna, a szenátus tagja arra kíváncsi, hogy Slobodník miként látta a Bödör–Kočner viszonyt: „Úgy gondolom, hogy Bödör úr felette állt Kočnernek” – mondta Slobodník. (denníkn)