Napunk

Olaf Scholz

PercrŇĎl percre

Olaf Scholz n√©met kancell√°r √°ll√°st foglalt Joe Biden amerikai eln√∂k √ļjrav√°laszt√°sa mellett egy h√©tfŇĎi rendezv√©nyen. A szoci√°ldemokrata politikus a Berlin melletti Kleinmachnow-ban egy √°ltal√°nos iskol√°ban tett l√°togat√°s√°n a 2024-es amerikai eln√∂kv√°laszt√°sr√≥l egy tanul√≥ k√©rd√©s√©re azt mondta: szerintem a mostani eln√∂k jobb, √©s ez√©rt rem√©lem is, hogy √ļjra megv√°lasztj√°k.

Peter Pellegrini, a Hlas vezetŇĎje Berlinben tal√°lkozott Olaf Scholz n√©met kancell√°rral. A Hlas k√∂zlem√©nye szerint egyet√©rtettek abban, hogy szoros egy√ľttmŇĪk√∂d√©s kell a p√°rtjaik k√∂z√∂tt, bilater√°lis √©s eur√≥pai szinten is.

A n√©met kancell√°rt szinte biztos benne, hogy Putyin nem √©ri el c√©lj√°t a h√°bor√ļval. Olaf Scholz errŇĎl a Bundestagban besz√©lt. A kancell√°r emellett biztos√≠totta Ukrajn√°t, hogy az orsz√°g j√∂vŇĎje az Eur√≥pai Uni√≥ban van. ‚ÄěUkrajna Eur√≥p√°hoz tartozik, a j√∂vŇĎje az Eur√≥pai Uni√≥ban van. Ez az √≠g√©ret √©rv√©nyes‚Äú – fogalmazott Scholz az uni√≥s vezetŇĎk br√ľsszeli cs√ļcstal√°lkoz√≥ja elŇĎtt. (afp)