Napunk

Rastislav Káčer

Cikkek

Percről percre

Rastislav Káčer szombaton megemlékezett az ukrajnai holodomor áldozatainak emlékéről. A külügyi tárca közleménye emlékeztet, hogy ma van az ukrajnai 1932-32-as éhínség áldozatainak emléknapja. (tasr)

Nem szégyellem megnevezni, mivel van problémám, a szomszéd ország kormányának viselkedésével, reagált Orbán Viktor nagy-magyarországos sáljára Rastislav Káčer egy Facebook-bejegyzésben, amelyet személyes profilján tett közzé. „Mindenki, aki jól ismer, tudja, hogy valószínűleg még nem volt, és sokáig nem is lesz olyan külügyminiszterünk, aki ilyen pozitívan viszonyul a magyar örökséghez, a közös történelemhez” – fogalmazott Káčer.

Rastislav Káčer külügyminiszter azt mondta egy interjúban, hogy a szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és a Vajdaság lakóinak joguk van paranoiásnak lenni, tekintettel arra, hogy Orbán Viktor irodájában ott lóg a történelmi Magyarország térképe. Nevettett rajta, mikor megtudta, hogy néhány szlovákiai magyar politikus ingerülten reagált erre. „Ha elolvassák az egész interjút, és ajánlom, hogy olvassák el, akkor látni fogják, hogy az összes válaszom nagyon pozitív, már-már kimagaslóan pozitív volt Magyarországgal kapcsolatban” – mondta a Napunknak.

Rastislav Káčer külügyminiszter hétfőn Csehországba látogat. Ez lesz Káčer első külföldi látogatása, mióta beiktatták (tasr)