Napunk

Richard Sulík

Cikkek

Percről percre

Az SaS egyedül indul a választásokon – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Richard Sulík pártelnök. „A frakcióban mindig is egységesek voltunk, és számomra nagyon fontos, hogy egységesen működjünk, akár a parlamentben, akár a kormányban” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kisebb pártokkal való összefogás veszélyeztetné ezt az egységet.

Peter Pellegrini (Hlas) felszólította Richard Sulíkot, az SaS vezetőjét és képviselőit, hogy támogassák az előrehozott választás kapcsán támogassák a június 24-i időpontot. A parlamentnek holnpa 17:00-kor kellene szavazni a kérdésről. (tasr)

Richard Sulík szavai szerint ma nem született megállapodás az előrehozott választások kérdésében a volt koalíciós pártok között. Az SaS vezetője azt mondta: a hétvégén ülhetnek össze újra az OĽaNO, a Sme rodina, a Za ľudí és az SaS képviselői. (tasr)

Az SaS elérte, amit akart, eltávolították Igor Matovičot, az OĽaNO vezetőjét a kormányból – mondta Richard Sulík. Eduard Heger megbízott kormányfővel hajlandó tárgyalni az új kormánytöbbségről, de nem mondta el, milyen feltételei vannak. Sulík hajlandó tárgyalni az előrehozott választásokról is. (tasr)