Napunk

Sajtó

Cikkek

Percről percre

Az Eesti Päevaleht című észt napilap megszünteti nyomtatott formában történő megjelenését hétfőnként. Ennek oka az előállítási és terjesztési költségek növekedése. A jövőben így hétfőnként nem jelenik meg egyetlen nyomtatott, észt nyelvű napilap sem. (čtk)

Fejbe lőtték az erdélyi médiát, hivatkozik az egyik forrására Lukács Csaba, a Magyar Hang erdélyi származású lapigazgatója. Úgy látja, az évek folyamán adófizetők milliárdjaiból felvásárolták az erdélyi sajtótermékeket, felépítve egy erdélyi KESMA-t, és december 30-án az összes nyomtatott sajtótermék megszűnik. “Hideg racionalitással kiszámolták, hogy túl sokba kerül. Facebook-kampányokra és tiktokerekre fognak költeni ezentúl. Azt gondolják, hogy ez sokkal hatékonyabb” – teszi hozzá Lukács.

Az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amelyben felszólította Szlovákia és a többi EU-tagország kormányait, hogy lépjenek fel az LMBT+-emberek elleni gyűlölettel és bűncselekményekkel szemben. Mit jelent ez? Nem sokat. Az Európai Parlament gyakran fogad el különféle állásfoglalásokat, amelyek nagyjából azt mutatják, hogy milyen ügyek foglalkoztatják a képviselőket, mik azok a jelenségek a tagországokban, amikre figyelnek, írja Renczes Ágoston a csütörtöki Napunk newsfilterben.

Szombathy Pál, az Index 2020-ban, a tömeges távozásokkal egyidejűleg kinevezett főszerkesztője és vezérigazgatója lesz a 168 óra új főszerkesztője – tudta meg a Média1. Szombathy egykori indexes helyettese, Sztankóczy András is a laphoz igazol, főszerkesztő-helyettesi pozícióba. (media1)

Határozatlan időre felfüggeszti a Világgazdaság napilap és a Figyelő hetilap nyomtatott kiadásait június 30-a után a Mediaworks Hungary. A két lap online megjelenése megmarad, és a kiadó jelentős szerkezeti átalakítást hajt végre. (MTI)