Napunk

Sme rodina

Percről percre

Ha elbukna a kormány, az egyetlen megoldás a megegyezés az előrehozott választásokról – mondta Peter Pčolinský, a parlament alelnöke (Sme rodina), azzal, hogy szerinte érdekes lesz megfigyelni, hogy az SaS, mely a kormánybuktatást kezdeményezte, blokkolja-e majd az előrehozott választásokat.

A Za ľudí nem támogatja a Sme rodina javaslatát a sífelvonók adócsökkentéséről – tudatta Veronika Remišová pártelnök. Remišová szerint a javaslat nem korrekt és rendszertelen. (tasr)

Az SaS kritizálja a Sme rodina javaslatát a sífelvonók adójának csökkentéséről. “Ahelyett, hogy az orvosokkal törődenének, a sífelvonósokkal foglalkoznak.” – mondta Richard Sulík azzal, hogy az éttermek adóját kellene csökkenteni.

Boris Kollár nem zárja ki, hogy a Tomáš Taraba, Filip Kuffa és Štefan Kuffa trióból valaki felkerüljön a Sme rodina jelöltlistájára. „Ha megegyezünk, akkor ez elképzelhető” – fogalmazott a Markíza Na telo című műsorában.

Amennyiben Maroš Žilinka főügyész megpályázná a köztársasági elnöki posztot, a Sme rodina beállna mögé – jelentette ki Boris Kollár a Markíza műsorában. Ugyanakkor hozzátette: tudomása szerint Žilinka nem fog elindulni az államfő-választáson.

Milan Krajniak és Veronika Remišová sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Sme rodina és a Za ľudí nem fogja támogatni az Igor Matovič menesztését. A parlament szerdán szavaz a pénzügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványról. (tasr)