Napunk

Smer-SD

Cikkek

Percről percre

A MiG-29-esek Ukrajnába küldésének ügyében a parlament fog szavazni egy határozatról, amely felhatalmazhatja a kormányt, hogy az döntsön a kérdésben, mondta Eduard Heger megbízott miniszterlenök. A Smer elnöke, Robert Fico kijelentette, hogy pártja képviselői nem hajlandóak megszavazni egy ilyes javaslatot. (ta3)

Robert Fico, a Smer elnöke helyet ajánl Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitánynak a párt jelöltlistáján. Gašpar szabadlábon van, de továbbra is eljárás folyik ellene. (ta3)

Az SaS jelen pillanatban Zuzana Čaputovát támogatná az államfőválasztáson, jelentette ki Richard Sulík pártelnök. A Smer alelnöke, Ladislav Kamenický ugyanakkor azt mondta, pártja később kíván nyilatkozni a közelgő államfőválasztásról. (markíza)

Robert Fico (Smer) védelmébe vette az úgynevezett békefelvonulást, amelyre pénteken került sor Pozsonyban, és amelynek résztvevői oroszbarát jelszavakat skandáltak. Fico szerint az embereknek lehet más véleményük is, és nem kell csak ukránbarát jelszavakat kiabálniuk (rtvs).

A Smer-SD kész támogatni egy szakértői kormányt, ha az előrehozott választásokat június végén tartják meg. Erről Robert Fico pártelnök beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. (tasr)

Juraj Blanár nem zárja ki, hogy a választások után a Smer Robert Kaliňákot jelöli belügyminiszternek. Blanár hozzátette, hogy a Smer biztosan nem veszi fel a jelöltlistájára Andrej Dankót, az SNS elnökét. (markíza)

A Mier Ukrajine (Béke Ukrajnának) aktivistái megzavarták a Smer sajtótájékoztatóját, melyen az ukrán és belarusz sportolók olimpián való indulása mellett szólaltak fel. A smeresek mögött kifeszítettek egy plakátot, melyen az „Oroszország egy terrorista állam” felirat volt olvasható.

Rendkívüli ülés összehívására irányuló indítványt nyújtottak be a Smer és a Tomáš Taraba körül csoportosuló képviselők. A rendkívüli parlamenti ülésen az Ukrajnának szánt MiG-29-es vadászgépekről, valamint az esetleges júniusi előrehozott választásról tárgyalnának.

A Smer azt állítja, hogy a Hlas kizárta velük a választások utáni együttműködést. A Hlas cáfolt, leszögezve, hogy ők csak az OĽaNO-val és ĽSNS-szel való közös munkát zárták ki. (tasr)

Mindannyian emlékszünk a múltra, emlékszünk a dunaszerdahelyi focimeccsre, Malina Hedvig ügyére, az ellentörvényre a kettős állampolgársági ügyben, de arra is, hogy a második Fico kormány idejében hogyan tudta lecsillapítani a két kormányfő a felkorbácsolt kedélyeket. A szlovák választók és a szlovákiai magyar választók fogják eldönteni, milyen mandátumot adnak a pártoknak” – reagált Németh Zsolt arra a kérdésre, megbízható partnernek tartja-e a Smert.