Napunk

SNS

Percről percre

Tomáš Taraba független képviselő még mindig tárgyal az SNS-szel a választási előtti együttműködésről. A parlement elé szeretné vinni az Andrej Danko pártja által előkészített javaslatot a Turisztikai és Sportminisztérium létrehozásáról. Ennek elfogadásához 2019-ben három szavazat hiányzott. (tasr)

Juraj Blanár nem zárja ki, hogy a választások után a Smer Robert Kaliňákot jelöli belügyminiszternek. Blanár hozzátette, hogy a Smer biztosan nem veszi fel a jelöltlistájára Andrej Dankót, az SNS elnökét. (markíza)

A parlamenten kívüli SNS arra szólított fel, hogy az előrehozott választásokra júniusban kerüljön sor. Ezzel kapcsolatban rámutattak arra, hogy az új kormánynak időre lesz szüksége, hogy kidolgozza a költségvetést. (tasr)

Andrej Danko, a parlamenten kívüli SNS elnöke a referendumon való részvételre szólított fel és az előrehozott választások szükségességét hangsúlyozta. (tasr)

 

Ján Slotát, az SNS korábbi elnökét újabb korrupciós ügyben gyanúsították meg. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügy a Zsolnai Kerületi Bíróság 2013-as döntéseinek befolyásolásával függ össze. (tasr)

Rafael Rafaj, az SNS volt tisztviselője csatlakozott a Republika nevű parlamenten kívüli mozgalomhoz. A hírt a Republika vezetője, Milan Uhrík tudatta a közösségi hálón. (tasr)