Napunk

Választások 2023

Cikkek

Percről percre

Gyimesi György nehéz helyzetben van Csáky Pál szerint. Az egykori MKP-elnök szerint három út áll az OĽaNO-s képviselő előtt, de „egyik sem nyerő út”. Vagy marad Matovič hűséges embere, vagy eljön a Szövetség listájára, vagy pedig saját pártot alapít. Csáky szerint mindhárom út nagyon kockázatos abból a szempontból, hogy bejut-e a parlamentbe az előrehozott választáson.

Robert Fico, a Smer elnöke helyet ajánl Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitánynak a párt jelöltlistáján. Gašpar szabadlábon van, de továbbra is eljárás folyik ellene. (ta3)

Az SaS egyedül indul a választásokon – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Richard Sulík pártelnök. „A frakcióban mindig is egységesek voltunk, és számomra nagyon fontos, hogy egységesen működjünk, akár a parlamentben, akár a kormányban” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kisebb pártokkal való összefogás veszélyeztetné ezt az egységet.

Vladimír Lengvarský volt egészségügyi miniszter nem kíván az SaS színeiben indulni a parlamenti választáson, közölte Richard Sulík pártelnök. (markíza)

Veronika Remišová nem adott egyértelmű választ arra, hogy a Za ľudí Eduard Hegerrel indul-e az előrehozott választáson. „Fontos, hogy Heger megtegye az első lépést, megtalálja a politikai hátteret, meghatározza az értékrendjét, és utána beszélhetünk“ – mondta a Za ľudí elnöke. (rtvs)

Boris Kollár egyetért azzal, hogy megbízott miniszterelnökként akkor is Eduard Hegernek kellene irányítania az országot az előrehozott választásig, ha kilép az OĽaNO-ból. A Sme rodina elnöke azt is leszögezte, hogy nem terjesztenek be olyan javaslatokat a parlamentbe, amelyek végzetesen befolyásolnák a költségvetést. (ta3)