Napunk

Zuzana Čaputová

Cikkek

Percről percre

A Slovnaft megkérte Zuzana Čaputová államfőt, hogy vétózza meg a kőolajra idén kivetett 70 százalékos adót. A javaslatot az OĽaNO képviselői fogadtatták el. Tavaly a cég 55 százalékos adót fizetett, és jelezte, hogy perelni fog. (dennikn)

A következő héten Kassára helyezi át székhelyét Zuzana Čaputová államfő, aki egy hétig marad a városban. Kedden Kassán fogadja Alar Karis észt elnököt, később Bártfára, Eperjesre, Tőketerebesre és a Szepességbe is ellátogat.

Az államfő csak akkor nyújt be fegyelmi indítványt Maroš Žilinka ellen, ha megbizonyosodik arról, hogy az sikerre vihető. Az Elnöki Palota ezt azután közölte, hogy Juraj Šeliga (Za ľudí) kezdeményezte, hogy Zuzana Čaputová fegyelmi indítványt nyújtson be a főügyész ellen. (tasr)

Zuzana Čaputová egészségügyi okokból lemondta a mára és holnapra tervezett hivatalos programját – tájékoztatott az államfő szóvivője.

Zuzana Čaputová négy új tábornokot nevezett ki: Marek Banast, Jaroslav Krámot, Jozef Ševčíket és Róbert Kecsőt; Róbert Kleštinecet és Martin Michalkát pedig vezérőrnaggyá léptette elő. (tasr)

Zuzana Čaputová köztársasági elnök szerdán az elnöki palotában fogadta a Dán Királyság, az Egyesült Arab Emírségek, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság és a Chilei Köztársaság új rendkívüli és meghatalmazott nagyköveteit, akik átadták az államfőnek megbízólevelüket. (tasr)