Denník N

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Najnovšie z témy: Finále Ligy majstrov 2005

Čo bolo potom

… alebo ako to vtedy mohlo vyzerať

Rafa Benítez sa už v prvom roku dočkal obrovského úspechu a naznačil, že budúcnosť mu môže ležať pri nohách. Po takejto výhre museli všetci uznať, že tu rastie ďalší trénerský velikán tej nasledujúcej histórie. Pootvoril si tým dvere možno aj k takým klubom, medzi ktoré patrí kráľovský Real. Rozhodne tohto Španiela neuvidíme stroskotať niekde v Newcastli, prípadne v nejakej alternatívnej ázijskej lige. Ale pre tento moment jeho služby patrili Liverpoolu. Ďalšia stanica: ligový titul. Ten pri rieke Mersey už chýba poriadne dlho a s Benítezom a Gerrardom v najlepších rokoch ho skôr či neskôr musia získať.

A čo milánske AC? O tých sa nebojíme – to je mužstvo, ktoré bude na výslní za každých okolností. V Lige majstrov budú stabilne účinkovať možno aj ďalších 50 rokov. Tu nie je namieste otázka či, ale ako ďaleko sa v jednotlivých ročníkoch dostanú. Hráči ako Ševčenko, Kaká či Pirlo sú chrbtovou kosťou a zdá sa, že sú klubu absolútne oddaní. S takýmto zástupom verných hviezd sa úspechy naháňajú ľahko. (MP)

Oslavy – Milan Baroš a Vladimír Šmicer sú v objatí a kričia do kamery odkaz Patrikovi Bergrovi: Číčo, máme to! „Fanoušci ale slyšeli, nebo chtěli slyšet, slovo Češi, tak jsme je při tom nechali,“ povedal Šmicer o 12 rokov neskôr. (MČ, RH)

Deviata penalta – Ševčenko nedal – 2:3. Na penaltu prišiel so sebavedomím ako Peter Plavčan na svoju poslednú tlačovku a tak to aj dopadlo. „Ďakujem veľmi pekne,“ zakričal naňho Dudek, keď sa bežal tešiť k spoluhráčom. (MČ)

Ôsma penalta – Šmicer dal – 2:3. Vyhral vojnu nervov, Dida do poslednej chvíle čakal s pohybom. (MČ)

Siedma penalta – Kaká dal – 2:2. Tak tá sadla ako Jankovská do väzby! A nerozhodil ho ani Dudek svojím hula hoop tancom. (RH, MČ)

Piata penalta – Tomasson dal – 1:2. Nerozhádzal ho Dudekov tanec ani to, že počas jeho pokusu poza bránku prešla sanitka. Dámy a páni, tu vrcholí kariéra Johna Dahla Tomassona. (MČ, RH)