Denník N

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Najnovšie z témy: Finále MS 2002

Čo bolo potom: Naša liga produkuje každý rok hráčov do NHL a kluby sa predbiehajú v tom, kto prvý odmietne ponuky z KHL. Poprad chce nadviazať na svoju olympijskú kandidatúru a rád by usporiadal aj Svetový pohár. Do zbierky nám totiž chýbajú len dve zlatá. To druhé bude zo zimnej olympiády. Juraj Široký dokonca uvažuje, že naša reprezentácia vyhrá aj Stanley Cup, aj tak máme momentálne za morom hráčov na štyri mužstvá. Ďakujeme chlapcom z Göteborgu, na ich zlato nikdy nezabudneme.

Čo bolo potom: Veľkolepý príchod na Slovensko, plné námestia, nekončiace oslavy, alebo ako východniari hovoria, poď na jedno. Titul majstrov sveta na Slovensku totálne zmenil pohľad vlády na šport. Nemohli sme zaspať na vavrínoch. Nie dnes, keď sme na ceste stať sa hokejovou veľmocou. Hokejový štadión do každého mesta, znel rozkaz. Niekde aj dva. V každej škole na stene visia fotky Vinca Lukáča a Jozefa Golonku.

59:59 – Sme majstri sveta! A keby ste to nevedeli, najbližších 20 rokov určite nebudeme.

Deväť sekúnd do konca – Toto je najnedovolenejšie zakázané uvoľnenie našej histórie, všetko sa to rozhodne pri buly v našom pásme. Vyhrali sme buly. Tri, dva, jedna, ešte nie sme majstri sveta!!!

60. minúta – Rusi poslali brankára do gulagu za spisovateľmi a majú na ľade 6 korčuliarov.