Najnovšie z témy: Hlas, Rozhovory, Smer, V redakcii
Lektorka chémie Olga Ryparová vysvetľuje, na čo slúžia „éčka“, prečo po ananáse štípe jazyk a ako údiť bezpečne. V rozhovore tiež rozpráva o tom, či sú biopotraviny naozaj zdravšie a prečo ovocie rýchlejšie dozreje, ak sa dá do vrecka s banánmi.
Hlas sa nechystá vytvoriť povolebnú koalíciu s SaS ani s Progresívnym Slovenskom, povedal šéf strany Peter Pellegrini. „Hlas pôjde vlastnou cestou,“ povedal vo videu.
Minister spravodlivosti Viliam Karas hovorí, že nevidí problém v tom, aby na Slovensku platili registrované partnerstvá, on však nedostal také zadanie. Navrhol inštitút dôverníka, ktorý LGBTI+ ľudia kritizujú. „Od začiatku som však hovoril, že nenavrhujem registrované partnerstvo. Tvrdíte niekomu, že mu nedodávate auto, ale bicykel, no on kričí, že ste mu nedodali auto,“ vraví.

Shooty: Taktika

Módne značky počas inflácie rozširujú svoje portfólio o cenovo dostupnejší tovar, opisuje v rozhovore Patrik Čanecký, konateľ LPP Slovakia, ktorá manažuje značky ako Mohito, Reserved či Sinsay. Trh s lacným oblečením preto hustne. Ukazuje sa však, že zákazník radšej ostane pri svojej značke a nakupuje menej.

Lektorka chémie Olga Ryparová vysvetľuje, prečo nám pôsobia slasť sladké potraviny a čokoláda a prečo je čokoláda toxická pre mačky alebo psy. V rozhovore takisto hovorí o rozdieloch medzi bielym a trstinovým cukrom alebo o predlžovaní životnosti ovocia v potravinárstve.