Denník N

Novinársku cenu za komentár získal Martin Hanus z Postoja za článok Hračka…

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Najnovšie z témy: Novinárska cena 2015

Cenu nadácie Zastavme korupciu získal Konštantín Čikovský z Denníka N za sériu komentárov. Cenu otvorenej spoločnosti získal Tomáš Rafa za Nočných vlkov.

Cenu asociácie vydavateľov tlače získal Filip Obradovič, Ako sa žije deťom na onkológii, Trend. Cenu odovzdával riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek, ktorý so smiechom dodal: „Keď Denník N bude toľko vyhrávať, na budúci rok to už nepodporíme.“

Cenu za audiovizuálnu besedu, rozhovor, diskusiu získal Štefan Hríb, Pod lampou, Západ vs. Rusko. Hríb sa poďakoval na diaľku: „Toto je prvá lampa mimo našich ustráchaných televízií, mikom navzdory.“ Cenu za audiovizuálnu reportáž získal Rastislav Striško z  Joj, Rodina utečencov na ceste do Európy.

Rozhovorom roka je Tancovala som pre Mengeleho, mamu mi poslal do plynu od Ivana Drábeka, Pravda. Investigatíva: bez prvej ceny. Neobjavilo sa dielo, ktoré by malo všetky vlastnosti investigatívy. „Novinári a novinárky tento rok rezignovali na vyššie poschodia politiky,“ tvrdí porota. Hovorí, že možno pre autocenzúru.