Denník N

„Ak chceme lepšiu krajinu, musíme zmeniť seba a vplývať na…

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Najnovšie z témy: Protest Chceme lepšiu krajinu

Trestných oznámení na zariadenie Čistý deň bolo podľa aktivistky Moniky Kozelovej výrazne viac ako iba v prípade Natálie. „Všetky skončili niekde pod kobercom. Neustále sa na to upozorňovalo na ministerstve vnútra, na polícii. To, čo sa udialo v kauze Čistý deň, nie je vec, ktorá vznikla z hodiny na hodinu či zo dňa na deň,“ povedala na Námestí SNP.

„‚Je po voľbách, zvykajte si.‘ To, bohužiaľ, nie je demokracia – demokracia je dialóg,“ povedal na proteste s vyše 300 ľuďmi výtvarník Rudo Sikora. Ľudia podľa neho nemajú veriť politikom, ktorí dehumanizujú utečencov. „Pripravujú nás tým o budúcnosť.“ Bez korupcie by sme sa podľa neho skôr vyrovnali s rôznymi problémami, napríklad v kultúre, zdravotníctve či v školstve.

Na proteste na Námestí SNP vystúpil aj herec Milan Kňažko. Ficovi sa podľa neho podarilo zlikvidovať mafiu na Slovensku, lebo všetci sú v Smere. „Nenávidím korupciu, zneužívanie funkcií, nenávidím zlodejinu, demontáž princípov liberálnej demokracie, klamstvo, komunistické pokrytectvo, skrátka nenávidím všetko, čo Fico miluje.“