Za pád Hegerovej vlády hlasovalo 78 poslancov. Prezidentka ju odvolá v piatok

Dušan Mikušovič, Miro Kern, Lucia Osvaldová

Eduard Heger a Boris Kollár v decembri 2022 v Prezidentskom paláci. Foto N - Tomáš Benedikovič
Eduard Heger a Boris Kollár v decembri 2022 v Prezidentskom paláci. Foto N - Tomáš Benedikovič
  • parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera, za hlasovalo 78 poslancov
  • prezidentka odvolá vládu v piatok o 13.30 h
  • Matovič vytrhol svoju demisiu z rúk pracovníka Prezidentského paláca

Prezidentka Zuzana Čaputová v príhovore vysvetlila, prečo žiada predčasné voľby: „Z reakcií politických lídrov po včerajšom rozhodnutí Národnej rady je zrejmé, že tu nie je politická vôľa na zostavení novej vlády s podporou a legitimitou parlamentu.“

Celý príhovor prezidentky k odvolávaniu vlády:

„Vážený pán predseda Národnej rady SR,

vážený pán predseda vlády,

vážení občania,

vážení prítomní,

pred malou chvíľou som odvolala vládu Eduarda Hegera ako dôsledok včerajšieho rozhodnutia Národnej rady SR o vyslovení nedôvery. Nebudem sa už vyjadrovať k vášmu vládnutiu, urobila som to nedávno v správe o stave republiky. Konštatujem však, že dráma, ktorú som spomínala vo svojej správe, sa prejavila aj v posledných minútach vášho riadneho vládnutia.

Po akte odvolania vašej vlády vás zároveň, v zmysle ústavy, musím poveriť vykonávaním pôsobnosti v obmedzenom rozsahu. A to až do vymenovania novej vlády.

Z povahy veci je zrejmé, že takáto vláda nemôže zabezpečovať všetky potrebné kompetencie, a je teda jednoznačne vládou dočasnou. Z reakcií politických lídrov po včerajšom rozhodnutí Národnej rady SR je taktiež zrejmé, že tu nie je politická vôľa na zostavení novej vlády s podporou a legitimitou parlamentu.

Preto vás chcem požiadať, aby ste nielen vy, pán premiér, ale aj ďalší politickí reprezentanti urobili všetky potrebné kroky k tomu, aby Národná rada SR najneskôr do konca januára prijala všetky potrebné rozhodnutia smerujúce k predčasným parlamentným voľbám.

Považujem za potrebné, aby sa predčasné voľby realizovali ešte v prvom polroku budúceho roka, a to z dôvodu charakteru obmedzeného vládnutia, ktorý som spomínala, ale zároveň aj z dôvodu nevyhnutnosti prípravy nového štátneho rozpočtu na ďalší kalendárny rok. V prípade, ak k rozhodnutiu o predčasných voľbách v uvedenom termíne nepríde, pristúpim k ďalším krokom v zmysle ústavy.

Vzhľadom na svoju ústavnú povinnosť zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov vás chcem zároveň požiadať, aby ste ďalší výkon svojich obmedzených právomocí vykonávali s veľkou zodpovednosťou a v prechodnom období prispeli skôr k stabilite ako k chaosu. Slovensko potrebuje návrat k poriadku, funkčnosti a najmä k plnej pozornosti k riešeniam problémov ľudí a nie politikov. Ja osobne urobím všetko pre to, aby som prispela k pokojnému prevedeniu krajiny k predčasným voľbám. Vážený pán premiér, na záver vám ďakujem za konštruktívnu spoluprácu a vláde, ktorej ste predsedali, za všetky kroky, ktoré boli k prospechu Slovenska.“

Prezidentka Zuzana Čaputová žiada usporiadať predčasné voľby ešte v prvom polroku 2023. Premiér v demisii Eduard Heger má do konca januára 2023 s ostatnými politickými stranami urobiť všetko potrebné na predčasné voľby.

Pokiaľ by sa to nestalo, prikročí prezidentka ku krokom, ktoré jej stanovuje ústava.

Dianie v parlamente považuje Radoslav Procházka za veľkú hanbu. „Ak sa to vôbec dá, tak ešte o kúsok horšie je predstierať, že v parlamentnej republike má záchrana demokracie spočívať vo vláde bez dôvery parlamentu, a naopak, zánikom demokracie majú byť voľby. Po 33 rokoch od Novembra sme v situácii, keď vrchnosť argumentuje proti slobodným voľbám tým, že ľudia sú príliš sprostí na to, aby si vedeli správne vybrať.“

Stačilo poslať kuriéra. Je neobvyklé, že Matovič išiel odniesť demisiu do Prezidentského paláca osobne, napísal bývalý Kiskov hovorca Roman Krpelan. „Mohol ju v Národnej rade iba podpísať a poslať po šoférovi. Do desiatich minút by sa vrátil na hradný kopec s opečiatkovanou kópiou. Tak to obvykle ministri robili a robia.“

„Ústava nepredpisuje doručenie demisie ministra osobne. Ministri bežne nechodia s poštou do podateľne a ani za úradníkmi, ktorí poštu môžu prebrať. Prijatie demisie prezidentom/prezidentkou a následné menovanie nového ministra, ktoré obvykle vidí verejnosť v televíznom spravodajstve, je už následný krok,“ napísal Krpelan.

Parlament prerušil svoje rokovanie do pondelka do 13.00. Dôvodom je, že ministri Budaj a Lengvarský neboli v parlamente, keď mali predkladať svoje návrhy, a neboli tam ani ďalší predkladatelia.

Nielen Igor Matovič si rozmyslel svoju demisiu, v minulosti to spravil aj šéf diplomacie za Smer Miroslav Lajčák. Bývalý minister za OĽaNO Ján Mičovský sa pokúšal stiahnuť svoju abdikáciu, ale neuspel.

Boris Kollár povedal, že ak vláda v demisii neprivedie krajinu do predčasných volieb, prezidentka vymenuje úradnícku vládu. Dodal, že so Zuzanou Čaputovou má zhodu na tom, že predčasné voľby majú byť čím skôr – ideálne v apríli či máji, najneskôr v júni budúceho roka.

Kollár dodal, že Čaputová od neho do konca januára 2023 očakáva úpravu ústavy, aby si poslanci mohli skrátiť volebné obdobie. Kollár ďalej povedal, že sa na to dá použiť jeho návrh zákona, ktorý je momentálne v parlamente.

„Nemôžete aj kakať, aj maľovať,“ zareagoval Kollár na stanovisko Richarda Sulíka, že SaS je proti predčasným voľbám. (tv joj)

Z tohto nová väčšina nebude, píše Newsfilter Tomáša Gálisa po páde vlády. „Jeden boj sa konečne skončil, no namiesto úľavy sa zjavne začínajú ďalšie. Nielen o interpretáciu toho, čo sa stalo, ale najmä o to, čo sa stane v najbližších dňoch a týždňoch. Možností je stále viacero.“

Ako vyzerali posledné hodiny Hegerovej vlády: SaS už váhala, či nedá premiérovi čas, no Igor Matovič to zariadil inak. Jednej z najbizarnejších scén v slovenskej politike predchádzali náznaky, že kabinet možno nakoniec padnúť nemusí.

Foto N - Tomáš Benedikovič

Richard Sulík tvrdí, že nevie o tom, že by poslanec Ján Krošlák chcel ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní, ako to naznačoval Igor Matovič po páde vlády. Matovič tvrdil, že Krošlák v minulosti chcel podplatiť policajtov.

Sulík hovorí, že „nech sa to riadne vyšetrí“. (tv joj)

Podľa Richarda Sulíka chceli v parlamente oddialiť hlasovanie o páde vlády, kým Igor Matovič nepodá demisiu, povedal v diskusnej relácii Na hrane. Následne by nehlasovali za vlastný návrh a Hegerova vláda nemusela padnúť.

„Smerovalo to k tomu,“ dodal Sulík s tým, že za súčasný stav „si môže Matovič sám“. (tv joj)

Podľa ústavného právnika Vincenta Bujňáka incident s demisiou Igora Matoviča môže pripomínať späťvzatie. „Vo verejnom práve platí, že orgán môže rozhodovať o demisii po jej doručení a v tomto prípade sa to nestalo, čiže nie je o čom rozhodovať.“

SaS to možno zvládne, analyzuje v Newsfiltri Tomáš Gális, ako strana dopadne v najbližších voľbách po páde vlády. „Veľká časť voličov SaS nepochopila už jej odchod z koalície. Pre nich nemuselo byť jednoduché orientovať sa ani v situácii, keď raz hlasovala s koalíciou a inokedy pomohla zablokovať schôdzu. Pred dvomi týždňami voliči videli spoločný postup s Hlasom a teraz odmietnutie Matovičovej ponuky. Iste, ponuka mala podmienky, ale prišla. Pre SaS to nemusí byť ľahké vysvetliť.“

Boris Kollár si myslí, že najneskorším vhodným termínom predčasných volieb by bol jún, ale ideálne máj 2023. V názore na termín sa zhoduje s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, uviedol po stretnutí s ňou.

Premiér Eduard Heger sa k termínu nevyjadril a povedal, že rokovania o ďalšom postupe po vyslovení nedôvery vláde sa začnú v piatok, keď ju prezidentka odvolá.

Kollár pozýva všetky politické strany na rozhovory a tie sa podľa neho musia spolu s prezidentkou zhodnúť na predčasných voľbách.

Prezidentka odvolá vládu Eduarda Hegera v piatok o 13.30 h a zároveň ju v zmysle Ústavy musí dočasne poveriť vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. Oznámil to Prezidentský palác.

Vedúci úradu vlády Július Jakab tvrdí, že Igor Matovič kancelárovi Metodovi Špačkovi demisiu z rúk nevytrhol. „Ja by som to vytrhávaním vôbec nenazval,“ povedal s tým, že pri udalosti osobne bol.

„Pri všetkej slušnosti pri vytvorení kópií a pri prinesení originálu aj kópie si to pán Matovič prevzal s tým, že si to rozmyslel,“ opisoval. Jakab nechcel povedať, kto Matovičovi volal. Vysvetlil to vraj na tlačovke.

Jakab hovorí, že bol rád, že v tomto momente pri Matovičovi bol. „Bol to silný moment správania Igora Matoviča v tom, že naozaj všetkým voličom, ktorí volili OĽaNO alebo jeho, by som to doprial – tú neústupčivosť a rozhodnutie Igora Matoviča bojovať proti mafii a nepodávať demisiu a nepodvoľovať sa mafii v parlamente, ktorá by tak či onak vládu odvolala.“

Nemyslí si ani, že by po podaní demisie vláda nepadla.

Vedúci kancelárie prezidentky Metod Špaček opísal, ako mu Igor Matovič zobral z rúk svoju už podanú demisiu. „Počas toho, ako sme vytvárali kópiu, aby sme mu ju odovzdali, tak si z mojich rúk vytrhol kópiu a originál, otočil sa a odišiel. Zazneli slová: Viete čo, rozmyslel som si to.“

Matovič podľa kancelára celý čas telefonoval. „Počas celého aktu podávania demisie telefonoval,“ vraví Špaček, ktorý sa podľa svojich slov s niečím takým ešte nestretol.

„Mal som v rukách v jeden čas demisie, potom som ich nemal, to je podobné, ako keby som mal v rukách mobilný telefón a zrazu som ho nemal. Môžete to nazvať hocijako, faktom je, že som mu tú demisiu nepodával, on si ju zobral sám,“ odpovedal na otázku, či mu dokumenty Matovič z rúk naozaj vytrhol.

Metod Špaček z Prezidentského paláca. Foto N - Tomáš Benedikovič

Newsfilter: Vláda padla a Matovič to už nemôže hádzať na nikoho iného. „Dá sa predpokladať, že aj mnohí z tých, ktorí si takýto koniec neželali, si nakoniec vydýchli, že je to už za nami. Zvlášť po informácii o jednej z najzvláštnejších demisií v ponovembrových dejinách, ktorú predviedol hlavný aktér posledných troch rokov a hlavná príčina dnešného zmaru Igor Matovič,“ píše Tomáš Gális.

Za prezidentkou Zuzanou Čaputovou prišiel premiér Eduard Heger a predseda parlamentu Boris Kollár. Majú prvé rokovanie o tom, čo sa bude diať po vyslovení nedôvery vláde. Prišli spolu v jednom aute.

Boris Kollár, Zuzana Čaputová a Eduard Heger. Foto N - Tomáš Benedikovič

Zabudnite na Matoviča a nedovoľte, aby sa vrátil Fico, píše v komentári šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný. „Pád vlády môže byť aj príležitosťou ukázať, že im záleží na krajine.“

Igor Matovič tvrdí, že mal od premiéra „absolútnu slobodu“ v tom, či podá alebo nepodá demisiu. Vzhľadom na to, že nebolo garantované, že SaS po Matovičovej demisii ustúpi, je Matovič rád, že si svoju demisiu na poslednú chvíľu rozmyslel.

Matovič dodal, že je rád, že nezradil hnutie OĽaNO a na poslednú chvíľu si demisiu rozmyslel. „Mal som slabú chvíľu,“ povedal Matovič.

„Po dnešnom dni považujem za mafiánsku stranu aj SaS,“ dodal.

Igor Matovič jasne neodpovedal na novinársku otázku, aký podiel viny na páde vlády má podľa neho on sám.

Igor Matovič hovorí o poslancovi Jánovi Krošlákovi, ktorý do parlamentu prišiel na kandidátke OĽaNO, že je „skorumpovaný človek“. Podľa Matoviča sa minulý týždeň Krošlák sám ponúkal Hlasu, že k nim prejde a zahlasuje za pád vlády.

Eduard Heger kritizuje vyjadrenia Hlasu, že Slovensko dostalo pádom vlády „darček“. Podľa premiéra je to nezodpovedné vzhľadom na aktuálnu energetickú krízu.

Igora Matoviča mrzí komunikácia Prezidentského paláca v súvislosti s „vytrhnutou demisiou“. Vysvetlil, že požiadal o kópiu demisie, a keď sa kancelár vrátil, rozhodol sa zobrať si aj originál. Tvrdí, že telefonoval s človekom, ktorého si veľmi váži a ktorý mu počas toho, ako demisiu podával, povedal: „Bojovníci sa pred mafiou neskláňajú.“ Tak sa Matovič rozhodol „neskloniť“ hlavu pred SaS a demisiu si rozmyslel.

Po týchto slovách mu poslanci OĽaNO na tlačovke zatlieskali.

Po dnešnom hlasovaní je strana SaS mŕtva, hovorí Igor Matovič. Podľa neho Richard Sulík svoju stranu pochoval tým, že povalil demokratickú vládu. „Mám dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka, ktoré zverejním počas predvolebnej kampane,“ dodal Matovič.

Igor Matovič povedal, že keď bol ešte premiérom, poslanec Ján Krošlák mu hovoril, že by bolo dobré, ak by sa podplácali policajti. „Dnes rozhodol o páde protikorupčnej vlády a strane SaS to vôbec nevadí,“ dodal Matovič. Krošlák ešte pred hlasovaním opustil poslanecký klub Sme rodina.

Premiér Eduard Heger hovorí, že do poslednej minúty svojho mandátu bude pomáhať ľuďom. Kritizuje SaS, že na to, aby pochopila, že vláda nie je na šnúrkach extrémistov, musela povaliť vládu.

Naživo: Eduard Heger a Igor Matovič sa vyjadrujú k pádu vlády.

Michal Šimečka (PS) si myslí, že Slovensko teraz potrebuje dohodu na predčasných voľbách. „Progresívne Slovensko bude súčinné pri všetkých potrebných krokoch, ktoré nás dovedú k novému rozdaniu kariet a k zvoleniu si nových zástupcov a zástupkýň v Národnej rade,“ napísal v oficiálnom stanovisku.

„Našou úlohou je vrátiť ľuďom nádej, že politika sa dá robiť inak. Progresívne Slovensko bude v najbližších voľbách pre voličov a voličky predstavovať modernú, európsku a príčetnú alternatívu,“ dodal Šimečka.

OĽaNO na pád Hegerovej vlády reagovalo na Facebooku: „Toto Richardovi Sulíkovi história nezabudne. V kritickej situácii pre celú krajinu opäť nezvládol svoje ego a rozbil tretiu demokratickú vládu.“

„Zrejme si neuvedomil, že poslúžil ako užitočný idiot bande mafiánov a zlodejov, ktorí len čakali, kým sa neovládne, a využili ho, aby zničili protikorupčnú, demokratickú a prozápadnú vládu Eduarda Hegera,“ píše.

Hlas vyzýva SaS, aby sa priklonila k predčasným voľbám. Podľa Petra Pellegriniho chce Richard Sulík navrhovaním novej sedemdesiatšestky v parlamente len zmierniť „maslo na hlave“, že povalil ďalšiu vládu.

„Akákoľvek vláda, ktorá by vznikla na troskách tejto vlády, by bola pod drobnohľadom Igora Matoviča,“ dodal Pellegrini.

Hegerova vláda mohla podľa Juraja Šeligu (Za ľudí) pokračovať, „stačilo riadne doručiť demisiu“, napísal na Facebooku.

Prezidentka Zuzana Čaputová opísala detaily, ako si Igor Matovič rozmyslel demisiu: „Pred zamestnancami kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu kancelárie Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do kancelárie prezidentky.“

Zlá a neschopná vláda padla, napísal na Facebooku Peter Pellegrini (Hlas). „Je to najkrajší darček slovenským ľuďom pod vianočný stromček.“ Aj pre Hlas je neprípustné, aby predčasné voľby boli v septembri 2023. Apríl, máj alebo jún je podľa Pellegriniho najideálnejší termín.

Konečne, to je slovo, ktoré najlepšie vystihuje dnešný večer, opisuje pád vlády Richard Sulík. Dodal, že nechce predčasné voľby, podľa neho by znamenali skorší návrat Roberta Fica. Kľúčovú rolu teraz má podľa Sulíka prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá môže rátať s podporou SaS.

SaS sa do vlády v tomto volebnom období nevráti, strana však chce podporiť vznik novej vlády, hovorí Sulík.

Naživo: Reakcia SaS na pád vlády.

Robert Fico kritizuje Igora Matoviča za to, že si svoju demisiu na poslednú chvíľu rozmyslel. „Dúfam, že už nikto nemáte pochybnosti o tom, že je psychiatrický pacient,“ dodal Fico.

Strana Smer takisto po páde vlády vyhlásila, že ideálny čas na predčasné voľby je máj, prípadne jún. Septembrový termín podľa nej nemá zmysel, keďže vláda je v demisii.

Predčasné voľby môžu byť v máji alebo júni, v septembri nie, povedal predseda parlamentu Boris Kollár. Takisto vyhlásil, že urobil všetko pre to, aby vláda nepadla. Na otázku, či nebola ponuka OĽaNO slabá, nevedel odpovedať.

Kollár zároveň povedal, že nie je spokojný, že padla vláda, ale treba vedieť so cťou odísť.

Prezidentská kancelária potvrdila, že Igor Matovič nepodal demisiu, keďže ju v poslednej chvíli vytrhol ich zamestnancovi z ruky. Tým ju považujú za nedoručenú.

„Dovoľte mi informovať vás, že podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič dnes podvečer prišiel doručiť do KP SR svoju demisiu,“ píše prezidentská kancelária.

„Pred zamestnancami prezidentskej kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu KP SR Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do KP SR,“ vysvetľuje incident.

Predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger idú po vyslovení nedôvery vláde za prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Rokovanie Národnej rady prerušili.

Parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera. Za jej pád hlasovalo 78 poslancov. Vláda bude ďalej fungovať v demisii s obmedzenými právomocami a zrejme začnú rozhovory o predčasných voľbách.

Hlasovanie o nedôvere Hegerovej vláde. Foto N - Tomáš Benedikovič

Predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš v parlamente poslednýkrát „apeloval“ na demokratických poslancov, aby nehlasovali za pád vlády: „Nepovaľte tretiu demokratickú vládu a neumožnite mafii návrat k moci“. Poslanci OĽaNO odišli zo sály.

Naživo: Pokračuje parlamentná schôdza k odvolaniu vlády

Poslanecké grémium sa zrejme skončilo, do rokovacej sály sa vrátili niektorí jeho členovia. Prišli už aj poslanci SaS.

Národná rada opäť odložila hlasovanie o páde vlády. Predseda parlamentu Boris Kollár zvolal zasadnutie poslaneckého grémia, čo je vedenie Národnej rady a klubov. Nevie sa, ako dlho bude trvať.

Naživo: Skončila sa prestávka na poradu poslaneckých klubov. Parlament pokračuje v odvolávaní vlády Eduarda Hegera

S Tarabom ja žiadne dohody nerobím a nebudem robiť, vysvetlil poslanec Juraj Šeliga, prečo nehlasoval za to, aby sa pred hlasovanie o nedôvere vláde predradila novela ústavy umožňujúca predčasné voľby.

Boris Kollár povedal, že on bude počas 20-minútovej prestávky v parlamente sedieť v sále a že určite nepodporí odloženie hlasovania. Ubezpečoval tak opozičných poslancov, ktorí proti prestávke protestovali.

Koaliční poslanci chceli pred hlasovanie o páde vlády predradiť hlasovanie o zmene ústavy. Tá by umožnila, aby si mohli skrátiť volebné obdobie. Návrh na predradenie však neprešiel aj vďaka tomu, že boli proti aj dnes už bývalí poslanci Sme rodina Patrick Linhart a Ján Krošlák, ale aj Juraj Šeliga a Jana Žitňanská zo Za ľudí. Ich postoj teda znemožnil vyjsť touto formou v ústrety poslancom okolo Tomáša Tarabu.

Nestačili ani tri hlasy tarabovcov, ktorí takýto scenár preferovali, keďže by mohol umožniť ich dohodu s koalíciou na predčasných voľbách.

Nové na Dennikn.sk

20:34Newsfilter: Pellegrinimu pomáhajú slamení panáci, len ten Harabin nie a nie zabrať 19:41Hudobníčka Kim Gordon: prototyp seniorky, ktorou chcete byť 19:04Autori projektu Umenie mesta v Bratislave by s maliarmi 19. storočia našli spoločnú reč 18:54V budúcnosti môžu byť aj klasické eurofondy podmienené reformami 18:33Pellegrini ešte nemá fotku s Ficom ani Dankom. Video mu nakrútili Cibulková a Végh, problémy má s Harabinom 18:25Graf dňa: Benzín a nafta prudko zdraželi, tankovanie za hranicami sa oplatí 18:12Pellegriniho let už je súčasťou kampane. Na čo všetko ešte neodpovedá 18:07Hlasu daroval 110-tisíc. Súdu tvrdil, že zarába málo, keď štyri roky predtým syn od neho žiadal výživné 17:57Гром гремит дико над Татрами, остановимся, братья 16:35Problém troch telies a príbeh zo zákulisia prezidentskej kampane (+ ďalšie tipy Čo pozerať) 16:33Martina Mlčúchová fotí koncerty aj festivaly, jej osobitý rukopis ocenili na súťažiach v zahraničí 16:33Ľudí vystrašila štúdia, podľa ktorej je prerušované hladovanie zlé pre srdce. Lekár Bajer: Názor mi nezmenila 16:31Kanibal, sériový vrah a môj priateľ. Výnimočná česká krimi sa pýta, prečo zlo treba pochopiť 16:11Ukrýval sa na maďarskej ambasáde, od priateľa Orbána zjavne žiadal azyl. Pred čím uteká bývalý prezident Brazílie? 16:00Ivan Korčok: Kolektívnu vinu odmietam, ale aj to, ak sa o Slovensku hovorí ako o odtrhnutom území 15:31Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovede 15:01Prezident Pellegrini? Profesionálny podpisovač (udalosti týždňa) 15:00Pellegrini sa v Kráľovskom Chlmci zdôveril, že sa v Bratislave necíti najlepšie 14:28Najväčšie zdražovanie čokolád príde až po lete, hovorí o rekordných cenách kakaa uznávaný domáci čokolatier 14:17Vzdychal, fučal, mračil sa. Kostolný, Tódová, Pataj, Javorský a Brunovský hodnotia debatu RTVS 13:59Vývoj bojov (763. deň): Najnovšie ruské nálety spôsobili ukrajinskej energetike najhoršie škody od začiatku vojny 13:11Galéria duševného zdravia: Billy Barman na novom albume komentujú aj stigmatizované témy a politiku 12:59Jureňa: Štefan Harabin podporil Petra Pellegriniho. Harabin: Jureňa u mňa skončil 12:50Investovať sám alebo cez agenta? Poradíme, ako sa vyznať v poplatkoch  12:08Nevedia plánovať a zahraniční partneri sa im otáčajú chrbtom. Ako vojna zmarila zlatú éru startupov na Ukrajine 12:01Prečo sa prieskumy líšili od výsledku prvého kola prezidentských volieb: Korčok prekvapivo mobilizoval 11:56Wim Wenders: Jediným liekom na osamelosť je vedieť dobre žiť sám so sebou 11:40Vláda opäť uvoľňuje pravidlá pre zamestnávanie cudzincov 11:30Ako Putin rozmýšľa o boji proti terorizmu 11:23Kaliňák rozdáva pár dní pred voľbami mimoriadne odmeny vojakom aj úradníkom