V Turecku a Sýrii hlásia po dvoch zemetraseniach viac než 3800 obetí

Záchranári a obyvatelia prehľadávajú sutiny zrútenej budovy v sýrskom Hareme neďaleko tureckej hranice. Foto - TASR/AP
Záchranári a obyvatelia prehľadávajú sutiny zrútenej budovy v sýrskom Hareme neďaleko tureckej hranice. Foto - TASR/AP
  • už viac ako 3800 obetí si vyžiadali dve zemetrasenia, ktoré zasiahli Turecko a Sýriu v noci a dopoludnia
  • v oboch krajinách sa zrútili tisíce budov a je pravdepodobné, že počet obetí sa bude rátať vysoko v tisíckach
  • humanitárnu pomoc už ponúkli desiatky krajín, Slovensko vyšle 10 hasičov a 5 horských záchranárov
  • ako môžete pomôcť: zbierku vyhlásili Slovenská katolícka charita aj Človek v ohrození

Počet obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii neustále stúpa, zatiaľ zomrelo najmenej 3823 ľudí. V Turecku zatiaľ zomrelo 2379 ľudí, zranených je takmer 14 500 ľudí. Sýria hlási okolo 1440 obetí. (bbc, čtk)

Skupina desiatich hasičov a piatich horských záchranárov so psami odlieta do zemetrasením zasiahnutého Turecka zatiaľ na desať dní. Ak to bude potrebné, Slovensko je pripravené poslať ďalšiu skupinu. Informoval o tom pred odletom minister vnútra Mikulec.

Európska únia po zemetrasení v Turecku a Sýrii aktivovala mechanizmus „krízovej reakcie“ v snahe koordinovať podporu zasiahnutých regiónov. Oznámila to Rada EÚ, podľa ktorej sa uskutočnila koordinačná schôdzka. Podrobnosti o jej obsahu komuniké neobsahuje. (čtk)

Počet obetí po ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, presiahol 3600. V Turecku zomrelo 2316 ľudí, uviedol tamojší úrad pre riešenie katastrof a mimoriadnych situácií. Zranených je vyše 13-tisíc ľudí. V Sýrii si katastrofa vyžiadala najmenej 1300 obetí.

Erdogan upozornil, že nedokáže povedať, na akom počte sa celková bilancia zastaví a ako dlho záchranné akcie potrvajú. Podľa AFAD sa v krajine zrútilo najmenej 3471 budov.

Podľa Erdogana ide o najväčšie zemetrasenie od roku 1939. (nyt, čtk)

Ghanský futbalista Christian Atsu je nezvestný po zemetrasení v Turecku. Bývalý hráč Chelsea a Newcastlu United pár hodín pred katastrofou skóroval za Hatayspor v zápase najvyššej tureckej súťaže proti Kasimpase.

Podľa zahraničných médií 31-ročný futbalista a 65-násobný reprezentant svojej krajiny zmizol v troskách zničených budov. Oblasť Hatay bola takmer v epicentre otrasov. (tasr)

Turecký prezident Erdogan vyhlásil v krajine sedemdňový štátny smútok za obete ničivého zemetrasenia. (anadolu)

Počet mŕtvych po ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, presiahol 2600. V Turecku zomrelo najmenej 1651 ľudí, uviedol minister zdravotníctva Fahrettin Koca. Otrasy bolo cítiť v jedenástich tureckých provinciách, zranených je vyše 11-tisíc, dodal minister. Zrútilo sa takmer 3500 budov, takže počet obetí môže ešte výrazne stúpnuť. (guardian, čtk)

Premiér Heger, minister vnútra Mikulec a šéf hasičov Mikulášek budú mať o 22:30 tlačovku pred odletom hasičov a horských záchranárov do Turecka. Budú pomáhať pri prehľadávaní trosiek po silnom zemetrasení.

Izraelský premiér Netanjahu tvrdí, že Izrael ponúka Sýrii aj Turecku pomoc, ktorá by zahŕňala lekárske vybavenie a prístup do izraelských nemocníc na severe krajiny. Sýria tieto tvrdenia popiera.

Izrael je so Sýriou vo vojnovom stave. O pomoc pre Sýriu po zemetrasení mal údajne žiadať nemenovaný ruský predstaviteľ. (haaretz)

V Turecku v oblasti zemetrasenia sa nachádza aj niekoľko českých občanov. O troch zatiaľ nemá české veľvyslanectvo žiadne informácie, skupina ďalších šiestich Čechov, ktorí sú v krajine pracovne, sa už presúva do Ankary. (čtk)

Zemetrasenia v Turecku a Sýrii – súhrn posledných udalostí

  • už viac ako 2300 obetí si vyžiadali dve ničivé zemetrasenia, ktoré zasiahli Turecko a Sýriu dnes v noci a dopoludnia
  • záchranári prehľadávajú sutiny tisícok zrútených budov a je pravdepodobné, že počet obetí sa bude rátať vysoko v tisíckach
  • Turecko potvrdilo už 1500 obetí, z vládou kontrolovaných častí Sýrie hlásia 400 a z rebelmi ovládaných oblastí takmer 400
  • záchranné práce komplikuje chladné počasie, v oblasti sneží a prší a v utorok môžu teploty klesnúť až na −6 stupňov
  • oblasť na oboch stranách hraníc je domovom miliónov sýrskych utečencov, ktorí utiekli pred občianskou vojnou
  • pomoc Turecku a Sýrii už ponúkli desiatky krajín, Slovensko vyšle 10 hasičov a 5 horských záchranárov so psami
  • ako môžete pomôcť: zbierku vyhlásili Slovenská katolícka charita aj Človek v ohrození
Bábätko zachránené zo zrútenej budovy v tureckej Malatyi. Foto - TASR/AP

Video: V tureckom Gaziantepe otrasy čiastočne zničili hrad, ktorý je zapísaný na zozname UNESCO a bol považovaný za jednu z najlepšie zachovaných pevností v Turecku. Zrútili sa aj časti susednej mešity zo 17. storočia. (guardian)

Ešte horšia situácia ako v Turecku môže byť v Sýrii, kde zemetrasenie postihlo aj oblasti ovládané rebelmi. V týchto regiónoch často v katastrofálnych podmienkach, napríklad v domoch zničených pri bombardovaní, žijú podľa niektorých zdrojov až 4 milióny dočasne presídlených Sýrčanov.

Aj za normálneho stavu je tam zle dostupná zdravotná starostlivosť a teraz záchranári hovoria o úplne preplnených nemocniciach.

Organizácia Biele helmy, ktorá pomáha v opozíciou ovládaných oblastiach, uviedla, že na niektorých miestach sa zrútili celé štvrte. (čtk)

Ako môžete pomôcť Turecku a Sýrii po ničivých zemetraseniach: zbierku vyhlásila Slovenská katolícka charita, Človek v ohrození aj Magna.

Slovenská katolícka charita

Finančnú pomoc môžete posielať prostredníctvom stránky charita.darujme.sk alebo na účet Charity SK93 1100 0000 0029 4546 3097, variabilný symbol 5090.

„Finančné prostriedky zo zbierky budú použité na humanitárnu pomoc najviac zasiahnutým rodinám a jednotlivcom,“ uviedla Charita.

Ako uviedla, v Sýrii pomáha od roku 2017 prostredníctvom partnera Syriac Cross. „Zameriavame sa na podporu kresťanských komunít, vzdelávanie a zabezpečenie základných životných potrieb pre núdznych,“ dodala.

Človek v ohrození

Prispieť môžete na stránke organizácie, na akútnu prvú pomoc už vyčlenili prvých 10-tisíc eur.

Neziskovka upozorňuje, že situácia je najviac kritická v oblasti sýrskeho Idlibu, kde je koncentrovaných mnoho vnútorných utečencov. „Situácia na mieste je kritická, záchranné akcie komplikuje intenzívny dážď a sneženie, očakávajú sa tisícky mŕtvych,“ uviedla riaditeľka Človeka v ohrození Andrea Najvirtová.

„Na mieste sú naši kolegovia a naše kolegyne zo sesterskej organizácie Člověk v tísni, vďaka ktorým budeme schopní okamžite pomáhať. Potrebná bude základná humanitárna pomoc, ako napríklad stany, deky, teplé oblečenie a strava,“ dodala.

Magna

Na zbierku na pomoc Turecku a Sýrii možno prispieť na stránke magna.org. Organizácia na miesto posiela prvú pomoc v podobe zdravotníckych súprav a liekov, tímy organizácie sú už v kontakte s úradmi v severozápadnej Sýrii aj Južnom Turecku.

Prispieť možno aj SMS v hodnote 10 eur v tvare MAGNA na číslo 836.

ADRA Slovensko:
IBAN: SK83 8330 0000 0028 0179 0152, VS: 2023001

Nadácia Integratu

SAVIOtu

UNICEF Slovenskotu

 

Slovensko vyšle do zemetrasením zasiahnutého Turecka 10 hasičov a 5 horských záchranárov so špeciálne vycvičenými psami, uviedlo ministerstvo vnútra. Leteckú prepravu však komplikuje mimoriadne silné sneženie v Turecku.

“Vyslané zložky majú rozsiahle skúsenosti s pátracou a záchranárskou činnosťou. Na kvalitatívne svetovej úrovni sú aj psy, špeciálne trénované napríklad aj na vyhľadávanie zavalených osôb v ruinách,” povedal minister Roman Mikulec.

Počet obetí ničivého zemetrasenia v Turecku a Sýrii už presiahol 2300. Turecko doposiaľ potvrdilo 1500 mŕtvych, zo Sýrie hlásia 800.

Ankara uviedla, že záchranári sa už dostali do všetkých zasiahnutých oblastí v krajine a naďalej sa snažia nájsť preživších v troskách zrútených budov. (bbc, čtk)

Experti vysvetľujú, prečo bolo zemetrasenie v Turecku a Sýrii také silné a vyžiadalo si toľko obetí. Spomínajú, že k nemu došlo relatívne blízko pod povrchom, aj to, že budovy v oblasti nie sú veľmi pripravené na zemetrasenie. Mnohé sú stavané z materiálov „extrémne zraniteľných voči otrasom“, v Sýrii sú navyše mnohé poškodené po viac ako 10 rokoch vojny.

Televízny štáb zachytil moment, keď tureckú Malatyu zasiahlo druhé zemetrasenie. Novinári, záchranári i obyvatelia utekali do bezpečia po tom, keď otrasy spôsobili zrútenie bytového domu. K druhému zemetraseniu došlo niekoľko hodín po prvých ničivých otrasoch. (guardian)

Turecku po ničivom zemetrasení pomáha aj Grécko, s ktorým má Ankara dlhodobo napäté vzťahy. Atény vysielajú do zasiahnutej oblasti záchrannú jednotku a sú pripravené poslať ďalšie vybavenie a zdravotnícke zásoby. (ekathimerini, tasr)

Zemetrasenie, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, vojde do histórie týchto krajín ako jedno z najsilnejších. Stalo sa v najhorší možný čas, za najhoršieho možného počasia a vo veľmi zaľudnenej oblasti. Je pravdepodobné, že celkový počet obetí sa bude rátať vysoko v tisíckach. Doposiaľ potvrdili 1700 mŕtvych.

Zničené budovy v meste Harem v Sýrii. Foto - TASR/AP

Pre zemetrasenia zrušili turecké cyklistické preteky Okolo Antalye, ktoré mali byť od 9. do 12. februára. (cyclingweekly)

V tureckej Malatyi natočili, ako po druhom zemetrasení padá niekoľkoposchodový dom. Malatya je 800-tisícové mesto na juhovýchode krajiny. V celom Turecku sa zrútili tisíce budov. (guardian)

Slovensko sa zapojí do pomoci Turecku po ničivom zemetrasení. Do krajiny odcestujú hasiči a horskí záchranári so psami, uviedol premiér Eduard Heger. Koľko ich do Turecka odcestuje, spresnia po rokovaní záchranných zložiek.

„Moje myšlienky smerujú k pozostalým v Turecku a Sýrii. Úprimnú sústrasť,“ napísal Heger na Facebooku. (tasr)

EÚ doposiaľ zmobilizovala 10 pátracích a záchranných tímov na pomoc zemetrasením zasiahnutému Turecku. Pomáhať už odišli tímy z Bulharska, Česka, Francúzska, Grécka, Holandska, Chorvátska, Malty, Maďarska, Poľska a Rumunska, záchranné tímy ponúkli aj Slovensko, Španielsko a Taliansko. (guardian, tasr)

Hojdali sme sa ako v kolíske, opisuje ničivé zemetrasenie žena z tureckého Diyarbakiru. „Bolo nás doma deväť, dvaja moji synovia sú stále v sutinách, čakám na nich,“ povedala v sanitke neďaleko miesta, kde sa zrútila 7-poschodová bytovka.

Záchranné tímy sa v meste snažia vytiahnuť ľudí zo zrútených bytových domov. Pri spadnutej 11-poschodovej budove požiadali ľudí, nech sú potichu, aby prípadne počuli volanie zasypaných.

Stovky záchranárov i dobrovoľníkov v Diyarbakire vytvorili ľudskú reťaz pri hromade trosiek a podávali si úlomky betónu a zdemolované vybavenie domácností, zatiaľ čo neďaleko nich bagre odpratávali kusy stavebného materiálu.

Ľudí vyslobodených zo sutín záchranári opatrne dávali na nosidlá a odnášali na ulicu, kde ich nakladali do sanitiek.

Pre tých, ktorí prišli o domov, sa otvorili mešity ako dočasné útočisko, kde sa v teplotách blízkym bodu mrazu môžu ohriať.

„Za 40 rokov, čo som na svete, si nič také nepamätám,“ povedal muž menom Erdem z Gaziantepu. Uviedol, že ľudia bežali do áut a snažili sa ísť na otvorené priestranstvá. V tomto meste zemetrasenie poškodilo historickú pevnosť, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO. Zrútili sa aj časti mešity zo 17. storočia, ktorá stojí vedľa pevnosti. (čtk, guardian)

Počet obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii stúpol na takmer 1500 po tom, čo bilanciu doplnili o sýrske oblasti ovládané povstalcami. Aktuálne odtiaľ hlásia viac ako 200 mŕtvych. (guardian)

Záchranné práce po zemetrasení v Turecku a Sýrii komplikuje chladné počasie. Nočné otrasy prišli v noci, počas ktorej pršalo a snežilo. V nasledujúcich dňoch sa má ešte ochladiť, v Gaziantepe má byť v utorok -6 stupňov. (čtk)

Ľudia prechádzajú okolo mešity zničenej zemetrasením v tureckej Malatyi. Foto - TASR/AP

Jadrová elektráreň na juhu Turecka, ktorá je vo výstavbe, neutrpela v dôsledku zemetrasenia žiadne škody. Uviedol to ruský Rosatom, ktorý prvú tureckú atómovú elektráreň stavia. Ide o spoločný projekt Ankary a Moskvy. (reuters)

Zverejnili video, na ktorom vidieť zrútenie 6-poschodového domu v tureckej Şanliurfy po ničivom zemetrasení. V Turecku hlásia tisíce zrútených budov. (guardian)

Zemetrasenie v Turecku a Sýrii – súhrn posledných udalostí:

  • 1200 mŕtvych a tisíce zranených hlásia po ničivom nočnom zemetrasení v oblasti na hraniciach Turecka a Sýrie
  • pred poludním, menej ako 12 hodín po prvých otrasoch, zasiahlo Turecko ďalšie zemetrasenie so silou 7,5 stupňa
  • v Turecku doposiaľ zaznamenali vyše 900 mŕtvych, v Sýrii 320, no zrejme počítajú len oblasti pod kontrolou vlády
  • zrútili sa už tisícky budov, len v Turecku 2800, a v sutinách sa pravdepodobne stále nachádza množstvo ľudí
  • do oboch krajín už mieria záchranári z krajín EÚ, pripravené pomôcť sú i Spojené štáty, ale aj Ukrajina a Rusko
  • oblasť na oboch stranách hraníc je domovom miliónov sýrskych utečencov, ktorí utiekli pred občianskou vojnou
  • len v Turecku sa škody môžu vyšplhať až na 10 miliárd dolárov a mohli by tak zodpovedať 2 percentám HDP krajiny
Záchranári a obyvatelia odnášajú zranenú osobu po páde budovy v tureckej Adane. Foto - TASR/AP

Juhovýchod Turecka zasiahlo ďalšie zemetrasenie so silou 7,5 stupňa. Epicentrum bolo v provincii Kahramanmaraş, asi 300 km západne od Diyarbakiru, kde si nočné otrasy vyžiadali stovky obetí. (guardian)

Škody spôsobené zemetrasením v Turecku sa podľa prvých odhadov budú pohybovať v rozmedzí od 1 do 10 miliárd dolárov. Mohli by tak zodpovedať až dvom percentám HDP Turecka, vyplýva zo správy americkej geologickej služby USGS.

Turecká líra zostúpila po zemetrasení voči doláru na rekordné minimum, oslabovali aj turecké akcie.

Istanbulská burza dočasne pozastavila obchodovanie s akciami podnikov z oblasti zasiahnutej zemetrasením.

Podľa analytikov zemetrasenie prehlbuje neistotu pred prezidentskými a parlamentnými voľbami plánovanými na máj. (cnn, čtk)

Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii po silnom zemetrasení, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová na Twitteri. „Moje myšlienky a sústrasť smerujú všetkým, ktorých postihlo ničivé zemetrasenie v Turecku a Sýrii,“ povedala. Sústrasť pozostalým vyjadril aj premiér Eduard Heger.

Počet mŕtvych po zemetrasení v Turecku a Sýrii presiahol 1200. V samotnom Turecku je mŕtvych 912 a 5400 zranených, V Sýrii si katastrofa podľa aktualizovanej bilancie vyžiadala viac ako 320 obetí a tisíc zranených.

O bilancii v Turecku informoval prezident Recep Tayyip Erdoğan. V krajine sa podľa neho zrútilo viac ako 2800 budov.

Najsilnejšie zemetrasenie od roku 1939

Otrasy so silou 7,8 stupňa sa so svojou silou vyrovnali najsilnejšiemu zemetraseniu v Turecku v novodobej histórii. V máji 1939 zasiahlo zemetrasenie so silou 7,8 stupňa severovýchodnú provinciu Erzincan a vyžiadalo si vyše 30-tisíc mŕtvych.

Najsilnejšie zemetrasenie v histórii malo silu 9,5 stupňa a v máji 1960 spustošilo oblasť na juhu Čile. Následné vlny cunami vtedy postihli aj Havaj, Japonsko či Filipíny, katastrofa si vyžiadala 2000 až 6000 mŕtvych. (guardian, čtk)

Záchranári sa snažia vytiahnuť ľudí uväznených pod troskami zrútenej budovy v Diyarbakire. Foto - TASR/AP

Rusko oznámilo, že má v pohotovosti sto záchranárov, ktorí sú pripravení vyraziť do Turecka a pomôcť po zemetrasení. Povedal to Vladimir Putin po tom, ako kondoloval tureckému prezidentovi Erdoğanovi. Už predtým pomoc prisľúbila Ukrajina aj ďalšie krajiny.

Pripravené sú aj USA , EÚ, Nemecko, Grécko i množstvo ďalších krajín.

Poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan uviedol, že Joe Biden vládnej agentúre pre humanitárnu pomoc USAID a ďalším federálnym úradom nariadil, aby posúdili možnosti pomoci.

Zemetrasenie v Turecku a Sýrii si podľa aktualizovanej bilancie vyžiadalo vyše 600 mŕtvych a tisícky zranených. Podľa tureckej vlády sa zrútilo viac ako 1700 domov, medzi nimi aj nemocnica v Iskenderune. (čtk)

Do Turecka a Sýrie, ktoré zasiahlo silné zemetrasenie, už mieria záchranári z Holandska a Rumunska. Oznámil to eurokomisár pre krízový manažment Janez Lenarčič s tým, že nasadenie záchranných tímov koordinuje Centrum pre reakcie na núdzové situácie.

Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell vyhlásil, že Únia je pripravená pomôcť a už aktivovala svoj mechanizmus civilnej ochrany. „Vo svojich myšlienkach sme s obyvateľmi Turecka a Sýrie,“ uviedol. (tasr)

Ukrajina je pripravená pomôcť Turecku po dnešnom zemetrasení, vyhlásil prezident Volodymyr Zelenskyj. V mene Ukrajiny vyjadril sústrasť rodinám obetí a zraneným zaželal skoré uzdravenie.

„V tejto chvíli stojíme pri našich priateľoch Turkoch a sme pripravení poskytnúť potrebnú pomoc,“ napísal na Twitteri. (guardian, tasr)

Počet obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii narástol na 568, tisíce ďalších ľudí sú zranené, a bilancia sa tak môže ešte zhoršovať. Záchranári a preživší pátrajú v ruinách zrútených domov po ďalších ľuďoch, v oblasti je navyše množstvo snehu a chladno.

V samotnom Turecku podľa vlády zomrelo 284 ľudí, viac ako 2320 ľudí utrpelo zranenia. (ap, čtk)

Záchranári hľadajú preživších v troskách zrútenenj budovy v tureckom Diyarbakire. Foto - TASR/AP

Turecko a Sýriu v noci zasiahlo silné zemetrasenie, počet obetí dosiahol najmenej dvesto a pravdepodobne ešte porastie. V oboch krajinách sa zrútili desiatky budov a v sutinách sa môže nachádzať množstvo ľudí.

Otrasy, ktoré bolo cítiť až v Káhire, boli zaznamenané 33 kilometrov od mesta Gaziantep s ohniskom v hĺbke 18 kilometrov, informovala americká geologická služba USGS.

Najsilnejšie zemetrasenie malo silu 7,8 stupňa, oblasť potom zasiahli ďalšie otrasy so silou 6,7 stupňa.

Oblasť s miliónmi utečencov

Zemetrasenie zasiahlo oblasť vzdialenú asi 90 kilometrov od sýrskych hraníc. Spolu s niekoľkými mestami je táto časť Turecka domovom miliónov sýrskych utečencov, ktorí utiekli pred dlhotrvajúcou občianskou vojnou vo svojej krajine. Na sýrskej strane hranice zemetrasenie zasiahlo opozíciou ovládané oblasti, ktoré sú plné niekoľkých miliónov vysídlených Sýrčanov.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan na Twitteri informoval, že do oblastí zasiahnutých zemetrasením boli okamžite vyslané pátracie a záchranné tímy. „Dúfame, že sa z tejto katastrofy spoločne dostaneme čo najskôr a s čo najmenšími stratami,“ uviedol.

Katastrofálna situácia v Sýrii

Na severozápade Sýrie opozičné úrady opísali situáciu v povstalcami ovládanom regióne ako „katastrofálnu“ a dodali, že sa zrútili celé budovy a ľudia sú uväznení pod sutinami.

Sýrske štátne médiá informovali, že sa niektoré budovy zrútili v severnom meste Aleppo a v centrálnom meste Hamá. V Damasku sa otriasali budovy a mnoho ľudí vyšlo v strachu do ulíc. (ap, čtk)

Epicentrum ničivého zemetrasenia. Mapa - TASR/AP

Nové na Dennikn.sk

09:23Onkologička Mriňáková: Pacientov s nádorom by sme mali operovať do dvoch týždňov, u nás sú to dva až tri mesiace 08:16Výprava na planétu mužov: reportáž z bojov na nultej línii pri Bachmute 08:04Danglár: Zakladateľ pozdravuje 07:49Mečiar, Harabin a Pellegrini 07:32Putin buď verí tomu, čo hovorí, alebo mu došli nápady 06:36Ekonomický newsfilter: Fico zahral maďarskou kartou a získal hlas Forróa pre Pellegriniho 06:31Ráno s NHL: Nastal zvláštny problém. Príbeh špičkového brankára, ktorý v Nashville prekazil prestavbuVčera 22:10Írsko bude mať prvého tiktokového premiéra. V politike začínal bojom za autistického brata (profil týždňa)Včera 20:27Pellegrini o lietadle: Nie je dôležité, kto ho vlastní, pre mňa už vôbec nieVčera 19:58Newsfilter: Korčokovi to zrazu ide, Pellegrini úplne uletelVčera 18:45Tento rok môžu ceny bytov ísť ešte dole, nálada v spoločnosti nie je dobrá, hovorí realitný maklér Čapo (+ podcast)Včera 18:44Údajného teroristu z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď už bol ministrom vnútra Šutaj EštokVčera 18:40Graf dňa: Používatelia Redditu pomohli sociálnej sieti k úspešnému vstupu na burzu, v budúcnosti ju môžu aj potopiťVčera 18:34Láska by nemala byť taká zložitá. Hlavní hrdinovia seriálu Young Royals čelia v závere kyberšikane aj generačnej traumeVčera 17:58Zákazku, ktorá stála miesto riaditeľa, dostal Doprastav. Rýchlostná cesta z Banskej Bystrice sa predĺžiVčera 17:57V záhrade aj v živote bojujeme s vecami, s ktorými vôbec nemusíme bojovať, myslí si záhradná architektka Bieliková a vyberá päť kníh o záhradáchVčera 17:48Pellegriniho luxus: Na kampaň letel miliónovým lietadlom poslanca Náhlika z HlasuVčera 17:37Medveď je opäť predvolebnou témou, vláda chce ústavný zákon o odstrele aj mimoriadnu schôdzuVčera 17:26V prezidentských voľbách ide aj o to, či koalícia ovládne centrálnu bankuVčera 17:25V tejto sezóne sa zranili Vlhová aj ďalšie lyžiarske osobnosti. Tréner Pini má štyri dôvody, pre ktoré sa to dialoVčera 17:11Predčasné penzie prerástli vláde cez hlavu, minister práce Tomáš chystané zmeny tajíVčera 17:11Danglár: PochybnostiVčera 17:01Ženy ťahá za vlasy, búcha po zadku. Tréner Tomáš má milión sledovateľov, no svoje metódy nevysvetľujeVčera 16:58Shooty: StrašidláVčera 16:27Žilinku sa dotkli slová, že prokurátori budú strúhať ceruzky. Ich preradenie vysvetliť nevedelVčera 16:08Pellegriniho deň venovaný Maďarom: Ficova vláda na pomoc vycestovala do Galanty, zabrali aj Forró a GyimesiVčera 15:44Nečakal som takú reakciu na zápas s Dinamom, hovorí Weissov asistent Benkovský, ktorý ho vyzradilVčera 15:43Rakúsky investor skúša vrátiť na Záhorie prežitú ideu obrovských slnečných parkov na ornej pôdeVčera 15:27Slovenský február bol teplotou „najextrémnejší“ mesiac na celej planéteVčera 14:47Sú mladí, prozápadní a odmietajú Smer. S Korčokom však majú problém, dôvodom je Gaza