Kľúčový svedok kauzy Búrka a Víchrica Vladimír Sklenka v utorok na súd neprišiel. Exsudca odkázal, že je na dovolenke, a sám navrhol termíny, kedy mu to vyhovuje. Sudkyňa Miriam Repáková pôvodne vypovedala, že ju exkolega Richard Molnár v jednej kauze žiadal, aby rozhodla v prospech žalobcu. Teraz to už nezopakovala. Hovorila o tlaku a veľkom strese, pod ktorým vypovedala.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková vypovedala v procese s exsudcom Richardom Molnárom a právnikom Zoroslavom Kollárom viac ako dve hodiny. Jej svedectvo sa týkalo najmä Molnára, s ktorým boli v minulosti priatelia. V prípravnom konaní hovorila, že kvôli jednému spisu za ňou išiel a povedal jej v roku 2017, aby rozhodla v prospech žalobcu. Na súde to nezopakovala.

Na pojednávanie so Zoroslavom Kollárom a exsudcom Richardom Molnárom prišiel ako verejnosť aj advokát a Ficov poradca David Lindtner. Sám je obžalovaný a v jeho prípade vypovedá ako svedkyňa bývalá sudkyňa Miriam Repáková, ktorá je predvolaná aj na pojednávanie s Kollárom a Molnárom.

Kľúčový svedok korupcie na súdoch Vladimír Sklenka neprišiel vypovedať na Špecializovaný trestný súd. Sudca Miroslav Mazúch ho predvolal na výsluch v rámci procesu s obžalovaným právnikom Zoroslavom Kollárom a bývalým bratislavským krajským sudcom Richardom Molnárom.

Rýchly proces ako pred dvomi rokmi tentoraz v prípade Zoroslava Kollára nehrozí. V prípade korupčnej chobotnice, ktorú odhalila Kočnerova Threema, je obžalovaný aj so svojím priateľom, bývalým spolužiakom z vysokej školy, exsudcom Richardom Molnárom. Obaja vyhlásili, že sú nevinní. S výpoveďou chcú počkať na kľúčového svedka Vladimíra Sklenku.

Súdny proces s exsudcom Richardom Molnárom a Zoroslavom Kollárom odročili o mesiac. Vtedy by mal prísť ako svedok vypovedať bývalý sudca Vladimír Sklenka aj jeho bývalá kolegyňa Miriam Repáková.

Obžalovaný Zoroslav Kollár vyhlásil, že na súde bude vypovedať až po vypočutí svedka Vladimíra Sklenku. V jeho prípade sa teda budú tiež čítať výpovede z prípravného konania, ako navrhol prokurátor Ján Hrivnák. Obhajca Adrián Kucek s takýmto postupom nesúhlasil.

Exsudca Richard Molnár na súde povedal, že bude vypovedať až po výsluchoch svedkov Vladimíra Sklenku a Miriam Repákovej. Prokurátor Ján Hrivnák následne navrhol, aby sa v takom prípade čítali Molnárove výpovede z prípravného konania. Molnárov advokát Rastislav Palovič s tým nesúhlasil. Sudca Miroslav Mazúch návrhu prokurátora vyhovel.

Obhajca bývalého sudcu Richarda Molnára tvrdí, že obžaloba je len „kompilátom výsluchov svedka Vladimíra Sklenku a jedného výsluchu svedkyne Miriam Repákovej“. Podľa advokáta je tak obžaloba nedôvodná. Rovnako reagovali aj advokáti obžalovaného Zoroslava Kollára a advokátky Tomáša Kuláka.

Obžalovaní Richard Molnár, Zoroslav Kollár a Tomáš Kulák odmietajú na súde uzavrieť dohodu o vine a treste. Predpokladom na jej uzavretie je totiž priznanie sa ku skutkom, no trojica vinu popiera. „Vzhľadom na odpovede obžalovaných nie,“ reagoval na možnosť uzavretia dohody prokurátor Ján Hrivnák. Následne začal čítať obžalobu.

Na špecializovanom súde sa začal proces s bratislavským exsudcom Richardom Molnárom a vplyvným konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom, ktorý v poslednom čase vystupuje aj ako youtuber a šíriteľ hoaxov. Spolu s nimi je obžalovaný aj advokát Tomáš Kulák. Trojicu obvinili ešte na jeseň v rámci akcie Víchrica.

Zoroslav Kollár (vpravo) a Richard Molnár na súde. Foto N

Tibor Gašpar v pozmeňujúcom návrhu oslabuje možnosť stíhania sudcov za ohýbanie práva. Po novom bude môcť sudca navrhnúť súdnej rade vyslovenie nesúhlasu s takýmto stíhaním. Ak mu vyhovie, trestné stíhanie sa zastaví. Platiť to bude aj spätne už pre obvinených sudcov pred účinnosťou novely.

Prokuratúra pre nedostatok dôkazov zastavila stíhanie konkurznej správkyne Evy Timár Myjavcovej, obvinenej v kauze Búrka. Výpis z Threemy Mariana Kočnera a výpoveď bývalého sudcu Vladimíra Sklenku nestačili. Timár Myjavcová pripravovala pre Kočnera súdne rozhodnutia. (sme)

Pojednávanie s bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu Jarmilou Urbancovou a sudkyňou Otíliou Dolákovou musel súd opäť zrušiť. Tak ako v novembri, aj tentoraz je dôvodom práceneschopnosť jednej z obžalovaných. Urbancová je obžalovaná z korupcie a ohýbania práva, Doláková len z ohýbania práva.

Na bývalého predsedu Krajského súdu v Bratislave Ľuboša Sádovského podal prokurátor obžalobu. Sádovského zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, v ktorej bolo viacero sudcov obvinených z korupcie a brania úplatkov.

Novely trestných kódexov písal obžalovaný advokát David Lindtner z kauzy Víchrica či syn Tibora Gašpara, zistil denník SME. Ministerstvo spravodlivosti označilo spoluprácu s Lindtnerom, ktorý je aj poradcom ministra Borisa Suska, za prirodzenú.

Súdny proces s bývalým sudcom Richardom Molnárom a právnikom Zoroslavom Kollárom sa dnes na špecializovanom súde nemohol začať. Dôvodom bola neúčasť tretieho obžalovaného, advokáta Tomáša Kuláka, ale aj obhajcov obžalovaných.

Zoroslav Kollár (vpravo) a sudca Richard Molnár na súde. Foto N - Vladimír Šimíček

Súd s vplyvným právnikom Zoroslavom Kollárom a bývalým sudcom Richardom Molnárom by sa mal začať o dva týždne. Sudca Špecializovaného trestného súdu Miroslav Mazúch určil termín hlavného pojednávania na 18. decembra.

V pondelok nebude pojednávanie s bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu Jarmilou Urbancovou a bratislavskou sudkyňou Otíliou Dolákovou. Súd musel termín pojednávania zrušiť, pretože jedna z obžalovaných sa ospravedlnila zo zdravotných dôvodov. Prvýkrát sa v prípade konalo začiatkom septembra.

Sudkyňa Otília Doláková priznala na súde, že jej Vladimír Sklenka pomáhal s vypracovaním rozsudku. Tvrdila, že si nespomenula, ako presne jej pomáhal. Sklenka je z Threemy známy ako Kočnerov vybavovač a vypovedal, že sudkyňa mu poskytla spis, aby jej napísal rozsudok.

Pred súd sa dnes prvýkrát postavila bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová, ktorú spomínali v Kočnerovej Threeme. Obžalované sudkyne Urbancová a Otília Doláková sa doposiaľ nepoznali, no mali spoločného známeho – bývalého sudcu Vladimíra Sklenku, na základe ktorého svedectva sú obe obžalované.

Obžalovaná Jarmila Urbancová spolu so svojimi advokátmi Petrom Filipom (vľavo) a Petrom Erdösom. Foto – N

Prokurátor špeciálnej prokuratúry Ján Hrivnák žiadal, aby sa na záver dnešného pojednávania čítali svedecké výpovede Jarmily Urbancovej z prípravného konania. Jej obhajcovia však boli proti a sudca Ján Giertli o návrhu nerozhodol. Namiesto toho odročil pojednávanie na november.

Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová vyhlásila, že sa nikdy nedopustila žiadnej trestnej činnosti. Po stručnom vyjadrení na súde odmietla ďalej vypovedať. Znamená to, že prokurátor ani sudca Ján Giertli jej už nemohli klásť ďalšie otázky.

Obhajcovia obžalovaných sudkýň Jarmily Urbancovej a Otílie Dolákovej odmietli obžalobu, považujú ju za nedôvodnú a nepreskúmateľnú. Prokurátorovi vytkli viacero chýb, napríklad to, že skutky nie sú presne časovo určené. Obe sudkyne vyhlásili, že sa cítia nevinné.

Začal sa proces s bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu Jarmilou Urbancovou, ktorá je obžalovaná z korupcie a ohýbania práva. Spolu s ňou je obžalovaná aj bratislavská sudkyňa Otília Doláková, obom hrozí maximálne osemročný trest.

Obžalovaná Jarmila Urbancová spolu so svojimi advokátmi Petrom Filipom (vľavo) a Petrom Erdösom. Foto – N

Pamela Záleská bude môcť rozhodovať o obžalobe na bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III a advokáta Davida Lindtnera. Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu, ktorým sa sudkyňa vlani na jeseň nevylúčila z konania.

Vyšetrovanie prípadu sudkyne Angely Balázsovej, obvinenej v korupčnej kauze Búrka z marca 2020, sa podarilo ukončiť, píšu Aktuality.sk. Bratislavská sudkyňa je podozrivá, že sa snažila presvedčiť sudcu Vladimíra Sklenku, aby v jednom z konkurzných konaní vymenil správcu.

Prokurátor, ktorý s Miriam Repákovou uzatváral dohodu o vine a treste, neuvažoval, že by jej navrhol aj peňažný trest. „Ziskuchtivosť v jej konaní totiž nebola preukázaná,“ vysvetlil prokurátor Ján Hrivnák zo špeciálnej prokuratúry.

Video: Bývalá sudkyňa Miriam Repáková prišla na súd aj z neho odišla bez slova. Schválenú dohodu o vine a treste nijako nekomentovala.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková z Kočnerovej Threemy dostala 3-ročný podmienečný trest a zákaz byť sudkyňou 4 roky za to, že rozhodla o majetku firmy Technopol podľa pokynov Mariana Kočnera. Do väzenia nejde preto, že spolupracuje a vypovedala o iných sudcoch.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková si po verdikt prišla v rúšku. Foto N - Tomáš Benedikovič

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová skonštatovala, že už samotným nariadením verejného zasadnutia vyslala signál, že akceptuje kvalifikáciu skutku, z ktorého je Miriam Repáková obvinená. Nemá teda výhrady k tomu, že prokurátor zmenil zneužitie právomoci verejného činiteľa na ohýbanie práva, za čo hrozila obvinenej miernejšia sadzba.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková sa s prokurátorom dohodla na trojročnej podmienke a treste zákazu činnosti vykonávať povolania sudcu počas štyroch rokov. Obvinená je zo zločinu ohýbania práva, a to za to, že konala pri rozhodovaní v kauze Technopol svojvoľne a na objednávku Mariana Kočnera. Repákovej hrozila sadzba od troch do ôsmich rokov. Dohodu ešte musí schváliť súd.

Poškodeným v prípade obvinenej Miriam Repákovej je Technopol, ktorý na súd poslal stanovisko, aby zaviazal exsudkyňu k náhrade ňou spôsobenej škody. Tú vyčíslil na takmer 18 miliónov eur.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková si prišla na Špecializovaný trestný súd po verdikt. Ak súd schváli dohodu o vine a treste, ktorú Repáková uzavrela s prokurátorom pred mesiacom, bude to prvý rozsudok v korupčnej kauze Búrka. Pri príchode na súd Repáková mlčala. Nevyjadrovala sa ani jej obhajkyňa.

Foto N - Tomáš Benedikovič

Prvá sudkyňa obvinená v korupčnej kauze Búrka zrejme spozná už na budúci týždeň svoj trest. Špecializovaný trestný súd by mal totiž v piatok rozhodnúť o dohode o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrela Miriam Repáková.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková uzavrela dohodu o vine a treste, informuje SME. Jej návrh poslal v utorok prokurátor na schválenie súdu. Repákovú pred takmer dvomi rokmi zadržala NAKA v rámci akcie Búrka.

Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu dnes začal rozhodovať o ďalšej sudkyni z Kočnerovej Threemy Denise Cvikovej. Za to, že nedostatočne vysvetlila súdnej rade svoju účasť na rozhodovaní o Kočnerovej zmenke, jej hrozí strata sudcovskej funkcie. Verdikt senátu sa však zatiaľ nedozvedela.

Denisa Cviková. Foto N - Veronika Prušová

Predseda súdnej rady Ján Mazák nepodá odvolanie v prípade disciplinárneho konania so sudkyňou Andreou Haitovou. Tú v pondelok disciplinárny senát oslobodil spod návrhu, ktorým jej hrozila strata funkcie. Rozhodnutie je teda právoplatné.

Disciplinárny senát oslobodil sudkyňu Andreu Haitovú z kauzy Búrka, rozhodnutie nie je zatiaľ právoplatné. Podozrivá bola z toho, že klamala súdnu radu o tom, kedy si vymazala svoje kontakty z mobilu.

Na pojednávaní s disciplinárne stíhanou sudkyňou Andreou Haitovou zaznel dôležitý dôkaz. Je ním list od vyšetrovateľa kauzy Búrka, podľa ktorého nie je možné zistiť, kedy si Haitová mazala kontakty a komunikáciu zo svojho mobilu. Podozrivá je totiž z toho, že o tomto kroku súdnej rade klamala.

Disciplinárny senát opäť rieši bratislavskú sudkyňu Andreu Haitovú, ktorá je stíhaná aj v rámci policajnej akcie Búrka. Sestre bývalej političky Moniky Jankovskej hrozí v tomto konaní strata funkcie sudkyne.

Disciplinárny senát začal rozhodovať o návrhu voči sudkyniam Krajského súdu v Bratislave Andrei Haitovej a Ivone Hrčekovej. Disciplinárne konanie iniciovala pred dvomi rokmi exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (za SaS).

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková z kauzy Búrka môže dostať podmienku, informuje Markíza. Pôvodne ju obvinili zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, nakoniec jej skutok prekvalifikovali. Obvinená je zo zločinu ohýbania práva. Repáková od zadržania v marci 2020 s políciou spolupracovala a vzdala sa funkcie.

Vyšetrovateľ NAKA navrhol podanie obžaloby na expodpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú a sudkyňu Otíliu Dolákovú z kauzy Víchrica. O ďalšom postupe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Obvinený sudca a zároveň advokát David Lindtner podal námietku zaujatosti voči sudkyni Pamele Záleskej. Práve ona mala rozhodovať o obžalobe, ktorú na Lindtnera podal prokurátor špeciálnej prokuratúry. Námietku potvrdil Lindtnerov obhajca Milan Cíbik.

Disciplinárne pojednávanie so sudkyňou Andreou Haitovou sa dnes neuskutoční. Jeden z členov senátu Najvyššieho správneho súdu je totiž pozitívny na covid, informoval hovorca súdu. Haitovej, ktorá je sestrou bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, hrozí strata talára.

Prvý sudca z kauzy Búrka mieri pred súd. Prokurátor podal obžalobu na Davida Lindtnera, bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III.  Ide o dva skutky nepriamej korupcie a jeden skutok zasahovania do nezávislosti súdu.

David Lindtner. Foto N - Vladimír Šimíček

Bratislavská sudkyňa Andrea Haitová, ktorá je stíhaná aj v Búrke, sa dnes verdikt disciplinárneho senátu nedozvedela. Návrh na sestru bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej podala ešte bývalá predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková.

Disciplinárne pojednávanie so sudkyňou Denisou Cvikovou, ktorá je obvinená aj v Búrke, musel senát odročiť. Dôvodom je, že sa nemohla dostatočne pripraviť na pojednávanie. Nebola totiž u nej dodržaná 10-dňová lehota, ktorú si vyžaduje zákon. Cviková si totiž neskoro prevzala predvolanie a nesúhlasila so skrátením lehoty na prípravu.

Denisa Cviková. Foto N - Veronika Prušová

Obvinený David Lindtner, ktorý sa roky kamarátil s Marianom Kočnerom a poskytoval mu ako sudca aj právne rady, sa môže opäť naplno venovať advokátskej praxi. Hoci mu advokátska komora pozastavila výkon funkcie od septembra 2020, toto rozhodnutie 11. februára napokon zrušila.

Policajná eskorta priváža obžalovaného bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera. Foto - TASR/Pavol Zachar

Najčítanejšie teraz

Komentátori Denníka N: V KDH zatiaľ vyzerajú ako užitoční idiotiFoto N - Tomáš BenedikovičNajdôležitejšia česká misia: Ako sa zrodil nečakaný plán nájsť vo svete muníciu pre UkrajinuVolodymyr Zelenskyj a Petr Pavel v Prahe. Foto – Gabriel Kuchta/Deník NMuťo z VAR podcastu: Slovan pre mňa neexistuje. Nechápem, prečo Jasmina a Rytmus plačú ako malé detiMatej Mutiš. Foto - archív M. MutišaFicovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cestePremiér Robert Fico. Foto N - Tomáš BenedikovičNewsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveZ Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrolaRedukcia áut a vytvorenie komfortných cyklotrás sa na bratislavskom nábreží stretli s veľkým počiatočným odporom. Foto – NDediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomPo zosnulom otcovi Michalovi Lazarovi preberá jeho firmy dcéra Michaela s manželom Ivanom Ikrényim. Foto - sociálne siete Michaely Lazarovej a webová stránka Ikrényi&RehákVývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáHoriaci bombardér a jeho vrak. Zdroj - X/MashDvaja z NHL určite neprídu. Akú mali Slováci v zámorí sezónu a kto by mohol prísť na MS v hokeji 2024 v Česku? (prehľad)Juraj Slafkovský. Foto – TASR/Martin BaumannMy už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneZamestnanci Slovnaftu pred vstupom do fabriky. Z posledných protestov pracovníkov rafinérie za vyššie mzdy z roku 2023. Foto N - Tomáš HrivňákV Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex OptimaKošické centrum Optima. Foto - Atrim OptimaPo netradičnej výzve primátorov aj šéfov sa hral hokej, ktorý v play-off často nevidno. Nitra na úvod vyhrala v SpišskejNa fotke sú hráči Nitry, ktorí oslavujú víťazstvo v prvom finálovom zápase play-off hokejovej extraligy. FOTO: TASRVytáča ma proteínová panika aj živiny v prášku, hovorí vedec v oblasti výživy Tim SpectorTim Spector. Foto - Peter SchiazzaNa predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. Foto – TASR/Martin Baumann

Nové na Dennikn.sk

08:37Muťo z VAR podcastu: Slovan pre mňa neexistuje. Nechápem, prečo Jasmina a Rytmus plačú ako malé deti 07:11Komentátori Denníka N: V KDH zatiaľ vyzerajú ako užitoční idioti 06:57Po netradičnej výzve primátorov aj šéfov sa hral hokej, ktorý v play-off často nevidno. Nitra na úvod vyhrala v SpišskejVčera 21:39Čo to bude znamenať pre kultúrnu scénu, ak zákon o Fonde na podporu umenia prejde v súčasnej podobe? (anketa)Včera 19:50Z Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrolaVčera 19:12Newsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveVčera 18:48Polovica čínskych miest sa pomaly prepadáva, zistila štúdia. Ohrozené sú najmä tie na pobrežíVčera 18:01Ráž chce urýchliť Višňové, ale v tuneli vidí tektonický zlomVčera 17:40Graf dňa: Slováci vlani zbohatli na najvyššiu úroveň v histórii, zisk však zhltla infláciaVčera 17:15Ficovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cesteVčera 17:12Život jej zachránila darkyňa až z USA. V počte registrovaných darcov kostnej drene zaostávame za zahraničímVčera 17:10Dediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomVčera 16:58Erik Tomáš sa vysmieva z KDH, za podporu 13. dôchodkov im nič nové nesľúbilVčera 16:47Diktátori a demagógovia nezastavia lásku. Prečo sa oplatí počúvať nový album Pearl Jam?Včera 16:31Boston Dynamics predstavil nového robota Atlas. Humanoidné roboty sa uplatnia skôr v službách ako v priemysle, vraví robotikVčera 16:28Prečo viesť deti ku knihám? Aby sme udržali demokraciu, hovorí odborníčka na čítanieVčera 16:27Covidová amnestia zrejme nebude pre každého, Kotlár narazil na štátny rozpočetVčera 15:32Starosta z Bruselu pomohol krajnej pravici. Chcel ich zakázať, ale Orbán a Farage sa tešiaVčera 15:19Pridaním ďalších vecí do nášho života nebudeme šťastnejší, potrebujeme presný opak, radia psychologička a novinárVčera 15:01Vláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)Včera 15:00Vegetačná sezóna sa tento rok začala skôr o tri až štyri týždne, rastliny čelia vyššiemu riziku mrazov, vraví botanikVčera 14:45Skúmal históriu kreativity: Kultúra robenia toho, čo milujete, mnohým ľuďom nevyhovujeVčera 14:44Vývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáVčera 14:36Ako sa z úzkostlivého tridsiatnika stane šťastný sedemdesiatnik? Steve Martin vie, ako na to (+ ďalšie tipy, čo pozerať)Včera 14:23Zubný lekár: 45 miliónov, ktoré na zubné benefity dali vlani poisťovne, teraz zaplatia ľudiaVčera 14:00Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalícieVčera 14:00Laser či banky? Pomôžu, no cvičeniu sa nevyhnete, vraví tréner Mihalík v rozhovore o technológiáchVčera 13:50V Rimavskej Sobote sa rozbieha kultúrne centrum Citadela. Povedali sme si, že už nie je čas na strach, vraví Tomáš BálintVčera 13:45Na predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Včera 12:48Necítia sa ako vdovy, ale ako manželky padlých hrdinov