Zoroslav Kollár pokračuje v kampani proti Ivanovi Korčokovi. „Vám je jedno, koľko mužov a žien na Ukrajine zomrie,“ povedal o kandidátovi v najnovšom videu. Pridal sa tak k línii Hlasu, ktorý začal o Korčokovi šíriť, že chce zatiahnuť Slovensko do vojny.

Bývalá sudkyňa Miriam Repáková vypovedala v procese s exsudcom Richardom Molnárom a právnikom Zoroslavom Kollárom viac ako dve hodiny. Jej svedectvo sa týkalo najmä Molnára, s ktorým boli v minulosti priatelia. V prípravnom konaní hovorila, že kvôli jednému spisu za ňou išiel a povedal jej v roku 2017, aby rozhodla v prospech žalobcu. Na súde to nezopakovala.

Na pojednávanie so Zoroslavom Kollárom a exsudcom Richardom Molnárom prišiel ako verejnosť aj advokát a Ficov poradca David Lindtner. Sám je obžalovaný a v jeho prípade vypovedá ako svedkyňa bývalá sudkyňa Miriam Repáková, ktorá je predvolaná aj na pojednávanie s Kollárom a Molnárom.

Kľúčový svedok korupcie na súdoch Vladimír Sklenka neprišiel vypovedať na Špecializovaný trestný súd. Sudca Miroslav Mazúch ho predvolal na výsluch v rámci procesu s obžalovaným právnikom Zoroslavom Kollárom a bývalým bratislavským krajským sudcom Richardom Molnárom.

Obžalovaný Zoroslav Kollár vyhlásil, že na súde bude vypovedať až po vypočutí svedka Vladimíra Sklenku. V jeho prípade sa teda budú tiež čítať výpovede z prípravného konania, ako navrhol prokurátor Ján Hrivnák. Obhajca Adrián Kucek s takýmto postupom nesúhlasil.

Šéf ÚPN Jerguš Sivoš sa neobáva, že by ho nátlak od Zoroslava Kollára a dezinformačných webov donútil k odchodu z funkcie. „Členovia správnej rady plne podporujú, aby sa ústav tak ako doteraz podieľal aj na vyvracaní dezinformácií,“ hovorí Sivoš. Kollár zaútočil na Sivoša po tom, čo vyvrátil jeho hoax o Ivanovi Korčokovi a ŠtB.

Obhajca bývalého sudcu Richarda Molnára tvrdí, že obžaloba je len „kompilátom výsluchov svedka Vladimíra Sklenku a jedného výsluchu svedkyne Miriam Repákovej“. Podľa advokáta je tak obžaloba nedôvodná. Rovnako reagovali aj advokáti obžalovaného Zoroslava Kollára a advokátky Tomáša Kuláka.

Obžalovaní Richard Molnár, Zoroslav Kollár a Tomáš Kulák odmietajú na súde uzavrieť dohodu o vine a treste. Predpokladom na jej uzavretie je totiž priznanie sa ku skutkom, no trojica vinu popiera. „Vzhľadom na odpovede obžalovaných nie,“ reagoval na možnosť uzavretia dohody prokurátor Ján Hrivnák. Následne začal čítať obžalobu.

Na špecializovanom súde sa začal proces s bratislavským exsudcom Richardom Molnárom a vplyvným konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom, ktorý v poslednom čase vystupuje aj ako youtuber a šíriteľ hoaxov. Spolu s nimi je obžalovaný aj advokát Tomáš Kulák. Trojicu obvinili ešte na jeseň v rámci akcie Víchrica.

Zoroslav Kollár (vpravo) a Richard Molnár na súde. Foto N

Zoroslav Kollár útočí na šéfa ÚPN Jerguša Sivoša, ktorý vyvrátil jeho hoax o Ivanovi Korčokovi a ŠtB. Sivoš si myslí, že podvrh o prezidentskom kandidátovi vypracoval človek, ktorý zrejme dobre poznal fungovanie komunistickej rozviedky. 

Terčom Zoroslava Kollára sa stal šéf ÚPN, ktorý upozornil na nepravosť ním šírených dokumentov.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa chce žalobou brániť voči obvineniam Zoroslava Kollára, hovorí o diskreditačnej kampani a upozorňuje, že vplyvný konkurzný právnik je už právoplatne odsúdený za korupciu. Lipšic v súvislosti s Kollárom hovorí o predstaviteľoch zločineckých skupín.

Potvrdenie o práceneschopnosti obžalovaného Tomáša Kuláka vystavil svokor jeho advokátky Zuzany Mlkvej Illyovej. Kulák je obžalovaný spoločne s bývalým sudcom Richardom Molnárom a právnikom Zoroslavom Kollárom.

Súdny proces s bývalým sudcom Richardom Molnárom a právnikom Zoroslavom Kollárom sa dnes na špecializovanom súde nemohol začať. Dôvodom bola neúčasť tretieho obžalovaného, advokáta Tomáša Kuláka, ale aj obhajcov obžalovaných.

Zoroslav Kollár (vpravo) a Richard Molnár na súde. Foto N - Vladimír Šimíček

Súd s vplyvným právnikom Zoroslavom Kollárom a bývalým sudcom Richardom Molnárom by sa mal začať o dva týždne. Sudca Špecializovaného trestného súdu Miroslav Mazúch určil termín hlavného pojednávania na 18. decembra.

Dovolací senát Najvyššieho súdu dnes nerozhodol o dovolaní prokurátora, ktorým namietol odsúdenie Petra Gašparoviča a Ladislava Vičana. Bývalého šéfa kontrarozviedky a expolicajta vlani v marci odsúdil Najvyšší súd na mierne tresty vďaka tomu, že im prekvalifikoval skutok z prijímania úplatku na nepriamu korupciu. Práve to prokurátor namietol v dovolaní.

Podľa Milana Krajniaka je zjavné, že za antikampaňou voči Sme rodina je podnikateľ Zoroslav Kollár. Na internete sa objavilo video Emy Ferusovej, ktorá tvrdí, že ju Kollár poslal dvakrát na potrat.

Vyšetrovateľ navrhuje znovu obžalovať exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského v jeho prvej kauze s úplatkom 20-tisíc eur, píše Sme. Minulý týždeň mu pribudlo nové obvinenie v kauze Rozuzlenie.

Odsúdený Tomáš Rajecký vraví, že stretnutie Borisa Kollára s mafiánom Piťom na Kube nebola náhoda, ale Kollár ich tam pozval na dovolenku. Rajecký v rozhovore pre Aktuality hovorí, že na Kube bol spolu s nimi aj vo chvíli, keď Kollár napadol ďalšiu z partneriek. Snaží sa to dokázať aj na detektore lži.

Podnikateľ Zoroslav Kollár popiera, že by bol zapojený do sporu Barbory Richterovej a Borisa Kollára. „O politiku som sa nikdy nezaujímal a v súčasnosti nevidím dôvod na to, aby som zmenil svoj postoj,“ tvrdí Zoroslav Kollár.

Vyšetrovateľ uzavrel návrhom na podanie obžaloby prípad Zoroslava Kollára, jeho priateľa, bývalého bratislavského sudcu Richarda Molnára a advokáta Tomáša Kuláka. O návrhu rozhodne prokurátor. (aktuality)

Slovenská firma Mobility & Innovation Production, ktorá vyvíja vodíkové a elektrické autobusy, chce tento rok rozbehnúť ich predaj. Majiteľmi sú Rudolf Hrubý z Esetu a Pavel Čulík, blízky oligarchovi Zoroslavovi Kollárovi. Čulík s Hrubým ovládajú aj pretekársky okruh Slovakia Ring, ktorého investorom bol Kollár.

Špecializovaný trestný súd vrátil špeciálnej prokuratúre obžalobu bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Prokurátor môže proti rozhodnutiu podať sťažnosť, o ktorej by v takom prípade rozhodoval ešte Najvyšší súd.

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský. Foto N - Tomáš Benedikovič

Mafián Tomáš Rajecký, ktorý sa priznal ku korupcii, vydal policajtom 90-tisíc eur. Potvrdil to prokurátor Peter Kysel, ktorý čakal, že Rajecký aj Zoroslav Kollár sa priznajú oveľa skôr.

Peňažný trest pre Zoroslava Kollára je plne v súlade so zákonom, povedal prokurátor špeciálnej prokuratúry Peter Kysel. Práve on uzavrel s obvineným Kollárom dohodu o vine a treste, na základe ktorej si minulý týždeň vypočul právoplatný trest.

Košická krajská prokuratúra zrušila obvinenie Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa z krivej výpovede v prípade Vladimíra Pčolinského. Denníku N to potvrdil Makoóv právny zástupca Zoltán Perhács. Prokuratúra taktiež zastavila samotné trestné stíhanie.

V tejto krajine je radosť korumpovať, Zoroslav Kollár vám to potvrdí, píše Newsfilter. „Trest 70-tisíc je pre človeka jeho statusu smiešny. Teraz nejde ani o to, že patrí medzi najbohatších ľudí na Slovensku a takáto ‚pokuta‘ ho rozhodne nezabolí, ale o mieru nebezpečnosti jeho konania.“

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odsúdenie ani trest pre Zoroslava Kollára nekomentuje, keďže Kollár je ďalej trestne stíhaný v inej trestnej veci pod dozorom prokurátora špeciálnej prokuratúry.

Pripravili sme odpovede na základné otázky o prvom treste pre Zoroslava Kollára. Prečo dostal len peňažný trest? Môže žiadať odškodné za 16 mesiacov, ktoré si odsedel vo vyšetrovacej väzbe? Čo znamenajú jeho slová, že nikoho neudal?

Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský považuje dohodu o vine a treste Zoroslava Kollára za „pozoruhodnú“. Na rozhodnutie súdu reagoval s tým, že rovnako ako odsúdený Kollár si myslí, že „budúcnosť bude ešte veľmi zaujímavá a prekvapivá, okrem iného aj preto, lebo poznám jeho výpovede veľmi detailne a viem, čo z nich vyplýva“.

Video: Zoroslav Kollár po priznaní úplatku: Nie som kajúcnik, nikoho som neudal, nikoho neusvedčujem.

Zoroslav Kollár hovorí, že nikoho neudal, zároveň sľubuje vojnu a zaujímavú budúcnosť. Tvrdí, že proti nikomu zo svojich známych a priateľov nevypovedal a nikomu nechcel ublížiť. „Toto je skončenie bitky a nie skončenie vojny. Budúcnosť bude pre všetkých, vrátane vás novinárov, ešte zaujímavá,“ dodal. Opakoval, že Pčolinského nikdy osobne nestretol, teda mu ani nedal úplatok. Priznal, že úplatok dal Makóovi.

Naživo: Po rozhodnutí súdu o vine a treste pre Zoroslava Kollára.

Zoroslav Kollár dostal trest 70-tisíc eur. Ak nezaplatí, pôjde do väzenia na 14 mesiacov. Dohodu, ktorú uzavrel s prokurátorom, schválil súd, rozhodnutie je právoplatné. Kollára odsúdili v kauze podplácania bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a krytia nelegálnej výroby cigariet.

Zoroslav Kollár na súde. Foto N - Tomáš Benedikovič

Prokurátor navrhol odsúdiť Zoroslava Kollára na súhrnný peňažný trest 70-tisíc eur. Ak by ho zmaril, náhradný trest by bol 14 mesiacov. Keďže ide o dohodu o vine a treste, Kollár s týmto trestom súhlasil. Bude na sudkyni Ružene Sabovej, či dohodu schváli.

Zoroslav Kollár prišiel na Špecializovaný trestný súd, s novinármi sa nechcel pred rozhodnutím vôbec rozprávať. Sudkyňa Ružena Sabová dnes posúdi dohodu o vine a treste, ktorú Kollár uzavrel 6. mája s prokurátorom.

Vplyvný konkurzný právnik Zoroslav Kollár sa v Pčolinského kauze priznal k poskytnutiu úplatku 40-tisíc eur. Tvrdí, že nevie, u koho peniaze skončili. Foto N - Tomáš Benedikovič

Naživo: Zoroslav Kollár prišiel na Špecializovaný trestný súd.

Priznanie a dohoda o vine a treste môže Zoroslavovi Kollárovi priniesť nižšie tresty. Zrejme sa mu podarilo dosiahnuť prekvalifikovanie skutkov, z ktorých je obvinený – hrozilo mu desať až pätnásť rokov.

Dohoda o vine a treste Zoroslava Kollára komplikuje situáciu Vladimírovi Pčolinskému, na ktorého už v prípade korupcie podali obžalobu. S políciou spolupracuje aj Kollárov komplic z kauzy nelegálnych cigariet Tomáš Rajecký, ktorý zasa vypovedal v prípade Roberta Fica a Roberta Kaliňáka.

Zoroslav Kollár uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom, priznal sa k podplácaniu v kauze exšéfa SIS. Televízii Markíza to potvrdil jeho advokát Adrián Kucek. Bližšie však nepovedal, na čom presne sa s prokurátorom dohodli. Dohodu musí ešte schváliť súd. Rozhodovať by sa o nej malo koncom budúceho týždňa. (tv noviny)

Prokurátor špeciálnej prokuratúry nechce verejne hodnotiť aktivitu obvineného Vladimíra Pčolinského, ktorý dnes na sociálnej sieti zverejnil časti výpovedí Zoroslava Kollára.

Zoroslav Kollár vypovedal v kauze Pčolinského, že úplatok 40-tisíc eur dal Ľudovítovi Makóovi. Či peniaze skončili aj u Pčolinského, vraj netuší. Vyplýva to z kópie Kollárovej výpovede, ktorú zverejnil Pčolinský. Podľa tohto dokumentu Kollár dal Makóovi peniaze ako „poďakovanie za upratanie problému“, čím myslel SIS.

Zoroslav Kollár sa chce dohodnúť na vine a treste iba v prípade Vladimíra Pčolinského. V aférach spojených so sudcami – Búrka a Víchrica – Kollár postoj nezmenil, trvá na svojej nevine. Figuruje aj v prípade spojenom s ilegálnou výrobou cigariet, kde je spolu s mafiánom Tomášom Rajeckým.

Vladimír Pčolinský po priznaní Zoroslava Kollára ku korupcii reaguje, že Kollár priznal iba úplatok Makóovi. „Makó za ním chodil a strašil ho, že ho SIS robí a že on to vyrieši,“ tvrdí Pčolinský.

Peter Pellegrini nechcel komentovať správu o tom, že sa Zoroslav Kollár priznal k podplácaniu v kauze Vladimíra Pčolinského. „Počul som to tri minúty pred tým, ako som šiel na tlačovú konferenciu. Musíte prihliadnuť aj na to, že naše vyjadrenia vychádzajú z aktuálnych informácií. Toto je informácia čerstvá.“

V kauze Vladimíra Pčolinského nastal zvrat, Zoroslav Kollár sa priznal k podplácaniu a tri nezávislé zdroje pre portál Aktuality.sk potvrdili, že Kollár chce s prokurátorom uzavrieť dohodu o vine a treste.

Vladimír Pčolinský je stíhaný, že zobral úplatok od vplyvného konkurzného právnika Zoroslava Kollára (vpravo). Foto N - Tomáš Benedikovič a Plus 1 deň/Ján Zemiar

Video: Vladimír Pčolinský opisuje stretnutie, na ktorom mal Makó jemu a Borisovi Beňovi ponúknuť úplatok od Zoroslava Kollára.

Tomáš Rajecký ostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd, ktorý zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu. Rajecký je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie o odmietnutí obžaloby na Zoroslava Kollára v kauze krytia výroby nelegálnych cigariet. Zhodol sa so Špecializovaným trestným súdom, že v tomto prípade došlo k porušeniu práva na obhajobu. Kollárov advokát si totiž nemohol na záver vyšetrovania naštudovať spis. V termíne, ktorý určila vyšetrovateľka, bol totiž doma s covidom.

Zoroslav Kollár a Robert Fico môžu oslavovať, píše v Newsfiltri Tomáš Gális. „Fico, ktorý sa Kollára zastal len tento týždeň, môže byť spokojný. Ak ho v najbližších hodinách opätovne nezadržia, bude môcť oslavovať aj samotný Kollár. Nám ostatným nezostáva nič iné, len dúfať, že po šestnásťmesačnej väzbe má prokuratúra nazbieraných dosť dôkazov a Kollár využije čas na slobode skôr na rekonvalescenciu než na čosi nekalé.“

Zoroslav Kollár ide na slobodu, rozhodol o tom Najvyšší súd. Senát 4T na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu z 1. februára a prepustil Kollára z dôvodu pochybenia v prípravnom konaní na slobodu.

Nové na Dennikn.sk

21:52Hiking basecamp: Kam sa vybrať na veľkonočné túry s deťmi 20:34Newsfilter: Pellegrinimu pomáhajú slamení panáci, len ten Harabin nie a nie zabrať 19:41Hudobníčka Kim Gordon: prototyp seniorky, ktorou chcete byť 19:04Autori projektu Umenie mesta v Bratislave by s maliarmi 19. storočia našli spoločnú reč 18:54V budúcnosti môžu byť aj klasické eurofondy podmienené reformami 18:33Pellegrini ešte nemá fotku s Ficom ani Dankom. Video mu nakrútili Cibulková a Végh, problémy má s Harabinom 18:25Graf dňa: Benzín a nafta prudko zdraželi, tankovanie za hranicami sa oplatí 18:12Pellegriniho let už je súčasťou kampane. Na čo všetko ešte neodpovedá 18:07Hlasu daroval 110-tisíc. Súdu tvrdil, že zarába málo, keď štyri roky predtým syn od neho žiadal výživné 17:57Гром гремит дико над Татрами, остановимся, братья 16:35Problém troch telies a príbeh zo zákulisia prezidentskej kampane (+ ďalšie tipy Čo pozerať) 16:33Martina Mlčúchová fotí koncerty aj festivaly, jej osobitý rukopis ocenili na súťažiach v zahraničí 16:33Ľudí vystrašila štúdia, podľa ktorej je prerušované hladovanie zlé pre srdce. Lekár Bajer: Názor mi nezmenila 16:31Kanibal, sériový vrah a môj priateľ. Výnimočná česká krimi sa pýta, prečo zlo treba pochopiť 16:11Ukrýval sa na maďarskej ambasáde, od priateľa Orbána zjavne žiadal azyl. Pred čím uteká bývalý prezident Brazílie? 16:00Ivan Korčok: Kolektívnu vinu odmietam, ale aj to, ak sa o Slovensku hovorí ako o odtrhnutom území 15:31Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovede 15:01Prezident Pellegrini? Profesionálny podpisovač (udalosti týždňa) 15:00Pellegrini sa v Kráľovskom Chlmci zdôveril, že sa v Bratislave necíti najlepšie 14:28Najväčšie zdražovanie čokolád príde až po lete, hovorí o rekordných cenách kakaa uznávaný domáci čokolatier 14:17Vzdychal, fučal, mračil sa. Kostolný, Tódová, Pataj, Javorský a Brunovský hodnotia debatu RTVS 13:59Vývoj bojov (763. deň): Najnovšie ruské nálety spôsobili ukrajinskej energetike najhoršie škody od začiatku vojny 13:11Galéria duševného zdravia: Billy Barman na novom albume komentujú aj stigmatizované témy a politiku 12:59Jureňa: Štefan Harabin podporil Petra Pellegriniho. Harabin: Jureňa u mňa skončil 12:50Investovať sám alebo cez agenta? Poradíme, ako sa vyznať v poplatkoch  12:08Nevedia plánovať a zahraniční partneri sa im otáčajú chrbtom. Ako vojna zmarila zlatú éru startupov na Ukrajine 12:01Prečo sa prieskumy líšili od výsledku prvého kola prezidentských volieb: Korčok prekvapivo mobilizoval 11:56Wim Wenders: Jediným liekom na osamelosť je vedieť dobre žiť sám so sebou 11:40Vláda opäť uvoľňuje pravidlá pre zamestnávanie cudzincov 11:30Ako Putin rozmýšľa o boji proti terorizmu