Olympijské Slovensko

Na zimnej olympiáde 2026 by sa mohli rozlúčiť s reprezentačnou kariérou viacerí hokejisti. Expert Rastislav Konečný spomína mená ako Tomáš Tatar, Libor Hudáček či Peter Čerešňák. „Bude pre nich motiváciou niečo dosiahnuť, čím budú vplývať na zvyšok tímu,“ hovorí.

Zostavili sme najsilnejší možný tím hokejistov Slovenska na zimnej olympiáde. „Hráčov z KHL som nebral do úvahy, nevieme, aká bude situácia. Preto som sa tam ani nepozeral a orientoval som sa na hráčov z Ameriky a z vyspelej Európy,“ vysvetľuje nomináciu expert Rastislav Konečný.

Peter Sagan je od olympiády vzdialený ako Bratislava od Paríža, hovorí Peter Pašuth z olympijského výboru. Keďže už nemá šancu kvalifikovať sa na základe výsledkov, musí dúfať len v scenáre, ktoré sám neovplyvní. Ak dostane miestenku, skôr to bude až v poslednej chvíli.

Na olympijskú miestenku do Paríža stále čaká aj poslanec Hlasu Erik Vlček. Parlament nezvykne zasadať v lete, keď sa olympiáda koná, a kajakár absolvuje v máji dôležité kvalifikačné preteky. „Účasť na siedmej olympiáde by bola pre mňa splneným snom,“ hovoril Vlček po voľbách.

Slovensko bude mať pravdepodobne najnižšiu účasť športovcov na olympiáde v dejinách. Aktuálne, 150 dní pred začiatkom hier v Paríži, je istých len 13 slovenských miesteniek. Zostavili sme prehľad ďalších možných reprezentantov podľa športových disciplín.

Anton Siekel zostáva prezidentom Slovenského olympijského a športového výboru. Rozhodlo o tom valné zhromaždenie SOŠV. Siekel bol jediným kandidátom na post prezidenta.

Nové na Dennikn.sk

17:57Гром гремит дико над Татрами, остановимся, братья 16:35Problém troch telies a príbeh zo zákulisia prezidentskej kampane (+ ďalšie tipy Čo pozerať) 16:33Martina Mlčúchová fotí koncerty aj festivaly, jej osobitý rukopis ocenili na súťažiach v zahraničí 16:33Ľudí vystrašila štúdia, podľa ktorej je prerušované hladovanie zlé pre srdce. Lekár Bajer: Názor mi nezmenila 16:31Kanibal, sériový vrah a môj priateľ. Výnimočná česká krimi sa pýta, prečo zlo treba pochopiť 16:11Ukrýval sa na maďarskej ambasáde, od priateľa Orbána zjavne žiadal azyl. Pred čím uteká bývalý prezident Brazílie? 16:00Ivan Korčok: Kolektívnu vinu odmietam, ale aj to, ak sa o Slovensku hovorí ako o odtrhnutom území 15:31Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovede 15:01Prezident Pellegrini? Profesionálny podpisovač (udalosti týždňa) 15:00Pellegrini sa v Kráľovskom Chlmci zdôveril, že sa v Bratislave necíti najlepšie 14:28Najväčšie zdražovanie čokolád príde až po lete, hovorí o rekordných cenách kakaa uznávaný domáci čokolatier 14:17Vzdychal, fučal, mračil sa. Kostolný, Tódová, Pataj, Javorský a Brunovský hodnotia debatu RTVS 13:59Vývoj bojov (763. deň): Najnovšie ruské nálety spôsobili ukrajinskej energetike najhoršie škody od začiatku vojny 13:11Galéria duševného zdravia: Billy Barman na novom albume komentujú aj stigmatizované témy a politiku 12:59Jureňa: Štefan Harabin podporil Petra Pellegriniho. Harabin: Jureňa u mňa skončil 12:50Investovať sám alebo cez agenta? Poradíme, ako sa vyznať v poplatkoch  12:08Nevedia plánovať a zahraniční partneri sa im otáčajú chrbtom. Ako vojna zmarila zlatú éru startupov na Ukrajine 12:01Prečo sa prieskumy líšili od výsledku prvého kola prezidentských volieb: Korčok prekvapivo mobilizoval 11:56Wim Wenders: Jediným liekom na osamelosť je vedieť dobre žiť sám so sebou 11:40Vláda opäť uvoľňuje pravidlá pre zamestnávanie cudzincov 11:30Ako Putin rozmýšľa o boji proti terorizmu 11:23Kaliňák rozdáva pár dní pred voľbami mimoriadne odmeny vojakom aj úradníkom 10:57Otec mi povedal, že bude voliť Harabina, a čakal na moju reakciu. Ako sa počas Veľkej noci nepohádať o politike? 10:47Ako to číta Ivan Mikloš: Politika víťazí nad ekonomikou v USA aj na Slovensku. Je tu jeden zásadný rozdiel 09:23Onkologička Mriňáková: Pacientov s nádorom by sme mali operovať do dvoch týždňov, u nás sú to dva až tri mesiace 08:16Výprava na planétu mužov: reportáž z bojov na nultej línii pri Bachmute 08:04Danglár: Zakladateľ pozdravuje 07:49Mečiar, Harabin a Pellegrini 07:32Putin buď verí tomu, čo hovorí, alebo mu došli nápady 06:36Ekonomický newsfilter: Fico zahral maďarskou kartou a získal hlas Forróa pre Pellegriniho