Podcast Boxová Ulička: Po výkone Carlosa Sainza začínajú rásť obavy fanúšikov Ferrari, či bolo správne ho po tejto sezóne vymeniť za Lewisa Hamiltona. „Zaujíma ma, nakoľko je to marketing a nakoľko je to linka k šéfovi tímu Frédovi Vasseurovi, ktorý má Carlosa rád. Hamilton bude stále pod väčším tlakom,“ povedal komentátor Zdenda Míka.

Nehoda počas rely v Maďarsku pripravila o život najmenej štyroch ľudí, hlásia viacerých zranených. Jedno z vozidiel zišlo z cesty a narazilo do divákov. Zatiaľ nie je jasné, prečo auto havarovalo a či fanúšikovia stáli na miestach, kde to bolo povolené.

Carlos Sainz je za posledných päťsto dní jediným jazdcom, ktorý dokázal poraziť Red Bull. Vlani to dokázal po umnej strategickej bitke v Singapure, dnes môžeme jeho výkon bez obáv označiť za výnimočný. Ferrari sa vďaka druhému miestu Charlesa Leclerca dočkalo prvého dvojitého triumfu od Veľkej ceny Bahrajnu 2022.

Piatkové voľné tréningy na Veľkú cenu Austrálie F1 vyhrali Lando Norris z McLarenu a Charles Leclerc z Ferrari. Havaroval Alex Albon, pilot Williamsu stratil kontrolu vo výjazde zo šiestej zákruty a vrazil do bariéry na pravej a následne i ľavej strane. Nezranil sa.

Španielsky pretekár F1 Carlos Sainz ml. sa predstaví na VC Austrálie. Jazdec Ferrari pred dvoma týždňami odstúpil z podujatia v Saudskej Arábii pre akútny zápal slepého čreva.

Bývalého jazdca F1 Nikitu Mazepina by mali odstrániť zo sankčného zoznamu EÚ, rozhodol Všeobecný súd Európskej únie. Na zoznam sa dostal pre úzke väzby jeho otca Dmitrija na Vladimira Putina. Pretekár následne prišiel o miesto v tíme Haas.

Tím F1 Red Bull má problémy, hoci jeho jazdec Max Verstappen je v posledných rokoch najúspešnejším pretekárom. „Kauza nevhodných správ od šéfa tímu Hornera pre asistentku nie je iba témou pre bulvár,“ píše v texte Laco Urbán a vysvetľuje celú situáciu.

Max Verstappen a jeho tím Red Bull budú ťažko zdolateľní pre ostatných v F1 aj v tejto sezóne. „Druhá veľká cena sezóny opäť potvrdila, že štartové pole je tento rok o čosi rozdelenejšie než v minulosti,“ píše v texte Laco Urbán.

Max Verstappen vyhral aj druhé preteky sezóny F1. Veľkú cenu Saudskej Arábie vyhral jazdec tímu Red Bull pred tímovým kolegom Sergiom Pérezom a tretím Charlesom Leclercom na Ferrari. Verstappen po dvoch výhrach vedie poradie šampionátu.

Foto - TASR/AP

Max Verstappen z Red Bullu vyhral kvalifikáciu na VC Saudskej Arábie. Holandský pilot tak bude na pretekoch štartovať z prvého miesta. Druhý skončil monacký jazdec Charles Leclerc z Ferrari a tretí bol Mexičan Sergio Perez na Red Bulle.

Šéf Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Mohammed Ben Sulajem sa údajne pokúsil o to, aby novú trať Formuly 1 v Las Vegas zbavili licencie, uvádzajú zdroje BBC. Informácie sa zrejme objavili v internej správe etickej komisie FIA.

Prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie FIA vyšetrujú pre podozrenie z ovplyvňovania výsledkov minuloročnej Veľkej ceny formuly 1 v Saudskej Arábii. Potvrdila to samotná federácia, podozrenia sa týkajú aj ďalších úradníkov.

Tím F1 Red Bull „exploduje“, ak jeho šéf Christian Horner zostane vo funkcii. Tvrdí to Jos Verstappen, otec obhajcu titulu Maxa Verstappena. Interné vyšetrovanie síce zbavilo Hornera obvinení z údajného nevhodného správania voči kolegyni, no podľa Verstappena staršieho je v tíme naďalej dusno.

Podcast Boxová ulička: Ivan Olle, fotograf Formuly 1, hodnotí priamo z Bahrajnu úvod novej sezóny. Tá odštartovala piatkovou kvalifikáciou a potvrdila pokračujúcu prevahu Maxa Verstappena. Škvrnou zostáva kauza jeho šéfa Christiana Hornera, ktorého obvinili z nevhodného správania.

Holandský jazdec Max Verstappen z Red Bullu získal pole position na VC Bahrajnu. Obhajca titulu predstihol v kvalifikácii na úvodnom podujatí sezóny F1 o 228 tisícin sekundy Monačana Charlesa Leclerca na Ferrari, tretí bol Brit George Russell. (f1, tasr)

Podcast Boxová ulička: Blíži sa štart novej sezóny formuly 1. Poslucháči sa mohli zapojiť do ankety s predpoveďami o tom, čo sa v novom ročníku stane. Najzaujímavejšie z nich v podcaste analyzuje pretekár Matej Homola.

Motocyklový pretekár Štefan Svitko mal ťažký pád počas tréningu v Taliansku. Jazdec o tom informoval na Facebooku. V Taliansku už absolvoval prvé vyšetrenia, ďalšie prídu po návrate na Slovensko.

Podcast Boxová ulička: Počas predsezónnych testov prišiel majstrovský Red Bull s výrazne pozmeneným autom, ktoré vo veľkej miere pripomína vlaňajší Mercedes. Ten sa s podobným konceptom výrazne trápil.

Piatkové predsezónne testy tímov F1 v bahrajnskom Sachire museli prerušiť. Dôvodom bol uvoľnený kryt kanála na trati. Pre rovnaký problém sa neuskutočnili testy už včera predpoludním, keď Charles Leclerc so svojím Ferrari „trafil“ kryt a mechanici mu museli meniť podlahu.

Boxová ulička: V F1 sa tesne pred začiatkom sezóny hovorí o šéfovi tímu Red Bull Christianovi Hornerovi. Ten čelí vyšetrovaniu pre údajné nevhodné správanie v tíme. Celý prípad môže mať pre úradujúcich šampiónov veľké následky.

Podcast Boxová ulička: Štatistik Aleš Norský spomína na dlhoročného riaditeľa pretekov F1 Charlieho Whitinga. „Občas sme si aj vynadali ako pri zavádzaní DRS. Bol to však výborný chlap, zachoval sa ku mne fantasticky. V mnohých veciach mi pomohol,“ hovorí.

Tím F1 Red Bull spustil vyšetrovanie svojho šéfa Christiana Hornera po sťažnostiach na jeho správanie. Podľa zdrojov médií poslal kolegyni nežiaduce fotografie. Vyšetrovanie vedie externý právny špecialista. (bild) 

Podcast Boxová ulička: Prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari od roku 2025 mnohí považujú za najväčší transfer v dejinách F1. „Možno videl nejaké plány a možno aj celý monopost. Museli mu niečo ukázať,“ povedal slovenský pretekár Maťo Homola.

Hodnota Ferrari sa po prestupe jazdca F1 Lewisa Hamiltona zvýšila až o 7 miliárd dolárov. Do štvrtkového uzavretia obchodovania vzrástla cena akcie talianskej automobilky na newyorskej burze na 389,45 dolárov, čo je jej historické maximum. (gpblog) 

Odchod Lewisa Hamiltona do Ferrari sa javí ako logický krok. Posledné dva roky pre neho neboli ideálne, nestabilný monopost neumožňoval dobré výsledky. V tomto roku sa navyše končia zmluvy mnohým jazdcom a na prestupovom trhu môžeme očakávať zmeny.

Jazdec F1 Lewis Hamilton v roku 2025 opustí Mercedes a prestúpi do Ferrari. Informáciu priniesla Sky Sports. Sedemnásobný majster sveta by mal v tíme nahradiť Carlosa Sainza.

Podcast Boxová ulička: F1 potvrdila budúce preteky v Madride. Pôjde o ďalšiu mestskú trať, čím by sa mal opäť zvýšiť už beztak rekordný podiel mestských okruhov v kalendári. „Autá sú obrovské. Súhlasím s Maxom Verstappenom, ktorý povedal, že tieto autá budú na mestských okruhoch strácať svoj potenciál,“ vraví komentátor Zdenda Míka.

Britský jazdec Lando Norris sa dohodol s tímom McLaren na predĺžení spolupráce. Dvadsaťštyriročný pilot F1 podpísal nový dlhodobý kontrakt a ukončil tak špekulácie o svojej budúcnosti. (tasr)

Madrid sa vráti do seriálu Formuly 1, na okruhu sa pretekári predstavia od roku 2026. Španielsko aj tento rok hostí veľkú cenu v Barcelone, ktorej sa však končí zmluva. Nie je jasné, či bude pokračovať alebo ju Madrid nahradí.

Podcast Boxová ulička: Günther Steiner po ôsmich rokoch skončil na pozícii šéfa tímu Haas. Vzhľadom na jeho popularitu je tento krok veľkým prekvapením aj napriek tomu, že stajňa obsadila posledné miesto. „Ťažko veriť, že práve to je dôvodom jeho odchodu,“ povedal komentátor Pavel Fabry.

Motocyklista Štefan Svitko obsadil na rely Dakar konečné deviate miesto. V dvanástej etape bol trinásty a ustrážil si tak najlepší výsledok od roku 2021. Štvorkolkár Juraj Varga skončil na rely Dakar tretí, čo je jeho maximum.

Štvorkolkár Juraj Varga obsadil 3. miesto v 11. etape Rely Dakar s mankom 21:32 minúty, prvý prišiel do cieľa Alexandre Giroud. V celkovom hodnotení naďalej patrí Vargovi 3. miesto s mankom 3:45:17 h.

Motocyklista Štefan Svitko prišiel v 11. etape Rely Dakar do cieľa na 10. mieste. Víťazom etapy sa stal Ross Branch, Svitko za ním zaostal o 15:47 min. V celkovom hodnotení patrí Svitkovi naďalej 9. priečka s mankom +1:54:18 h.

Motocyklista Štefan Svitko skončil v 10. etape Rely Dakar na 22. mieste. Za víťazným Rickym Brabcom zaostal o 15:14 min. V celkovom hodnotení je deviaty s odstupom +1:39:03 h. (dakar)

Motocyklista Štefan Svitko obsadil v deviatej etape rely Dakar 9. miesto. Na prvého Adriena Van Beverena stratil 12:28 minúty. Svitko si udržal deviate miesto v celkovom hodnotení, ktoré vedie Ricky Brabec. (dakar)

Motocyklista Carles Falcon podľahol zraneniam, ktoré utrpel v závere 2. etapy rely Dakar. Zomrel osem dní od transportu do nemocnice v saudskoarabskom Al-Duwadimi. (tasr)

Motocyklista Štefan Svitko skončil v 8. etape Rely Dakar desiaty, za víťazom Kevinom Benavidesom zaostal o 5:28 minúty. V celkovom hodnotení je deviaty, na Rickyho Brabca stráca 1:11:53 hodiny. (dakar)

Juraj Varga skončil v 7. etape Rely Dakar na treťom mieste. Na víťazného Francúza Alexandra Girouda stratil vyše 26 minút. Slovenský pretekár je na tretej priečke aj v celkovom poradí štvorkoliek.

Štefan Svitko skončil v 7. etape Rely Dakar na siedmom mieste. Na víťazného Joseho Ignacia Corneja Florima stratil vyše 10 minút. Pre slovenského motocyklistu je to zatiaľ najlepší výsledok na tohtoročnom Dakare. V celkovom poradí je Svitko deviaty.

Motocyklista Štefan Svitko skončil v dvojdňovej 6. etape na Rely Dakar na ôsmom mieste a v priebežnom poradí je deviaty. Juraj Varga na štvorkolke skončil štvrtý a priebežne je na štvrtom mieste.

Motocyklista Štefan Svitko obsadil v 5. etape Rely Dakar ôsme miesto a vyrovnal svoje tohtoročné maximum. Štvorkolkár Juraj Varga skončil na štvrtom mieste. V celkovom hodnotení je tiež štvrtý, Svitkovi patrí štrnáste miesto.

Podcast Boxová ulička: Nový Red Bull podľa zatiaľ nepotvrdených informácií neprešiel nárazovými testami. „Snaží sa ušetriť hmotnosť, kde sa dá a ísť na hranicu a možno aj za hranicu toho, čo je povolené,“ hovorí pretekár Maťo Homola.

Juraj Varga obsadil vo 4. etape Rely Dakar šieste miesto v kategórii štvorkoliek a prišiel o post lídra celkovej klasifikácie. Štefan Svitko skončil medzi motocyklami na 16. priečke a v celkovom poradí klesol o jedno miesto na 15. pozíciu.

Slovenský pretekár Juraj Varga na Rely Dakar vedie celkovú klasifikáciu v kategórii štvorkoliek. Na čelo poradia sa posunul po 3. etape, v ktorej obsadil tretiu priečku. Pred druhým Španielom Andujarom má náskok 1:21 min, tretí je Brazílčan Medeiros so stratou 14:52 min.

Motocyklista Štefan Svitko obsadil v 3. etape Rely Dakar ôsme miesto, v celkovej klasifikácii tak poskočil zo šestnásteho na 13. miesto. Za víťazom Pablom Quintanillom zaostal o 6.50 min, na čele celkovej klasifikácie je naďalej Ross Branch.

Juraj Varga skončil v 2. etape Rely Dakar opäť na druhom mieste. V kategórii štvorkoliek je tak v celkovom poradí druhý s vyše 6-minútovou stratou na prvého Marcela Medeirosa z Brazílie. Motocyklista Štefan Svitko skončil desiaty a v celkovom poradí sa posunul na priebežné 16. miesto.

Motocyklista Štefan Svitko skončil v prvej etape Rely Dakar na 25. mieste, na víťazného Rossa Brancha z Botswany stratil 42 minút. Juraj Varga bol v kategórii štvorkoliek na druhom mieste za Marcelom Medeirosom so stratou 2:40 minúty. (dakar)

Podcast Boxová ulička: Pretekár Maťo Homola sa stal vlani šampiónom série TCR Eastern Europe, napriek tomu to pred novou sezónou nemá jednoduché. „Nikoho nezaujíma, odkiaľ ste. To znamená, že sú tam napríklad aj šejkovia, ktorí majú miliardy. Nás štát nijako nepodporuje,“ hovorí.

Začali sa preteky Rallye Dakar, na ktorých tento rok štartujú traja Slováci. Juraj Varga na štvorkolke skončil v piatkovom prológu piaty, motocyklista Štefan Svitko obsadil 23. miesto. Na Dakare štartuje aj Pavel Fasko ako člen posádky kamióna MAN Norberta Szalaia. (tasr)

Život Enza Ferrariho poznačila aj havária jeho jazdca, pri ktorej zahynulo 11 ľudí. Alfonsovi de Portagovi sa v roku 1957 prepichla pneumatika, stratil kontrolu nad autom a narazil do skupiny fanúšikov. Film Ferrari je v kinách od tohto štvrtka.

Najčítanejšie teraz

Ráno s NHL: 19-ročný hráč by nemal fyzicky dominovať. Slafkovského zlepšenie nie je len o bodochJuraj Slafkovský sa výrazne zlepšil v súbojoch pri mantineli. Foto – TASR/APVzdychal, fučal, mračil sa. Kostolný, Tódová, Pataj, Javorský a Brunovský hodnotia debatu RTVSPrezidentská debata v RTVS pred 2. kolom. Foto – RTVSHlasu daroval 110-tisíc. Súdu tvrdil, že zarába málo, keď štyri roky predtým syn od neho žiadal výživnéPredseda Hlasu Peter Pellegrini. Foto N - Tomáš BenedikovičPellegrini ešte nemá fotku s Ficom ani Dankom. Video mu nakrútili Cibulková a Végh, problémy má s HarabinomFoto - Markíza, IG Attila Végh, Denník NNewsfilter: Pellegrinimu pomáhajú slamení panáci, len ten Harabin nie a nie zabraťFoto - Denník NLasky z Pary: Prijal som, aký som. Pokúšam sa s tým niečo robiť, ale ideálne to nikdy nebudeLasky na koncerte s Parou v bratislavskom Stars Auditoriu. Foto - archív skupiny ParaOtec mi povedal, že bude voliť Harabina, a čakal na moju reakciu. Ako sa počas Veľkej noci nepohádať o politike?Ilustrácia – Alexandra JustIvan Korčok: Kolektívnu vinu odmietam, ale aj to, ak sa o Slovensku hovorí ako o odtrhnutom územíFoto N - Tomáš BenedikovičVývoj bojov (763. deň): Najnovšie ruské nálety spôsobili ukrajinskej energetike najhoršie škody od začiatku vojnyHasiči počas zásahu v zasiahnutej súčasti energetického sektora v Charkive po nálete 22. marca. Foto - TASR/APSú mladí, prozápadní a odmietajú Smer. S Korčokom však majú problém, dôvodom je GazaPochod Iniciatívy za spravodlivý mier na Blízkom východe v máji 2021 v Bratislave. Foto – TASRKeď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovedeTím BAB, ktorý podal výpoveď: Lucia Dubravay Trautenberger, Andrej Kolenčík, Lívia Filusová a Jana Vicenová. Foto - Jakub HauskrechtTento rok môžu ceny bytov ísť ešte dole, nálada v spoločnosti nie je dobrá, hovorí realitný maklér Čapo (+ podcast)Foto N - Vladimír ŠimíčekGraf dňa: Benzín a nafta prudko zdraželi, tankovanie za hranicami sa oplatíManžel je stále nervózny, chybu hľadá len vo mne alebo v synovi. Máme sa preto rozísť?Ilustrácia – F. S. s MidjourneyPellegriniho let už je súčasťou kampane. Na čo všetko ešte neodpovedáFoto N - Peter Lázár

Nové na Dennikn.sk

08:15Svetový newsfilter: Putinovu propagandu o ukrajinskej stope zosmiešnil aj Lukašenko 08:00Maďarskí autonomisti volia Pellegriniho 07:52Špehovanie a sabotáž – prečo sú čínske elektrické autá smrteľnou hrozbou 07:31Manžel je stále nervózny, chybu hľadá len vo mne alebo v synovi. Máme sa preto rozísť? 07:16Ráno s NHL: 19-ročný hráč by nemal fyzicky dominovať. Slafkovského zlepšenie nie je len o bodochVčera 21:52Hiking basecamp: Kam sa vybrať na veľkonočné túry s deťmiVčera 20:34Newsfilter: Pellegrinimu pomáhajú slamení panáci, len ten Harabin nie a nie zabraťVčera 19:41Hudobníčka Kim Gordon: prototyp seniorky, ktorou chcete byťVčera 19:04Autori projektu Umenie mesta v Bratislave by s maliarmi 19. storočia našli spoločnú rečVčera 18:54V budúcnosti môžu byť aj klasické eurofondy podmienené reformamiVčera 18:33Pellegrini ešte nemá fotku s Ficom ani Dankom. Video mu nakrútili Cibulková a Végh, problémy má s HarabinomVčera 18:25Graf dňa: Benzín a nafta prudko zdraželi, tankovanie za hranicami sa oplatíVčera 18:12Pellegriniho let už je súčasťou kampane. Na čo všetko ešte neodpovedáVčera 18:07Hlasu daroval 110-tisíc. Súdu tvrdil, že zarába málo, keď štyri roky predtým syn od neho žiadal výživnéVčera 17:57Гром гремит дико над Татрами, остановимся, братьяVčera 16:35Problém troch telies a príbeh zo zákulisia prezidentskej kampane (+ ďalšie tipy Čo pozerať)Včera 16:33Martina Mlčúchová fotí koncerty aj festivaly, jej osobitý rukopis ocenili na súťažiach v zahraničíVčera 16:33Ľudí vystrašila štúdia, podľa ktorej je prerušované hladovanie zlé pre srdce. Lekár Bajer: Názor mi nezmenilaVčera 16:31Kanibal, sériový vrah a môj priateľ. Výnimočná česká krimi sa pýta, prečo zlo treba pochopiťVčera 16:11Ukrýval sa na maďarskej ambasáde, od priateľa Orbána zjavne žiadal azyl. Pred čím uteká bývalý prezident Brazílie?Včera 16:00Ivan Korčok: Kolektívnu vinu odmietam, ale aj to, ak sa o Slovensku hovorí ako o odtrhnutom územíVčera 15:31Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovedeVčera 15:01Prezident Pellegrini? Profesionálny podpisovač (udalosti týždňa)Včera 15:00Pellegrini sa v Kráľovskom Chlmci zdôveril, že sa v Bratislave necíti najlepšieVčera 14:28Najväčšie zdražovanie čokolád príde až po lete, hovorí o rekordných cenách kakaa uznávaný domáci čokolatierVčera 14:17Vzdychal, fučal, mračil sa. Kostolný, Tódová, Pataj, Javorský a Brunovský hodnotia debatu RTVSVčera 13:59Vývoj bojov (763. deň): Najnovšie ruské nálety spôsobili ukrajinskej energetike najhoršie škody od začiatku vojnyVčera 13:11Galéria duševného zdravia: Billy Barman na novom albume komentujú aj stigmatizované témy a politikuVčera 12:59Jureňa: Štefan Harabin podporil Petra Pellegriniho. Harabin: Jureňa u mňa skončilVčera 12:50Investovať sám alebo cez agenta? Poradíme, ako sa vyznať v poplatkoch