Šprintér Jan Volko mohol prísť o všetko, no aj tak zariskoval. Z halových MS si odnáša dobrú aj zlú správu, všíma si Športový newsfilter. Tou dobrou je jeho rýchlosť – správy z jeho tímu naznačujú, že mal potenciál na prekonanie najlepších časov v kariére. Tou zlou je opäť potvrdená náchylnosť na zranenia.

Šprintér Ján Volko daroval Múzeu svetovej atletiky tretry, v ktorých zvíťazil na halových ME v Glasgowe v roku 2019. Spoločne s jeho štartovým číslom z halových ME 2017, kde vybojoval striebro, budú súčasťou výstavy pri príležitosti halových MS 2024.

Šprintér Ján Volko nepostúpil do semifinále stovky na MS v Budapešti. Slovenský reprezentant v 3. rozbehu zabehol čas 10,25 sekundy a skončil siedmy. Jeho rozbeh vyhral Holanďan Raphael Bouju s časom 10,09 sekundy.

Šprintér Ján Volko bude na MS v Budapešti súťažiť v oboch najkratších šprintoch, pričom na stovke by sa mohol vyhnúť kvalifikácii a nastúpiť až v rozbehu. „Príprava dopadla dobre, bola bez zdravotných komplikácií. Budem veľmi spokojný, keď budem bežať viac ako dva behy,“ povedal Volko.

Na atletických MS v Budapešti bude Slovensko reprezentovať deväť atlétov, najviac od roku 2017. Vo výprave je šesť žien a traja muži. V Londýne 2018 štartovalo len päť slovenských atlétov. O jedného viac bolo v roku 2019 v Dauhe a vlani v Eugene to bola znova len pätica atlétov.

Šprintér Ján Volko obsadil štvrtú priečku vo finále behu na 200 metrov na Svetových univerzitných hrách. Vo finále zabehol čas 20,66 sekundy. Zvíťazil Juhoafričan Tsebo Matsoso výkonom 20,36 sekundy.

Atlétka Viktória Forsterová po 55 rokoch vylepšila slovenský rekord v behu na 100 metrov. Na 58. ročníku atletického mítingu P-T-S dosiahla čas 11,26 s a skončila tretia. Zvíťazila Jamajčanka Shashalee Forbesová, ktorá na banskobystrických Štiavničkách dosiahla výkon 11,10 s.

Foto – TASR/Ján Krošlák

Atletický míting P-T-S budú tento rok hostiť banskobystrické Štiavničky. Organizátori sa tak chcú pripraviť na budúcoročné ME juniorov, ktoré sa uskutočnia v tom istom dejisku. Míting sa uskutoční 20. júla a budú na ňom štartovať Ján Volko, Viktória Forsterová a Monika Weigertová.

Ján Volko obsadil v konečnom hodnotení behu na 100 m na Európskych hrách v Chorzówe 5. miesto. Definitívne umiestnenie sa dozvedel po piatkových behoch šprintérov z tímov I. divízie družstiev. Volko ešte v utorok zabehol čas 10,24 sekundy.

Šprintér Ján Volko vyhral vo svojej skupine beh na 200 metrov na Európskych hrách v Poľsku. Časom 20,53 sekundy si vytvoril nové sezónne maximum. O sedem stotín sekundy zdolal Litovčana Gediminasa Truskauskasa na druhom mieste.

Šprintér Ján Volko vyhral v utorok svoj beh na 100 m na Európskych hrách v Poľsku a pre slovenský tím získal maximálny počet 16 bodov do hodnotenia II. divízie ME. Časom 10,24 s si vylepšil o dve stotiny sezónne maximum.

Šprintér Ján Volko zabehol na utorkovom mítingu v Kladne najlepšie slovenské výkony roka na 100 i 200 metrov. Na stovke dosiahol výkon 10,26 s a o šesť stotín zlepšil slovenský výkon roka svojho klubového kolegu Filipa Federiča z minulého štvrtka v St. Pöltene. Na dvestovke dosiahol čas 20,60 s, keď zo svojho doterajšieho sezónneho maxima zo zlatého mítingu v poľskom meste Bydgoszcz stiahol rovnú desatinu.

Šprintér Ján Volko obsadil 5. miesto vo finále behu na 60 m na halových ME. Vo finále zabehol čas 6,57 sekundy a od 4. medaily v sérii na podujatí ho delilo iba päť stotín sekundy. Zlato získal Talian Samuele Ceccarelli s časom 6,48 sekundy.

Šprintér Ján Volko postúpil do finále na 60 m na halových ME. V prvom semifinále obsadil 3. priečku s časom 6,58 sekundy. Finále je na programe dnes večer o 18.55 h. (tasr)

Halové ME v atletike sa budú konať v Istanbule aj po zemetrasení. Európska atletika taktiež oznámila, že na pomoc postihnutým regiónom pôjde aj jedno euro z každého lístka zakúpeného od 7. februára. Podujatie je na programe od 2. do 5. marca.

Šprintér Ján Volko je po tretíkrát víťazom ankety Atlét roka. 26-ročný Bratislavčan bol najlepším slovenským atlétom aj v rokoch 2017 a 2019. Do siene slávy bol uvedený oštepár Jan Železný, ktorý je od roku 1996 držiteľom svetového rekordu (98,48 m).

Šprintér Ján Volko nepostúpil do finále dvojstovky na ME. V treťom semifinále obsadil štvrté miesto s časom 20,39 sekundy. Bol to jeho najlepší tohtosezónny výkon na dvojstovke. Od postupu do finále ho delila jedna stotina sekundy. (munich2022)

Slovenský šprintér Ján Volko postúpil do semifinále dvestovky na ME v Mníchove. 25-ročný Bratislavčan vyhral tretí rozbeh s časom 20,48 sekundy. Vytvoril si tak svoje tohtosezónne maximum. Volkov čas bol v rozbehoch celkovo tretí najrýchlejší. (munich2022)

K historickému 4. miestu Jána Volka na ME viedla kľukatá cesta, trénerka hovorí o šťastí v nešťastí, šprintér o zemiaku s chuťou zlata. V rebríčku pred šampionátom bol Volko na 31. mieste, v apríli hovoril, že stovka je preňho druhoradá, a v máji sa po zranení pýtal, či má zmysel pokračovať. Teraz bežal najkvalitnejších 100 metrov v živote.

Slovenský šprintér Ján Volko skončil štvrtý v behu na 100 metrov na ME v Mníchove. Vo finále dosiahol čas 10,16 sekundy a zaznamenal historicky najlepší slovenský výsledok v tejto disciplíne. Majstrom Európy je olympijský víťaz Lamont Marcell Jacobs z Talianska, ktorý časom 9,95 sekundy vyrovnal rekord ME.

Slovenský šprintér Ján Volko postúpil do semifinále stovky na atletických ME v Mníchove. V úvodnom rozbehu zvíťazil s časom 10,22 sekundy, čo je jeho tohtosezónne maximum. Semifinále bude v utorok po 20.05 hod. (munich2022)

Ján Volko je pred majstrovstvami Európy v paradoxnej situácii: pre zranenie je jeho absolútna rýchlosť zrejme vyššia, hovorí jeho trénerka Naďa Bendová. Šprintéra čaká prvý rozbeh v pondelok dopoludnia.

Pre slovenského šprintéra Jána Volka budú nadchádzajúce ME vrcholom sezóny. „Pred Amsterdamom 2016 som cítil nervozitu, lebo som bol nováčik, a pred Berlínom 2018 ma výsledky oprávňovali na finálovú účasť. Teraz som spokojný,“ povedal v piatok novinárom.

Slovenský šprintér Ján Volko vyhral na atletických majstrovstvách Slovenska v Trnave šprint na 100 a 200 metrov. Výkon sezóny dosiahla Viktória Forster, ktorá zvíťazila na 100 metrov prekážky časom 13,36 s. Na šampionáte tak získala dva tituly majsterky Slovenska. Vyhrala aj hladkú stovku.

Slovenský atlét Ján Volko nepostúpil z rozbehov v šprinte na 60 m na halových MS v Belehrade. Volko bežal už v úvodnom rozbehu a obsadil v ňom 4. miesto s časom 6,66 s. Do semifinále postupovali traja najrýchlejší z každého rozbehu a traja bežci na základe času. (worldathletics)

Slovenský šprintér Ján Volko zvíťazil v behu na 60 m na halovom atletickom mítingu v Belehrade. Časom 6,69 sekundy zaostal iba o stotinu sekundy za svojím sezónnym maximom z majstrovstiev Slovenska v bratislavskom Eláne.

Atlét Ján Volko absolvuje svoju prvú šesťdesiatku v sezóne na mítingu v bratislavskej hale Elán. „Budem spokojný s technicky dobre zvládnutým behom. S prípravou na novú sezónu som spokojný, zatiaľ ide všetko podľa plánu,“ povedal trojnásobný medailista z halových ME na 60 m. Míting sa uskutoční v nedeľu 30. januára. (saz)

Ján Volko sa v Tokiu nepriblížil k svojim rekordom a sklamaný bol aj po dvojstovke. „Neviem zhodnotiť, čo sa stalo, cítil som sa dobre a veril som si viac ako na 100 m. Snažil som sa, ale prosto to nešlo,“ povedal.

Ján Volko. Foto TASR - Michal Svítok

Slovenský šprintér Ján Volko neuspel v behu na 200 m. Na OH v Tokiu bol s časom 21:21 s. vo svojom rozbehu piaty, celkovo skončil na 42. mieste. Do semifinále nepostúpil. Za svojím maximom zaostal takmer o sekundu. (olympics.com)

Ján Volko (vľavo). Foto TASR - Michal Svítok

Šprintér Ján Volko mal obavy z cestovania do dejiska olympijských hier. „Najhoršie bude vystáť rady na letisku a hlavne si dať pozor, aby niekto v okolí nebol pozitívny,“ povedal Volko pred odletom do Tokia.

Ján Volko by chcel na olympiáde v Tokiu aspoň raz postúpiť z rozbehov. „Chcel by som v Tokiu absolvovať viac ako dva behy,“ povedal na stretnutí s novinármi. Šprintér limity nesplnil, na hry sa kvalifikoval na základe rebríčka. Pri premiére na olympiáde sa predstaví v šprinte na sto aj dvesto metrov.

Šprintér Ján Volko bude štartovať na atletických majstrovstvách Slovenska v Trnave. Štvrtkové vyšetrenie ukázalo, že poranené miesto sa zahojilo. Volko v sobotu absolvuje rozbeh na dvojstovke, v nedeľu by mal nastúpiť vo finále.

Slovenský šprintér Ján Volko utrpel na mítingu P-T-S menšie zranenie. V behu na 100 metrov pocítil jemné potiahnutie na vnútornej strane stehna, preto si dá kratšiu pauzu.

Slovenský atlét Ján Volko skončil piaty v šprinte na 100 m na mítingu Zlatá tretra v Ostrave časom 10,31 s. Vyhral americký šprintér Fred Kerley výkonom 9,96 s. Volko sa predstavil aj v behu na 200 m a časom 20,77 s takisto obsadil 5. miesto.

Ján Volko skončil šiesty v šprinte na 100 m časom 10,35 s na mítingu v talianskej Savone. V rozbehu dosiahol o stotinu lepší čas a skončil v ňom na 2. priečke. Celkovo to bol siedmy najlepší výkon a šesťčlenné finále mu najprv ušlo. Talian Marcell Jacobs sa však z finále odhlásil a nahradil ho slovenský šprintér. (tasr)

Prípad Jána Volka ukazuje, ako absurdne je nastavená štátna podpora pre športovcov. Ani medaila z majstrovstiev Európy mu nestačí na dotáciu – boli v hale. Podobné je to pri plavcoch, ak by Slovák vyhral majstrovstvá sveta v 25-metrovom bazéne, nedostal by ani cent.

Ján Volko získal medailu na troch za sebou idúcich halových ME a apeluje na kompetentných. „Verím, že si to všimnú hlavne tí ľudia, ktorí nás majú podporiť,“ povedal slovenský šprintér.

Ján Volko získal bronzovú medailu na halových ME v Toruni s časom 6,61 sekundy. Na víťaza Lamonta Jacobsa stratil 14 stotín sekundy a druhý v poradí Kevin Kranz zaostal trinásť stotín sekundy. Pre Jána Volka je to tretia medaila z halových ME, prvá bronzová.

Nové na Dennikn.sk

Včera 22:10Írsko bude mať prvého tiktokového premiéra. V politike začínal bojom za autistického brata (profil týždňa)Včera 20:27Pellegrini o lietadle: Nie je dôležité, kto ho vlastní, pre mňa už vôbec nieVčera 19:58Newsfilter: Korčokovi to zrazu ide, Pellegrini úplne uletelVčera 18:45Tento rok môžu ceny bytov ísť ešte dole, nálada v spoločnosti nie je dobrá, hovorí realitný maklér Čapo (+ podcast)Včera 18:44Údajného teroristu z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď už bol ministrom vnútra Šutaj EštokVčera 18:40Graf dňa: Užívatelia Redditu pomohli sociálnej sieti k úspešnému vstupu na burzu, v budúcnosti ju môžu aj potopiťVčera 18:34Láska by nemala byť taká zložitá. Hlavní hrdinovia seriálu Young Royals čelia v závere kyberšikane aj generačnej traumeVčera 17:58Zákazku, ktorá stála miesto riaditeľa, dostal Doprastav. Rýchlostná cesta z Banskej Bystrice sa predĺžiVčera 17:57V záhrade aj v živote bojujeme s vecami, s ktorými vôbec nemusíme bojovať, myslí si záhradná architektka Bieliková a vyberá päť kníh o záhradáchVčera 17:48Pellegriniho luxus: Na kampaň letel miliónovým lietadlom poslanca Náhlika z HlasuVčera 17:37Medveď je opäť predvolebnou témou, vláda chce ústavný zákon o odstrele aj mimoriadnu schôdzuVčera 17:26V prezidentských voľbách ide aj o to, či koalícia ovládne centrálnu bankuVčera 17:25V tejto sezóne sa zranili Vlhová aj ďalšie lyžiarske osobnosti. Tréner Pini má štyri dôvody, pre ktoré sa to dialoVčera 17:11Predčasné penzie prerástli vláde cez hlavu, minister práce Tomáš chystané zmeny tajíVčera 17:11Danglár: PochybnostiVčera 17:01Ženy ťahá za vlasy, búcha po zadku. Tréner Tomáš má milión sledovateľov, no svoje metódy nevysvetľujeVčera 16:58Shooty: StrašidláVčera 16:27Žilinku sa dotkli slová, že prokurátori budú strúhať ceruzky. Ich preradenie vysvetliť nevedelVčera 16:08Pellegriniho deň venovaný Maďarom: Ficova vláda na pomoc vycestovala do Galanty, zabrali aj Forró a GyimesiVčera 15:44Nečakal som takú reakciu na zápas s Dinamom, hovorí Weissov asistent Benkovský, ktorý ho vyzradilVčera 15:43Rakúsky investor skúša vrátiť na Záhorie prežitú ideu obrovských slnečných parkov na ornej pôdeVčera 15:27Slovenský február bol teplotou „najextrémnejší“ mesiac na celej planéteVčera 14:47Sú mladí, prozápadní a odmietajú Smer. S Korčokom však majú problém, dôvodom je GazaVčera 14:40Vedci vytvorili „kvantové tornádo“, aby napodobnili čierne diery. Na výskume z Nature robil aj slovenský fyzikVčera 14:19Boli sme v tatranských rezerváciách, kde štátni lesníci pod zámienkou lykožrúta rúbali zdravé stromy. Padli aj listnaté jelšeVčera 14:15Vývoj bojov (762. deň): Ako má vyzerať Zelenského línia obrany? Pri jej budovaní pomáha aj technika zo Slovenska, ktorú dohodol FicoVčera 13:45Prieskum Ipsosu: Smer mierne klesol, Dankova SNS je na štyroch percentáchVčera 13:32Znelo to ako výbuch veľkej bomby. Čo vieme o zrútení mosta v BaltimoreVčera 12:36Svojim žiakom približuje osudy Židov spod Tatier: Verím, že keď sa stretnú s nenávisťou, budú vedieť reagovaťVčera 12:34D1 alebo „bizóny“ na Zemplíne: prečo nestojí diaľnica z Košíc na ukrajinskú hranicu a čo to znamená