Ráno s NHL

Ráno s NHL: Reportéri Denníka N tipujú víťaza play-off, najväčšie sklamanie aj to, ako dopadnú Slováci. Zhodli sa, že Tampa s Erikom Černákom môže prekvapiť, no má zrejme poslednú šancu na zisk Stanleyho pohára.

Ráno s NHL: Aj príhoda na olympiáde v Soči potvrdila Tomášovi Surovému, aký je Sidney Crosby človek. „Keď som ho stretol, debatoval so mnou asi desať minút. Osem rokov po tom, čo som skončil v Pittsburghu.“

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský mal lepšiu druhú sezónu v NHL ako terajšie hviezdy Nathan MacKinnon či Jack Hughes. Slafkovského sme porovnali so všetkými útočníkmi, ktorí boli draftovými jednotkami od roku 1983.

Ráno s NHL: Kapitán Montrealu Nick Suzuki povedal, že Juraj Slafkovský raz bude patriť medzi päť najlepších krídel v lige. Piati najlepší krídelníci v tejto sezóne nazbierali od 97 do 142 bodov. Slafkovský má vo svojej druhej sezóne v NHL 48 bodov a odohrá už len jeden zápas.

Ráno s NHL: Arizona Coyotes sa rozlúči s profiligou, klub odkúpia manželia Smithovci z Utahu. Vysvetľujeme, aké procesy a zmeny čakajú zámorskú súťaž a ako je možné, že sa klub NHL, ktorý nevie zaplatiť za hotel, lúči na štadióne menšom, ako má Žilina či Prešov.

Ráno s NHL: Connora Bedarda najviac zaujalo, že Zdeno Chára nevynechal vo finále Stanleyho pohára po zlomení čeľuste ani jeden zápas. Vedenie Chicaga však Kanaďanovi rovnaký postup zakázalo. Bedard má vo svojej nováčikovskej sezóne aj napriek pauze pre zranenie najlepšie čísla od Connora McDavida.

Ráno s NHL: Keď sa budúci víkend začne play-off, už tradične bude bez Jeffa Skinnera. Hoci patrí k najlepším strelcom ligy, za 14 sezón sa do vyraďovačky nedostal ani raz. Teraz mu hrozí, že v Buffale ho preradia do tretieho útoku alebo vymenia do iného klubu.

Ráno s NHL: Šimon Nemec sa prvýkrát pobil, zámienkou bol jeho zákrok na Austona Matthewsa, ktorého však nezasiahol tvrdo ani zákerne. Nemec bitku s Maxom Domim jasne prehral a spoluhráči ho neodplatili, aj preto má New Jersey povesť „mäkkého“ tímu, píše Štefan Bugan.

Ráno s NHL: Keď sa stal Marián Gáborík najmladším Slovákom s hetrikom, bol v inej situácii ako Juraj Slafkovský. Gáborík bol hlavne strelec a góly sa od neho očakávali v každom zápase. „V blízkej budúcnosti bude jedným z najlepších hráčov v lige,“ chválil ho vtedy spoluhráč Andrew Brunette.

Prvý gól ani neviem, ako som dal, opisoval svoj hetrik Juraj Slafkovský. „Pri druhom to bola skvelá prihrávka od Suzukiho. Aj pri treťom som dostal skvelú prihrávku a Harvey-Pinard mi vytvoril priestor. Teším sa z každého gólu. Je jedno, ako išli dnu,“ povedal.

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský strelil hetrik ako druhý najmladší hráč v histórii Montrealu. Fanúšikovia mu tlieskali postojačky a spravili najlepšiu atmosféru v tejto sezóne. „Keď som dal hetrik naposledy, jediný, kto hodil na ľad šiltovku, bol môj otec,“ povedal Slafkovský.

Ráno s NHL: Erik Černák si chcel zlepšiť produktivitu, no zatiaľ má s 11 bodmi najslabšiu sezónu. Ako defenzívny obranca je však výborný v bodyčekoch, zablokovaných strelách a v Tampe je prvou voľbou na oslabenia.

Ráno s NHL: Brankár Grant Fuhr mal pred 40 rokmi viac bodov ako Juraj Slafkovský vo svojej prvej sezóne. V 45 zápasoch zaznamenal 14 bodov, jeho kariéru však zatienilo užívanie kokaínu a následný 59-zápasový dištanc.

Ráno s NHL: Poučím sa, vravel Martin Pospíšil. Po ďalšom zákroku za hranou však bude pykať. Na ľade Winnipegu ho vylúčili do konca zápasu za úder lakťom do hlavy. „Liga sa o to postará, nie je nadšená z opakovaných priestupkov,“ napísal Eric Francis zo Sportsnetu.

Ráno s NHL: Ruský brankár Ivan Fedotov, ktorého pred takmer dvoma rokmi zatkli a odvliekli na vojenský výcvik, je už v NHL. Pre vojenskú službu musel navyše vynechať celú minulú sezónu.

Ráno s NHL: Šimon Nemec odohral proti Rangers najviac v kariére – 26 minút a 22 sekúnd, no v poslednom období nehral dobre. Zápas nedohralo deväť hráčov po hromadnej bitke, čo spôsobilo, že Nemca v oslabení nemal kto vystriedať, a vtedy padol víťazný gól Rangers.

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský bude vo svojej štvrtej sezóne zrejme zarábať 15-násobok toho čo svojho času Peter Bondra. Dôvodom je inflácia, no aj platový strop, vysvetľuje Radovan Klein, ktorý prináša prehľad toho, koľko zarábali v porovnaní so Slafkovským najväčšie slovenské hviezdy minulosti.

Ráno s NHL: Noah Dobson je podľa webu The Athletic hráčom, ktorý sa v tejto sezóne najviac zlepšil. Vďačí za to Zdenovi Chárovi, no aj tomu, že cez leto tento 24-ročný ofenzívny obranca fyzicky zosilnel. „V defenzíve mi to dodalo sebavedomie,“ povedal.

Ráno s NHL: Deväťzápasová bodová séria Juraja Slafkovského sa skončila, Montreal prehral s Carolinou 0:3. Slafkovskému od príchodu do NHL vyčítali, že málo strieľa. Nočný zápas aj dáta z posledných troch mesiacov však potvrdzujú, že už to neplatí.

Ráno s NHL: Jaromír Jágr povedal, že Juraj Slafkovský sa v Montreale nemá od koho učiť, pretože mu chýbajú kvalitnejší spoluhráči. Jágrov výrok platí len sčasti aj preto, že NHL sa od jeho čias výrazne zmenila, píše Štefan Bugan.

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský odohral posledný zápas ako tínedžer, zajtra bude mať 20. Hoci bol pri výhre 4:1 nad Philadelphiou na ľade najmladší, mal suverénne najviac bodyčekov a vďaka asistencii predĺžil bodovú sériu už na deväť zápasov.

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský asistenciou proti Coloradu dosiahol už druhú osemzápasovú bodovú sériu v kariére. Tentoraz sa mu to podarilo proti silnejším súperom. O jeho zlepšení svedčí aj to, že ho tréner Martin St. Louis nechal brániť vedenie v poslednej minúte. „Bol pri tom perfektný,“ povedal bývalý hokejista Aaron Ward.

Ráno s NHL: Artemij Panarin sa zlepšil aj vďaka prístupu nového trénera v New Yorku Rangers. Peter Laviolette ho chváli a rešpektuje jeho unikátne ponímanie hry. Vďaka tomu je častejšie v streleckých pozíciách a menej stráca puky.

Ráno s NHL: Hoci za zápas nehrá ani šesť minút, v New Yorku sa spustila „rempemánia“. Dôvodom je, že nováčik Matt Rempe sa bije ako za starých čias. „Je mu jedno, či dostane úder,“ vraví bývalý bitkár John Scott. Na to, aby sa v lige udržal, však potrebuje pridať aj hokejové zručnosti ako napríklad Martin Pospíšil.

Ráno s NHL: Bod na zápas počas Slafkovského najlepšej sezóny je konzervatívny, realistický a možno najpravdepodobnejší scenár, píše reportér Štefan Bugan. Arpon Basu z Athleticu dopĺňa, že Slafkovský sa možno nestane superhviezdou, ale môže byť unikátnym hráčom. Takým, ktorý síce neboduje v každom zápase, ale tímu pomáha k víťazstvám.

Ráno s NHL: Mnohé samovraždy hokejistov súvisia s ochorením mozgu CTE. Rozvíja sa u ľudí po opakovaných úrazoch hlavy. Stojí zrejme aj za nedávnym úmrtím Chrisa Simona. „Liga stále odmieta spojitosť medzi úrazmi hlavy a týmito ochoreniami,“ vraví bývalý hráč Daniel Carcillo.

Ráno s NHL: Aj keď v nich nebodoval, analýza piatich zápasov Pavla Regendu ukazuje, ako zmenil svoju hru a priblížil sa k prvému tímu Anaheimu. Okrem iného hrá Regenda fyzickejšie: počet bodyčekov narástol z 0,57 na 2,22 na zápas.

Ráno s NHL: Zdeno Chára mal v lige veľmi pomalý začiatok, pomohol mu až odchod z New Yorku Islanders do Ottawy. Medzi najlepších obrancov v lige sa zaradil po životnej sezóne 2003/04 – vtedajší tím bol podľa mnohých odborníkov najlepší v histórii Senators siahajúcej do roku 1992.

Ráno s NHL: Florida je tím pre play-off aj vďaka tomu, že hviezdy ako Sam Reinhart a Aleksander Barkov hrajú v správnom čase menej. Tretiu a štvrtú formáciu posilnili hráči ako Kevin Stenlund či Niko Mikkola, ktorí hrajú výborne aj v oslabeniach, a opory tímu si tak môžu viac oddýchnuť.

Ráno s NHL: Connor Bedard sa už zlepšil aj v presilovke, ukazujú to tri príklady zo zápasu. V prvom prípade sa zbavil dvoch protihráčov šikovným pohybom. V druhom strelil gól, keď si nakorčuľoval medzi kruhy, a v treťom na gól prihral po individuálnej akcii. Takto hral Bedard aj v juniorke, kde dominoval.

Ráno s NHL: Na to, aby sa Juraj Slafkovský stal najlepším strelcom Montrealu v jednej sezóne, nepotrebuje streliť veľa gólov. Dokazuje to príbeh Richarda Zedníka, ktorý bol po základnej časti ročníka 2003/04 na čele tímového poradia strelcov.

Ráno s NHL: Po zlepšených výkonoch Juraja Slafkovského sa v Montreale začína hovoriť o jeho novej zmluve. Momentálne zarába 950-tisíc dolárov, no pri druhej zmluve sa očakáva plat minimálne na úrovni 7 miliónov. Nie je vylúčené, že sa stane najlepšie plateným hráčom Montrealu.

Ráno s NHL: Pri platovom strope nepodvádzame, použite Google, hnevá sa šéf Vegas. Klub čelí kritike po tom, ako dal Marka Stona na zoznam dlhodobo zranených hráčov, čím uvoľnil miesto v platovom strope a priviedol pred play-off až troch kvalitných hráčov.

Ráno s NHL: Nathan MacKinnon má veľmi prísny jedálniček. Vyhýba sa cukru a klasické cestoviny nahradil cícerovými, pretože majú viac bielkovín. Hráč Colorada aktuálne vedie bodovanie ligy a patrí k favoritom na Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča základnej časti.

Ráno s NHL: Ženská PWHL zavádza od budúcej sezóny Gold Plan, ktorý by mohol pomôcť motivovať posledné tímy tabuľky, aby bojovali o každý bod aj v úplnom závere sezóny. Tím začne zbierať body do tabuľky v momente, keď definitívne stratí šancu na postup do play-off.

Ráno s NHL: Šimon Nemec strelil svoj tretí gól a bol najlepším hráčom New Jersey pri ďalšom hroznom zápase, tentoraz prehrali 1:3 s Rangers. Nemec odohral najviac od 15. januára, no časť fanúšikov sa aj tak hnevala, že bol na ľade málo v porovnaní s Lukom Hughesom.

Zahnuté čepele na hokejkách spopularizoval v 60. rokoch minulého storočia Stan Mikita, ich parametre však podliehajú predpisom. Keď po premeraní rozhodca zbadá porušenie pravidiel, nasleduje vylúčenie daného hráča, pripomína rubrika Ráno s NHL.

Ráno s NHL: Tréner Washingtonu nabádal Petra Bondru, aby po slabšom streleckom období vymenil hokejku, ten neposlúchol a strelil päť gólov v jednom zápase. „Najlepšie predstavenie, aké som videl,“ vravel tréner Jim Schoenfeld.

Ráno s NHL: Senzáciou posledných týždňov je Kanaďan, ktorého pradedo v roku 1933 emigroval z Liptovských Revúc. Logan Stankoven sa presadzuje napriek nízkemu vzrastu, ktorý kompenzuje bojovnosťou. „Je to jednoducho buldog,“ píše expert Scott Wheeler z The Athletic.

Ráno s NHL: Martin Pospíšil ukazuje, že chce hrať tvrdo, ale už nie je bitkár. Tye Kartye zo Seattlu sa po tvrdom Pospíšilovom zákroku zastal svojho spoluhráča a pustil sa do Pospíšila, no ten sa iba prikrčil, sklonil hlavu a kryl sa rukavicami.

Ráno s NHL: Osemročná zmluva pre Eliasa Petterssona naznačuje, že Vancouver bude vážnym kandidátom na Stanleyho pohár aj v ďalších rokoch. Klub už predtým získal asi najkvalitnejšieho dostupného centra na trhu Eliasa Lindholma.

Ráno s NHL: New Jersey prehralo s Floridou 3:5, Šimon Nemec sedel len na tribúne. Tréner Green to odôvodnil aj slabšími výkonmi, dáta to však nepotvrdili. Tomáš Tatar skóroval pri víťazstve Seattlu nad Winnipegom 4:3.

Ráno s NHL: Patrick Kane je vo výbornej forme po operácii bedrového kĺbu, po ktorej sa však nepodarilo tak úspešne vrátiť napríklad Nicklasovi Bäckströmovi. Podľa jeho lekára je to preto, lebo Kane je menší, mladší a hrá menej fyzicky.

Ráno s NHL: Auston Matthews sa môže stať prvým hráčom po vyše 30 rokoch, ktorý strelí 70 gólov v jednej sezóne. Matthews sa však od ostatných strelcov odlišuje tým, že je výborný aj v defenzíve. „Nikto taký ešte nikdy nebol,“ upozorňuje reportér The Athletic Jonas Siegel.

Ráno s NHL: Philadelphia patrila minulý rok k najhorším tímom, no vďaka trénerovi Johnovi Tortorellovi môže postúpiť do play-off. 11 hráčov nazbieralo v tejto sezóne aspoň 20 bodov a až 16 hráčov trávi na ľade v priemere vyše 15 minút na zápas.

Ráno s NHL: Juraj Slafkovský dal gól pri prehre Montrealu s Floridou 3:4 po samostatných nájazdoch a vyrovnal ďalší rekord klubu. Ako tretí tínedžer v histórii Montrealu strelil 12 gólov na ľade súperov. Pred ním to dokázali len Mario Tremblay v roku 1976 a Mark Hunter v roku 1982. Slafkovský odohrá pred 20. narodeninami ešte 8 zápasov u súperov.

Ráno s NHL: Sam Reinhart je tretím najlepším strelcom ligy, prispeli k tomu dva dôležité faktory. Prvým je, že teraz hráva výrazne viac s kapitánom Floridy Aleksandrom Barkovom. Druhým je, že do sezóny vstúpil vo výbornej fyzickej kondícii.

Ráno s NHL: Keď hral Juraj Slafkovský proti Loganovi Cooleymu v novembri, Arizona sa Montrealu vysmievala za draft. V noci hrali proti sebe druhý raz a Slafkovskému zápas nevyšiel. Z porovnania v 20 štatistikách však vyplýva, že Cooleyho už predbehol.

Juraj Slafkovský nebodoval pri výhre Montrealu nad Arizonou 4:2. Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel Calgary – Los Angeles; Martin Pospíšil odohral za víťazný tím 16 minút, pripísal si mínusový bod. New Jersey vyhralo nad San Jose 7:2, Šimon Nemec nebodoval.

Ráno s NHL: Keď si píšem s bývalými spoluhráčmi z Montrealu, chvália Slafkovského, vraví Tyler Toffoli. Vlani ako kapitán priviedol Kanadu k titulu majstra sveta, dnes je spoluhráčom Šimona Nemca. „Šimon na mňa zapôsobil už na majstrovstvách. Od prvej sekundy v NHL ukazuje, že sem patrí.“

Najčítanejšie teraz

Ficovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cestePremiér Robert Fico. Foto N - Tomáš BenedikovičNajdôležitejšia česká misia: Ako sa zrodil nečakaný plán nájsť vo svete muníciu pre UkrajinuVolodymyr Zelenskyj a Petr Pavel v Prahe. Foto – Gabriel Kuchta/Deník NDediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomPo zosnulom otcovi Michalovi Lazarovi preberá jeho firmy dcéra Michaela s manželom Ivanom Ikrényim. Foto - sociálne siete Michaely Lazarovej a webová stránka Ikrényi&RehákVývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáHoriaci bombardér a jeho vrak. Zdroj - X/MashDvaja z NHL určite neprídu. Akú mali Slováci v zámorí sezónu a kto by mohol prísť na MS v hokeji 2024 v Česku? (prehľad)Juraj Slafkovský. Foto – TASR/Martin BaumannNewsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveVytáča ma proteínová panika aj živiny v prášku, hovorí vedec v oblasti výživy Tim SpectorTim Spector. Foto - Peter SchiazzaV Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex OptimaKošické centrum Optima. Foto - Atrim OptimaVláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)Gyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieFoto N - Vladimír ŠimíčekMy už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneZamestnanci Slovnaftu pred vstupom do fabriky. Z posledných protestov pracovníkov rafinérie za vyššie mzdy z roku 2023. Foto N - Tomáš HrivňákNa predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. Foto – TASR/Martin BaumannErik Tomáš sa vysmieva z KDH, za podporu 13. dôchodkov im nič nové nesľúbilErik Tomáš. Foto N - Tomáš BenedikovičVývoj bojov (783. deň): Letisko Džankoj na Kryme zasiahol ťažký nálet, podľa Rusov útočili americké rakety ATACMSZ letiska Džankoj operujú aj ruské vrtuľníky Mi-28. O tom, či sa podarilo nejaké zničiť, zatiaľ nie je nič známe. Foto - Wikipedia

Nové na Dennikn.sk

Včera 21:39Čo to bude znamenať pre kultúrnu scénu, ak zákon o Fonde na podporu umenia prejde v súčasnej podobe? (anketa)Včera 19:50Z Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrolaVčera 19:12Newsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveVčera 18:48Polovica čínskych miest sa pomaly prepadáva, zistila štúdia. Ohrozené sú najmä tie na pobrežíVčera 18:01Ráž chce urýchliť Višňové, ale v tuneli vidí tektonický zlomVčera 17:40Graf dňa: Slováci vlani zbohatli na najvyššiu úroveň v histórii, zisk však zhltla infláciaVčera 17:15Ficovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cesteVčera 17:12Život jej zachránila darkyňa až z USA. V počte registrovaných darcov kostnej drene zaostávame za zahraničímVčera 17:10Dediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomVčera 16:58Erik Tomáš sa vysmieva z KDH, za podporu 13. dôchodkov im nič nové nesľúbilVčera 16:47Diktátori a demagógovia nezastavia lásku. Prečo sa oplatí počúvať nový album Pearl Jam?Včera 16:31Boston Dynamics predstavil nového robota Atlas. Humanoidné roboty sa uplatnia skôr v službách ako v priemysle, vraví robotikVčera 16:28Prečo viesť deti ku knihám? Aby sme udržali demokraciu, hovorí odborníčka na čítanieVčera 16:27Covidová amnestia zrejme nebude pre každého, Kotlár narazil na štátny rozpočetVčera 15:32Starosta z Bruselu pomohol krajnej pravici. Chcel ich zakázať, ale Orbán a Farage sa tešiaVčera 15:19Pridaním ďalších vecí do nášho života nebudeme šťastnejší, potrebujeme presný opak, radia psychologička a novinárVčera 15:01Vláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)Včera 15:00Vegetačná sezóna sa tento rok začala skôr o tri až štyri týždne, rastliny čelia vyššiemu riziku mrazov, vraví botanikVčera 14:45Skúmal históriu kreativity: Kultúra robenia toho, čo milujete, mnohým ľuďom nevyhovujeVčera 14:44Vývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáVčera 14:36Ako sa z úzkostlivého tridsiatnika stane šťastný sedemdesiatnik? Steve Martin vie, ako na to (+ ďalšie tipy, čo pozerať)Včera 14:23Zubný lekár: 45 miliónov, ktoré na zubné benefity dali vlani poisťovne, teraz zaplatia ľudiaVčera 14:00Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalícieVčera 14:00Laser či banky? Pomôžu, no cvičeniu sa nevyhnete, vraví tréner Mihalík v rozhovore o technológiáchVčera 13:50V Rimavskej Sobote sa rozbieha kultúrne centrum Citadela. Povedali sme si, že už nie je čas na strach, vraví Tomáš BálintVčera 13:45Na predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Včera 12:48Necítia sa ako vdovy, ale ako manželky padlých hrdinovVčera 12:10Zaočkovanosť šesťročných detí proti čiernemu kašľu je už pod kritickou hranicou. Pri osýpkach je to ešte horšieVčera 11:44V Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex OptimaVčera 11:39Mesačné židovské dievčatko si zobrali cudzí ľudia, rodičia sa zachránili z transportu a schovávali sa