Futbalisti SSC Neapol prehrali s Atalantou 0:3, Stanislav Lobotka odohral celý zápas. Mužstvo trénera Francesca Calzonu nevyhralo v treťom ligovom stretnutí za sebou. V tabuľke mu patrí siedme miesto s päťbodovou stratou práve na Atalantu, ktorá má však zápas k dobru.

Trénerom Stanislava Lobotku je v reprezentácii a aj v Neapole Francesco Calzona. V rozhovore odľahčene hovorí o ich vzájomnom vzťahu a vysvetľuje, prečo sa takáto spolupráca po sezóne skončí. „Potvrdil, že na ‚asistenta‘ nie je zlý,“ hovorí Lobotka.

Futbalista roka Stanislav Lobotka označil rok 2023 za zvláštny. „Prvá polovica bola vydarená, som z nej šťastný. Druhá taká nebola, ani vo futbale, ani v živote,“ hovorí. Na jar získal titul s Neapolom, na jeseň postúpil s reprezentáciou na Euro a hral dokonca dva dni po smrti otca.

Stanislav Lobotka vyhral prestížnu anketu Futbalista roka 2023 na Slovensku. Podarilo sa mu to prvý raz v kariére; v posledných štyroch ročníkoch zvíťazil Milan Škriniar, ktorý teraz skončil tretí. Druhý bol Dávid Hancko.

K škaredému zákroku na Stanislava Lobotku nemuselo prísť, keby si rozhodca urobil svoju prácu. Ten nechal dohrať viditeľný ofsajd, po ktorom hráč Barcelony tvrdo fauloval Lobotku a mohol mu ukončiť sezónu. Neapol prehral v Barcelone 1:3 a skončil v Lige majstrov.

Xavi by si vedel predstaviť Stanislava Lobotku v drese FC Barcelona. „Veľmi sa mi jeho hra páči. Najmä spôsob, akým buduje hru zozadu a nestráca loptu,“ povedal pred dnešným zápasom Ligy majstrov proti Neapolu.

Stanislav Lobotka stál pri inkasovanom góle proti Barcelone na zvláštnom mieste, možno aj preto ho po ňom hľadala kamera. Lobotka nestál na hranici šestnástky, keď dostal loptu Pedri, ktorý prihral na gól Robertovi Lewandowskému.

Francesco Calzona debutoval ako tréner Neapola remízou 1:1 v osemfinále Ligy majstrov proti FC Barcelona. Za Neapol hral celý zápas aj Stanislav Lobotka. V druhom dueli tejto fázy Ligy majstrov FC Porto zdolalo Arsenal 1:0.

Francesco Calzona odkoučoval prvý zápas na pozícii hlavného trénera Neapola. Foto - TASR/AP

V ére Francesca Calzonu hral Neapol najlepší futbal, vraví taliansky expert Vincenzo D’Angelo z Gazzetty dello Sport. „Dokonca si myslím, že bol pre Neapol najlepším možným riešením. Pozná zázemie, fungovanie klubu aj tri štvrtiny hráčov,” vysvetľuje.

Dáta ukazujú, že Stanislav Lobotka vyniká najmä v troch kľúčových faktoroch. „Sú nimi rozohrávka z vlastnej tretiny ihriska, prechod do finálnej tretiny a defenzíva, a to v obranných zákrokoch a aj pri pressingovej činnosti,“ vysvetľuje analytik Marek Kabát.

Futbalisti Interu Miláno vyhrali taliansky Superpohár, vo finále zdolali SSC Neapol 1:0. Jediný gól stretnutia strelil Lautaro Martínez v 91. minúte. Za Neapol odohral celý zápas Stanislav Lobotka. Duel sa hral v saudskoarabskom Rijáde.

Futbalisti Interu Miláno postúpili do finále talianskeho Superpohára, keď v semifinále v saudskoarabskom Rijáde zvíťazili nad Laziom Rím 3:0. Inter nastúpi v pondelok vo finále proti Neapolu so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom. (ap, tasr)

Prepásol Stanislav Lobotka ten správny moment? Pre jeho veľký prestup sa musia udiať dve veci, píše Zoran Boškovič. Šéf Neapola Aurelio de Laurentiis musí znížiť očakávania na prestupovú sumu a Lobotka s jeho agentom by mali poľaviť v predstavách o kluboch, ktoré sú lepšie ako Neapol.

Stanislav Lobotka si v sobotňajšom zápase svojho Neapola proti AS Rím zlomil rebro. Čaká ho dlhšia pauza. Klub zatiaľ viac informácií neposkytol, zrejme to urobí po sviatkoch. Neapol v zápase prišiel o štyroch hráčov.

Stanislav Lobotka je v náročnej situácii, Neapolu sa už nedarí ako v majstrovskej sezóne a aj tréner mu na začiatku sezóny futbalovo škodil. V januári z Neapola neodíde; keby však mal odísť v lete, podľa jeho agenta Branislava Jašureka by do úvahy prichádzali hlavne Real Madrid a Barcelona.

Stanislav Lobotka sa dostal do najlepšej jedenástky roka 2023 talianskej Serie A. V ideálnej zostave podľa Asociácie talianskych futbalistov sa spolu s ním objavilo päť hráčov majstrovského Neapola. Za hráča roka vybrali Victora Osimhena, najlepším trénerom je Luciano Spalletti.

Aj po prehratom súboji Stanislava Lobotku vyrovnal Real na 1:1, po polčase potom Slovák hral tak, akoby si v šatni čítal kritiku fanúšikov, píše Peter Kováč. Denis Vavro ubránil hviezdu Bayernu Harryho Kana, remíza 0:0 prišla podľa neho po jednom z najlepších výkonov defenzívy Kodane.

Jedine Walter Mazzarri bol ochotný splniť želanie majiteľa futbalového Neapola – akceptovať krátkodobú zmluvu a hrať v rozostavení 4-3-3. Taliansky tréner tvrdí, že úspešná éra klubu sa začala ním, keď v zostave s Marekom Hamšíkom vyhral prvú trofej od čias Diega Maradonu.

Futbalisti Neapola so Stanislavom Lobotkom v zostave vyhrali v Serii A v Atalante 2:1. Slovenský reprezentant odohral celý zápas. Po 13. kole zostal Neapol na 3. mieste, pričom jeho strata na prvý Inter je 7 bodov. Ten má o zápas menej. Atalanta je šiesta. (legaseriea)

Agent Stanislava Lobotku hovorí, že mu odpísal tréner Barcelony Xavi aj športový riaditeľ Manchestru City. „Stana uznávajú, ale nehodí sa im do koncepcie,“ hovorí Branislav Jašurek. Ten by z Neapola prestúpil len do veľkého klubu so šancou na víťazstvo Ligy majstrov alebo niekam, kde by mu ponúkli veľké peniaze.

Neapol ako už istý taliansky futbalový majster zdolal doma Fiorentinu 1:0. Jediný gól strelil z penalty najlepší strelec súťaže Victor Osimhen. Stanislav Lobotka začal stretnutie na lavičke náhradníkov a nastúpil od druhého polčasu.

Pri oslavách titulu futbalistov Neapola zomrel 26-ročný muž na následky strelných zranení. Celkovo pri streľbe utrpeli zranenia štyria ľudia.

Ako rozmýšľa športový riaditeľ Neapola Cristiano Giuntoli: odmietol Ronalda, bol krok od získania Haalanda a Lobotkovi dôveroval až do momentu, ako začal hviezdiť. Pred touto sezónou z klubu odišli dlhoročné opory, on ich dokázal nahradiť a Neapol kráča k titulu.

Lobotka možno nemá kam prestúpiť, hoci patrí k najlepším na svete, hovorí reportér Lukáš Vráblik v podcaste V športovej redakcii. „Jeho trhová hodnota išla nahor a máloktorý veľkoklub teraz potrebuje defenzívneho záložníka,” myslí si. Lobotka nedávno podpísal s Neapolom zmluvu do roku 2027.

Stanislav Lobotka má stále šancu zahrať si semifinále Ligy majstrov proti Milanovi Škriniarovi. Neapol však musí dotiahnuť výsledok 0:1 z ihriska AC Miláno, a to bude Lobotkovi chýbať jeho partner zo stredu poľa André Zambo Anguissa, ktorého rozhodca necitlivo vylúčil.

Stanislav Lobotka si dnes zahrá vo štvrťfinále Ligy majstrov, jeho Neapol nastúpi proti AC Miláno. Analyzujeme, čo sú Lobotkove prednosti: aj keď to zjavné štatistiky ako góly či asistencie neukazujú, je kreatívny. V kritériu xGBuildup, dôležitom pre jeho post, je druhý najlepší v Lige majstrov.

Stanislav Lobotka podpísal novú zmluvu s Neapolom a v Lige majstrov hneď podal svetový výkon. Aj vďaka nemu Neapol postúpil cez Frankfurt do štvrťfinále. Historický večer však zatienilo vyčíňanie fanúšikov hostí, ktorí vedeli, že sa nedostanú na štadión, a tak začali zapaľovať mesto.

Diego Maradona prišiel do Neapola, lebo potreboval zmeniť klub, aby mohol znova zarábať, hovorí novinár Ciccio Marolda, ktorý ho osemkrát navštívil v Argentíne a tvrdí, že boli priatelia. „Po ničivom zemetrasení a v zlej hospodárskej situácii si ľudia z neho spravili mesiáša. Súčasný tím je iný,“ hovorí.

Nové na Dennikn.sk

14:00Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalície 14:00Laser či banky? Pomôžu, no cvičeniu sa nevyhnete, vraví tréner Mihalík v rozhovore o technológiách 13:50V Rimavskej Sobote sa rozbieha kultúrne centrum Citadela. Povedali sme si, že už nie je čas na strach, vraví Tomáš Bálint 13:45Na predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci  12:48Necítia sa ako vdovy, ale ako manželky padlých hrdinov 12:10Zaočkovanosť šesťročných detí proti čiernemu kašľu je už pod kritickou hranicou. Pri osýpkach je to ešte horšie 11:44V Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex Optima 11:39Mesačné židovské dievčatko si zobrali cudzí ľudia, rodičia sa zachránili z transportu a schovávali sa 11:28Úzkosť je ako preťahovanie sa lanom s vlastnými myšlienkami 11:00Týždeň v práve Rada Procházku: Toto nie je grandiózne  10:44Rekonštrukcie starých budov sú už povinné. Slovensko to nepodporilo 10:41Dvaja z NHL určite neprídu. Akú mali Slováci v zámorí sezónu a kto by mohol prísť na MS v hokeji 2024 v Česku? (prehľad) 10:38MediaBrífing: Spôsobili technológie epidémiu duševných chorôb u detí? Je to zložitejšie 09:52Vytáča ma proteínová panika aj živiny v prášku, hovorí vedec v oblasti výživy Tim Spector 08:26Svetový newsfilter: Ukrajina potrebuje protivzdušnú obranu a už volí aj tvrdšiu taktiku, aby ju získala 07:45Najdôležitejšia česká misia: Ako sa zrodil nečakaný plán nájsť vo svete muníciu pre Ukrajinu 07:37Za úzkosťami bývajú nenaplnené potreby. Nechceme byť za sebcov, aj keď sme nešťastní, hovoria psychológovia Ashford a Miler (+ video) 07:25Mám pozvať otca na svadbu, aj keď mi v detstve veľmi ubližoval? 07:05Ráno s NHL: Kto vyhrá Stanleyho pohár a ako dopadnú Slováci? Predpovede Denníka N pred play-off 06:26Ekonomický newsfilter: Rozšírenie rozpočtovej diery o pol miliardy podporila polovica opozícieVčera 21:07Toto vystrihneme: Hviezdny mierVčera 19:27Newsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovVčera 19:19Vranovskú celulózku štát zasa karhá za ohrozovanie životného prostredia. Vyše dvojmiliónová pokuta ju však nezavrieVčera 19:14Graf dňa: Výsledky holandskej ASML ukazujú, že sektor čipov nie je stávkou na istotuVčera 19:11Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmVčera 18:54Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Včera 18:49Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvótVčera 18:19S týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Včera 18:16Hiking basecamp: Kratšie výlety na hrad Hajnáčka, rozhľadne, Matku Božiu a Štúrovu lavičkuVčera 17:48Štátne teplárne riadili ich manažéri úspešne, vládnemu valcu aj tak neunikli