Ministerstvo kultúry chce dať takmer 266-tisíc eur na rekonštrukciu pamätníka SNP a oslavy na Jankovom vŕšku. Peniaze má dostať obec Uhrovec. Lokalita je z minulosti známa aj návštevami ruských motorkárov zo skupiny Noční vlci.

Robert Fico s Jurajom Blanárom využívajú príbeh Jozefa Hambálka na antikampaň proti Ivanovi Korčokovi. Obviňujú ho, že ako minister sa nezastal slovenského občana. Prezidentský kandidát im ironicky pogratuloval k tomu, že zo sankčného zoznamu dostali pomocníka kremeľskej propagandy.

Podnikateľ Jozef Hambálek, ktorého vyškrtli zo sankčného zoznamu, sa podľa Fica vraj len vozil s Rusmi na motorkách. V skutočnosti budoval základňu pre Kremľom sponzorovanú organizáciu, ktorá pomáhala aj pri okupácii ukrajinského územia. Zaradenie na sankčný zoznam však bolo sporné, tento zoznam je určený pre Putinových spojencov z mimoeurópskych štátov.

Premiér Robert Fico zvažuje finančne odškodniť Jozefa Hambálka, ktorý bol na sankčnom zozname EÚ. V mene vlády sa mu aj ospravedlnil. Hambálek bol európskou spojkou ruského motorkárskeho gangu Noční vlci, ktorý je platený Putinovým režimom.

Európska únia vyradila Jozefa Hambálka z Nočných vlkov zo sankčného zoznamu. Oznámil to premiér Robert Fico na TA3 s tým, že Hambálek bol na zozname nevinne a vláda za neho „zabojovala“.

Jaroslav Naď tvrdí, že podnikateľa Jozefa Hambálka dala na sankčný zoznam EÚ iná krajina Únie a nie Slovensko. Nemenoval ju, iba napísal, že ide o „veľkú, vplyvnú a zorientovanú“ krajinu. Robert Fico dnes povedal, že chce Hambálka, slovenskú spojku prokremeľskej motorkárskej skupiny Noční vlci, dostať z európskeho sankčného zoznamu.

Robert Fico chce dostať z európskeho sankčného zoznamu podnikateľa Jozefa Hambálka, slovenskú spojku prokremeľskej motorkárskej skupiny Noční vlci. „Pán Hambálek je milovník motoriek, to je jediné, čo mu môžete vyčítať, nič iné,“ povedal premiér.

Hambálek sa stretol aj s Putinom. Zdroj - Dezinformácie, hoaxy, propaganda

Podnikateľ a člen gangu Noční vlci Jozef Hambálek sa ocitol sa na sankčnom zozname, ktorý je určený primárne pre Rusov. Slovenské úrady proti nemu postupujú razantne, blokujú mu účty bez možnosti, aby sa mohol brániť. „Pred zaradením na sankčný zoznam sa takýmto osobám nedáva právo na vyjadrenie aj z dôvodu, aby sa pred zaradením na zoznam nezačali zbavovať majetku,“ píše ministerstvo spravodlivosti.

Nové sankcie sa budú vzťahovať napríklad aj na vedúcich členov motorkárskeho gangu Noční vlci, ktorý má úzke väzby na prezidenta Vladimira Putina. EÚ by ich mala formálne schváliť vo štvrtok.

SaS podala podnet na rozpustenie klubu Nočných vlkov na Slovensku a združenia Múzeum historických vozidiel Trnava so sídlom v Dolnej Krupej. Strana upozorňuje, že ich aktivity môžu predstavovať vážne bezpečnostné riziko.

Štát si nevie poradiť so slovenskou spojkou Putinovej motorkárskej skupiny Noční vlci. Hasičské združenie Jozefa Hambálka poskytuje záchranárom ťažkú techniku, ktorá im chýba. V skutočnosti proti nemu bojuje len dvojica aktivistov z obce Dolná Krupá.

Foto N - Tomáš Benedikovič

Jaroslav Naď píše, že Motorkári Slovenska naleteli ruským spravodajským hrám a opäť slúžia ako užitoční idioti ruskej propagandy. „Chcú vraj rozvážať Večné svetlo, ktoré si boli prevziať v Moskve od ‚šéfa Ruskej historickej spoločnosti‘. Tým však nie je nik iný ako pán Sergej Naryškin, aktuálny riaditeľ ruskej civilnej spravodajskej služby SVR.“

Boris Kollár tvrdí, že nevedel, že sa v nedeľu na Slavíne fotí s gangom Noční vlci. „Nepočul som tam žiadnu ruštinu,“ povedal. „Ktokoľvek za mnou príde, nemám problém sa odfotiť s ktorýmkoľvek slovenským občanom,“ dodal.

Zdroj: FB - Ночные Волки MC Европа \ Night Wolves MC Europe

Na akcii proputinovskej motorkárskej skupiny Noční vlci na Slavíne sa zúčastnil aj poslanec Smeru a bývalý primátor Žiliny Igor Choma. Proti prítomnosti Nočných vlkov na mieste protestovali politici z PS/Spolu či predseda OKS Ondrej Dostál.

Video: Na akcii Nočných vlkov v Banskej Bystrici sa prekrikovali ich podporovatelia a odporcovia. Ruský motorkársky gang sa na jazdu po trase Moskva – Berlín, ktorou v roku 1945 prešla Červená armáda, vydáva každý rok v apríli.

Foto: Noční vlci v Banskej Bystrici. Ruský motorkársky gang prišlo podporiť pár desiatok ľudí; iní, z iniciatívy Nie v našom meste, proti nim protestovali so zástavami EÚ.

Foto N - Ján Krošlák

Zhruba 80 členov ruského motorkárskeho gangu Noční vlci prišlo do Banskej Bystrice k pamätníku SNP, iba niekoľkí z nich boli ruskí občania. Podporilo ich približne 80 ľudí s ruskými a sovietskymi vlajkami. Ďalších 20 ľudí z iniciatívy Nie v našom meste proti gangu protestovalo.

Členovia ruského proputinovského motorkárskeho klubu Noční vlci aj tento rok usporiadajú k výročiu konca vojny jazdu do Berlína. Informoval o tom šéf spolku Alexander Zaldostanov. Trasa povedie opäť cez Slovensko aj Česko. (čtk)

Šéf Nočných vlkov na Slovensku Jozef Hambálek dostal splátkový kalendár na splatenie pokuty 33-tisíc eur. Pokutu dostal za to, že presne neinformoval o vojenskej technike, ktorú zhromaždil v Dolnej Krupej. (aktuality)

SNS vrátila do funkcie šéfa historického ústavu, ktorého záhadne stiahli za kauzu Noční vlci. Uznávaný historik Miloslav Čaplovič bol jediným, koho SNS potrestala po rozruchu okolo slovenskej pobočky ruského gangu v Dolnej Krupej.

Miloslav Čaplovič. Foto – TASR

Noční vlci vrátili vyradenú vojenskú techniku historickému ústavu. Minister obrany Peter Gajdoš predtým v reakcii na zapožičanie nariadil dočasné pozastavenie výkonu funkcie riaditeľa Vojenského historického ústavu Miloslava Čaploviča. (sita)

Stavebná inšpekcia zatiaľ nevykonáva dohľad v objektoch v Dolnej Krupej, kde majú pobočku Noční vlci. Čaká na návrat majiteľa Jozefa Hambálka z dovolenky. Podľa podnetu je areál v rozpore s územným plánom a kolaudačnými rozhodnutiami. (sita)

Šéf Nočných vlkov na Slovensku Jozef Hambálek dostal pokutu 33-tisíc eur. Dôvodom je, že úrady neinformoval o kategóriách, typoch a množstve znehodnotených výrobkov obranného priemyslu, ktoré vlastní, vrátane miesta ich uloženia. Hambálek požiadal o splátkový kalendár. (aktuality.sk)

Hambálek sa stretol aj s Putinom. Zdroj - Dezinformácie, hoaxy, propaganda

Autor bilbordu s pohľadnicou Nočným vlkom hovorí, že ho neodradia ani nadávky na Facebooku. Nápad Rastislava Kalnoviča sa stal virálnym a vyvolal aj antikampaň.

Rastislav Kalnovič so svojím bilbordom. Foto – TASR

Jozef Hambálek, ktorý na Slovensku zastupuje Nočných vlkov, sa vlani stretol aj s Vladimirom Putinom. Dokazujú to fotky, ktoré na Facebooku zverejnila stránka Dezinformácie, hoaxy a propaganda.

Hambálek sa stretol aj s Putinom. Zdroj - Dezinformácie, hoaxy, propaganda

Nevítali sme vás v 1968, nechceme vás ani v 2018, znie nápis na pohľadnici, ktorú môžete poslať Nočným vlkom v Dolnej Krupej. Pripravila ju iniciatíva Pohľadnica Vlkom.

Základňu Nočných vlkov si pozreli miestni poslanci, podnikateľ Hambálek ich očaril svojím múzeom. Občania, ktorí zbierali proti Vlkom podpisy, zostali mimo areálu.

Bývalú inseminačnú stanicu dal podnikateľ Hambálek prerobiť na areál, kde údajne vzniká len múzeum a klubovňa pre motorkárov. Foto N – Tomáš Benedikovič

Poslanec Peter Marček sa počas cesty na Krym stretol aj so šéfom gangu Noční vlci, ktorý je za účasť na anexii Krymu na sankčných zoznamoch Západu. Podľa rezortu diplomacie zneužili návštevu na propagandistické účely. (rtvs)

Na odpor proti Putinovým Nočným vlkom sa postavili v Dolnej Krupej, kde tvoril Beethoven a začiatkom 20. storočia tam vznikol obrovský areál na pestovanie ruží. Miestni hovoria, že nepotrebujú Nočných vlkov, aby sa o obci vedelo.

Skupina tridsiatnikov z Dolnej Krúpej sa postavila Putinovým Nočným vlkom. Zbierajú podpisy pod petíciu, ktorá upozorňuje na to, že motorkársky klub Noční vlci velebí Stalina.

Nová „pevnosť“ Jozefa Hambálka pri Dolnej Krupej a jej šéf pri jednej z ciest do Ruska.

Pellegrini je problém, nebezpečne sa hrá na Hlavu XXII, komentuje Roman Pataj. Slovensko čelí vážnej bezpečnostnej hrozbe. Kým polícia žiada o radu premiéra, premiér čaká na názor bezradnej polície.

O pobočke Nočných vlkov pri Trnave informuje BBC na svojom webe. V titulku hovorí, že Slovensko je „znepokojené základňou proputinovských motorkárov“.

Premiér Pellegrini sa k Nočným vlkom vyjadrí až po polícii a generálnej prokuratúre. „Nie Andrej Kiska, ale tieto orgány musia rozhodnúť o tom, či sú Noční vlci bezpečnostným rizikom pre Slovensko alebo nie,“ napísali z úradu vlády.

Andrej Kiska vyhlásil, že takzvané európske sídlo Nočných vlkov pri Trnave je bezpečnostným rizikom. „Nie sú to žiadni neškodní milovníci motoriek. Sú nástrojom režimu, ktorý sa podieľal na zabratí časti územia susednej krajiny,“ povedal prezident.

Policajný prezident sa zastával slovenskej spojky Nočných vlkov. Podnikateľa Hambálka Milan Lučanský chválil za to, že pomáha hasičom, a rozumie aj jeho vyhrážkam novinárovi Rádia Slobodná Európa, že si naňho prinesie zbraň.

Historik Timothy Snyder o Nočných vlkoch: Prepísali ukrajinské dejiny. Zo sovietskej republiky, ktorú Nemecko prepadlo, z hlavného cieľa Hitlerových koloniálnych plánov, z hlavného bojiska druhej svetovej vojny urobili nepriateľa Ruska.

Poslanec Marček na demonštrácii na podporu Nočných vlkov vyhlásil, že Krym bol vždy ruský. Nezaradený poslanec plánuje budúci týždeň odletieť na návštevu Krymu. Okrem neho na zhromaždení pred ruskou ambasádou vystúpili aj veliteľ Slovenských brancov či podpredseda KSS.

Pri ruskej ambasáde v Bratislave sa zišlo 100 až 150 ľudí, ktorí vyjadrujú podporu Nočným vlkom. Na zhromaždení je aj skupinka motorkárov. Prvý príhovor mal Jalal Suleiman z KSS, prišiel aj expremiér Ján Čarnogurský.

Foto N - Vladimír Šimíček

„Tu stoj! Tu stoj, lebo si pôjdem zobrať zbraň,“ vyhrážal sa zástupca Nočných vlkov Jozef Hambálek korešpondentovi rádia Slobodná Európa (RFE/RL), ktorý dronom točil sídlo Nočných vlkov v Dolnej Krupej.

Smeru a SNS extrémizmus prekáža len vtedy, keď v ňom vidia konkurenciu, píše Peter Morvay. „Dve hlavné vládne strany hlásajú poriadok a silný štát, a len sa prizerajú militantným extrémistom, ktorí nacvičujú prevzatie moci.“

Zakladateľovi slovenskej pobočky Nočných vlkov Jozefovi Hambálkovi hrozí pokuta vyše 33-tisíc eur. Podľa ministerstva hospodárstva si včas nesplnil oznamovaciu povinnosť v súvislosti s vojenskou technikou v areáli v Dolnej Krupej, kde má európske sídlo aj ruský motorkársky gang. (aktuality)

Desiatky osobností v spoločnom vyhlásení žiadajú najvyšších ústavných činiteľov, aby urobili všetky potrebné kroky na ukončenie činnosti Nočných vlkov na Slovensku. „Pôsobenie Nočných vlkov a Slovenských brancov, spolčených Jozefom Hambálkom pokladáme na území Slovenska za škandálne.“

Most varoval pred zľahčovaním aktivít gangu Noční vlci na Slovensku. Strana uviedla, že „bude so zvýšeným záujmom sledovať, či ministerstvá vnútra a zahraničia využijú svoje kompetencie na monitorovanie týchto aktivít, a prípadné kroky, ktoré v tomto smere podniknú“.

Zakladateľ Nočných vlkov sa prihlásil k pobočke motorkárskeho klubu pri Trnave. Alexander Zaldostanov zverejnil status v štyroch jazykoch, píše v ňom o údajnej štvavej kampani, ktorá sa podľa neho rozpútala proti obyčajnému múzeu.

Alexander Zaldostanov sa oficiálne vyjadril k slovenskej pobočke, ktorú pri Trnave založil podnikateľ Jozef Hambálek. Foto - TASR/AP

Zakladateľ slovenskej pobočky Nočných vlkov Jozef Hambálek chce vybraným médiám ukázať svoj areál v Dolnej Krupej. Na Facebooku vyzval novinárov, aby si dohodli prehliadku. Záujem prejavil aj Denník N, Hambálek však odpísal, že v prvej várke dostanú priestor tie médiá, ktoré „seriózne čakali“ na jeho návrat z dovolenky.

Píše Tomáš Gális: Minister obrany bol pri odvolávaní šéfa historikov prekvapivo a zbytočne rýchly.  „Keď si nevieme poradiť so skutočnými príčinami, vymyslíme si iné,“ komentuje.

Odborník na extrémizmus Daniel Milo: Branci idú proti bezpečnostným záujmom Slovenska. Dávajú stále viac a viac najavo, že ich postoje sú v rozpore napríklad s tým, čo sa píše v oficiálnych strategických dokumentoch štátu.

Odborník na extrémizmus Daniel Milo hovorí, že štát má len málo nástrojov, ako na Nočných vlkov reagovať. „Slovenská pobočka Nočných vlkov ma neprekvapila, sme najväčší sympatizanti Ruska v okolí,“ dodáva.

Daniel Milo. Foto N – Tomáš Benedikovič

Suspendovanie uznávaného riaditeľa Vojenského historického ústavu vzbudzuje pochybnosti. Požičal nepoužiteľné tanky kamarátovi Nočných vlkov Jozefovi Hambálkovi, oveľa väčší problém však môžu predstavovať pojazdné transportéry, s ktorými Hambálek nechal cvičiť Slovenských brancov.

Miloslav Čaplovič. Foto – TASR

Študentská iniciatíva #niejenamtojedno organizuje protest v súvislosti so zriadením pobočky Nočných vlkov na Slovensku. Demonštrácia sa uskutoční v piatok 27 . 7. o 17:00 pred ministerstvom vnútra v Bratislave.

Nové na Dennikn.sk

Včera 21:39Čo to bude znamenať pre kultúrnu scénu, ak zákon o Fonde na podporu umenia prejde v súčasnej podobe? (anketa)Včera 19:50Z Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrolaVčera 19:12Newsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveVčera 18:48Polovica čínskych miest sa pomaly prepadáva, zistila štúdia. Ohrozené sú najmä tie na pobrežíVčera 18:01Ráž chce urýchliť Višňové, ale v tuneli vidí tektonický zlomVčera 17:40Graf dňa: Slováci vlani zbohatli na najvyššiu úroveň v histórii, zisk však zhltla infláciaVčera 17:15Ficovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cesteVčera 17:12Život jej zachránila darkyňa až z USA. V počte registrovaných darcov kostnej drene zaostávame za zahraničímVčera 17:10Dediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomVčera 16:58Erik Tomáš sa vysmieva z KDH, za podporu 13. dôchodkov im nič nové nesľúbilVčera 16:47Diktátori a demagógovia nezastavia lásku. Prečo sa oplatí počúvať nový album Pearl Jam?Včera 16:31Boston Dynamics predstavil nového robota Atlas. Humanoidné roboty sa uplatnia skôr v službách ako v priemysle, vraví robotikVčera 16:28Prečo viesť deti ku knihám? Aby sme udržali demokraciu, hovorí odborníčka na čítanieVčera 16:27Covidová amnestia zrejme nebude pre každého, Kotlár narazil na štátny rozpočetVčera 15:32Starosta z Bruselu pomohol krajnej pravici. Chcel ich zakázať, ale Orbán a Farage sa tešiaVčera 15:19Pridaním ďalších vecí do nášho života nebudeme šťastnejší, potrebujeme presný opak, radia psychologička a novinárVčera 15:01Vláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)Včera 15:00Vegetačná sezóna sa tento rok začala skôr o tri až štyri týždne, rastliny čelia vyššiemu riziku mrazov, vraví botanikVčera 14:45Skúmal históriu kreativity: Kultúra robenia toho, čo milujete, mnohým ľuďom nevyhovujeVčera 14:44Vývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáVčera 14:36Ako sa z úzkostlivého tridsiatnika stane šťastný sedemdesiatnik? Steve Martin vie, ako na to (+ ďalšie tipy, čo pozerať)Včera 14:23Zubný lekár: 45 miliónov, ktoré na zubné benefity dali vlani poisťovne, teraz zaplatia ľudiaVčera 14:00Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalícieVčera 14:00Laser či banky? Pomôžu, no cvičeniu sa nevyhnete, vraví tréner Mihalík v rozhovore o technológiáchVčera 13:50V Rimavskej Sobote sa rozbieha kultúrne centrum Citadela. Povedali sme si, že už nie je čas na strach, vraví Tomáš BálintVčera 13:45Na predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Včera 12:48Necítia sa ako vdovy, ale ako manželky padlých hrdinovVčera 12:10Zaočkovanosť šesťročných detí proti čiernemu kašľu je už pod kritickou hranicou. Pri osýpkach je to ešte horšieVčera 11:44V Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex OptimaVčera 11:39Mesačné židovské dievčatko si zobrali cudzí ľudia, rodičia sa zachránili z transportu a schovávali sa