Keby o Trénerovi roka hlasovali len novinári, víťazom by sa stal Francesco Calzona pred Vladimírom Weissom. Bývalý hráč a tréner Dušan Galis ho nedal ani do najlepšej trojky, tvrdí, že volil iba Slovákov. Pritom na tretie miesto dal Michala Ščasného z Česka.

Tréner Vladimír Weiss starší považuje neúčasť Aleksandara Čavrića na zraze reprezentácie za nedorozumenie. Tvrdí, že svojmu bývalému zverencovi v Slovane hovoril, aby mu pred nomináciou zatelefonoval. „Po futbalovej stránke by Čavrić určite v tomto tíme mal byť,“ povedal.

Na galavečeri Futbalista roka si robili politické žarty pred šéfom televízie Markíza Petrom Gažíkom. V televízii sa pritom riešia spory so šéfom spravodajstva a popredné tváre zakladajú odbory. Žartoval aj tréner Vladimír Weiss: „Som tu. Dokonca na hrade, čo by iní za to dali!“

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss sa stal Trénerom roka. V ankete Futbalista roka 2023 nečakane zdolal Francesca Calzonu, ktorý priviedol slovenskú reprezentáciu na Euro 2024.

V minulosti úspešná trénerská dvojica Vladimír Weiss st. a Michal Hipp sa prvýkrát stretla proti sebe. Dvom suverénne najstarším trénerom v lige začínajú konkurovať bývalí zverenci z Artmedie Petržalka. Weissov Slovan zdolal Hippove Zlaté Moravce 4:1.

Vladimír Weiss ml. odmietol komunikovať s trénerom futbalovej reprezentácie Francescom Calzonom a vyčíta mu, že ho chcel osloviť cez aplikáciu FaceTime. Slovenský futbalový zväz tvrdí, že takáto komunikácia medzi trénerom a hráčmi je bežná. Navyše reprezentační tréneri sa ani v minulosti nestretávali pri tvorbe nominácie s každým hráčom osobne.

Tréner Portugalska Roberto Martínez chcel dvakrát podpísať Vladimíra Weissa mladšieho, no ten ho dvakrát odmietol. „Komu by sa nepáčil taký talent? Stretol som sa aj s jeho otcom,“ zaspomínal si na obdobie, keď v Premier League trénoval Wigan.

Vladimír Weiss st. ustál provokáciu izraelského novinára, ktorý sa ho pred dnešným zápasom spýtal, či má Slovan dostatočnú kvalitu na Ligu majstrov. „A vy čo myslíte?“ odpovedal. „Možno tak na Európsku ligu,“ provokoval ďalej novinár. „Okej, uvidíme na ihrisku,“ zakončil Weiss. Slovan hrá od 19.00 h na ihrisku Maccabi Haifa.

Futbalisti Slovana Bratislava si vybojovali postup do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy v poslednej chvíli. Pre klub je to kľúčové, v tejto sezóne má totiž najvyšší rozpočet v histórii. „Ak by nepostúpili do skupiny, bol by to problém,“ hovorí bývalý reprezentant Marek Sapara.

Stanislav Šesták si myslí, že Slovanu chýba gólový hráč, akým bol kedysi Andraž Šporar. „Okolo Šaponjića, ktorý prišiel z Atlética Madrid, bolo veľmi veľké haló, ale mňa osobne sklamal,“ hovorí v ankete s odborníkmi Šesták. Slovan dnes čaká zápas so Zrinjskim Mostarom, ktorý rozhodne o tom, či bude pokračovať v konferenčnej lige aj na jeseň.

Vladimíra Weissa v nedeľňajšom derby proti Spartaku Trnava čaká ďalšia skúška v Slovane Bratislava. „Vlado je srdciar, nepodlieha lobingu agentov,“ chválil ho majiteľ klubu Ivan Kmotrík. Weiss má preto väčší priestor na prerábku kádra ako jeho predchodcovia.

Z postupu na futbalové Euro sa tešme, ale neklamme sa, že sme na tom lepšie ako v skutočnosti, komentuje reportér Štefan Bugan. „Tréner Tarkovič zabojoval o svoju pozíciu, no správa o konci Weissa v Gruzínsku ho minimálne musela vyrušiť.“

Vladimír Weiss st. rezignoval na post trénera gruzínskej futbalovej reprezentácie. Pôsobil v nej od roku 2016, jeho posledným zápasom bolo štvrtkové neúspešné finále baráže o postup na Euro proti Severnému Macedónsku. (crystalsport)

Vladimír Weiss bol v roku 2012 na rovnakej úrovni s Coutinhom. „Obaja vtedy hrali za Espanyol a pre klub boli až príliš dobrí. Ibaže Coutinho je dnes v Barcelone a Weiss ani neviem kde,“ hovorí španielsky novinár Héctor Farrés.

Vladimír Weiss ml. je späť vo futbalovej reprezentácii napriek viacerým morálnym zlyhaniam. Každý problém sa mu prepiekol. Doteraz je terčom vtipov pre svoje kauzy (ne)šoférovania či (ne)hodenia stoličky.

Futbalista Vladimír Weiss ml. sa vracia do reprezentácie, nastúpiť môže už dnes večer v Severnom Írsku. Aký je jeho príbeh? Bol dobrý ako Coutinho, na Camp Nou zatienil Messiho aj Zlatana. Aj tak sa však nestal superhviezdou.

Foto N - Tomáš Benedikovič

„Ja som skončil,“ povedal Vladimír Weiss novinárom krátko po zápase s Českom, keď hľadal cestu von zo štadióna. Weiss nemal namierené do tímového autobusu a reprezentačný tím opustil v čase, keď ostatní hráči len prichádzali do šatne. (profutbal)

Kauza šoférovania Vladimíra Weissa ml. sa končí tak, že jeho kamarát Dávid B., ktorý mu sedel na kolenách, zaplatí pokutu 50 eur za nepoužitie smeroviek, bezpečnostných pásov a trojnásobné prekročenie limitu na počet osôb v aute.

Polícia už vrátila Vladimírovi Weissovi ml. vodičský preukaz. Weiss zatiaľ nedostal ani pokutu. Prokuratúra prípad uzavrela s tým, že Weiss nešoféroval auto, ktoré zastavili policajti a kde on odmietol fúkať aj odber krvi. Podľa prokuratúry si Weiss na miesto vodiča presadol až po zastavení auta policajtmi. (nový čas)

Generálna prokuratúra definitívne rozhodla o Weissovi, skutok sa nestal. Potvrdila tak rozhodnutie Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorá začiatkom apríla konštatovala, že Weiss auto nešoféroval. Weiss za incident z októbra minulého roka nedostane žiadny trest. (sme)

Vladko Weiss uveril tomu, že nič zlé neurobil, asi rovnako rýchlo, ako je na trávniku schopný uveriť, že ho bolí naozaj tá noha, za ktorú sa náhodne drží. Weiss nechápe, že svet nie je ihrisko, píše Tomáš Hudák.

Generálna prokuratúra má od pondelka k dispozícii vyšetrovací spis futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho. Futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší je už právoplatne od piatka 7. apríla oslobodený od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. (tasr)

Vladimír Weiss zverejnil video z jazdy, pre ktorú mal v októbri problémy s políciou. „Som vychovaný ako čestný človek, ktorý si ctí pravdu. Ak by som v osudný večer vozidlo viedol, k činu sa priznám,“ napísal na Facebooku.

Vladimír Weiss je už právoplatne oslobodený od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. „Na túto skutočnosť nemá žiadny vplyv ani postup generálneho prokurátora,“ uviedol obhajca Juraj Kuráň.

Vladimír Weiss. Foto – archív TASR

Denník Nový Čas zverejnil video a zábery zo zákroku polície voči Vladimírovi Weissovi mladšieho z minulého roku, ktorá dokazuje, že Weiss šoféroval auto, keď ho zastavila polícia. Na jeho kolenách na mieste vodiča sedel ešte ďalší človek.

Titulka Nového Času.

Zastavenie stíhania Vladimíra Weissa ml. preverí krajská aj generálna prokuratúra. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal ešte včera na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci

Obhajca Vladimíra Weissa ml. sa o zastavení trestného stíhania na svojho klienta dozvedel z médií. „Človek môže vysloviť spokojnosť, že na Slovensku fungujú mechanizmy právneho štátu a keď nie je dokázané, že sa nejaký skutok stal, tak v podstate, keď sa tak metaforicky povie, tak sa naplnila spravodlivosť. Meno môjho klienta je očistené,“ povedal Juraj Kuráň.

Vladimír Weiss ml. už nečelí trestnému stíhaniu, skutok sa podľa Okresnej prokuratúry Bratislava I nestal. Weiss vraj skoro ráno 2. októbra 2016 šoféroval svoje luxusné auto na bratislavskom Rázusovom nábreží. Údajne sa v ňom nachádzalo desať ľudí. Futbalista odmietol dychovú skúšku aj krvné testy. (tvnoviny.sk)

Polícia podala návrh na obžalobu futbalistu Vladimíra Weissa, ktorý údajne na začiatku októbra šoféroval pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovanie ukončili. 

Vladimír Weiss mladší. foto - TASR

Vyšetrovanie prípadu slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa ml. pokračuje. Na začiatku októbra mal šoférovať pod vplyvom alkoholu. „Bližšie informácie poskytneme, ak to procesná situácia umožní,“ uviedla polícia. (tasr)

Sťažnosť futbalistu Vladimíra Weissa už postúpila polícia prokuratúre. Doterajší reprezentant tvrdí, že nešoféroval auto, ktoré mal podľa polície riadiť pod vplyvom alkoholu. (tasr)

O sťažnosti futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa a jeho obhajcu voči obvineniu zo strany polície ešte dozorujúci bratislavský okresný prokurátor nemohol rozhodnúť. „Prokurátor o sťažnosti obvineného nerozhodol, pretože doposiaľ mu ju nepredložili,“ povedal námestník krajskej prokuratúry Oliver Janíček. Polícia zatiaľ sťažnosť nedodala. (tasr)

Foto: TASR Pavel Neubauer

Futbalista Vladimír Weiss ml. zverejnil na Twitteri vyjadrenie k tomu, že polícia zastavila jeho mercedes, v ktorom bol s ďalšími deviatimi ľuďmi, a odmietol fúkať. Tvrdí, že nešoféroval, a ospravedlnil sa rodine aj trénerovi Kozákovi, ktorý ho na najbližšie dva kvalifikačné zápasy vylúčil z mužstva.

O sťažnosti futbalistu Vladimíra Weissa voči obvineniu ešte prokurátor nerozhodol. Reprezentanta obvinili z jazdy pod vplyvom alkoholu, on tvrdí, že auto neriadil. K šoférovaniu sa priznal jeho kamarát. Podľa Weissovho advokáta polícia futbalistu šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. (tasr)

Polícia nezverejní video zo zadržania futbalistu Vladimíra Weissa mladšieho, ktorý aj napriek obvineniam tvrdí, že auto nešoféroval. „Z dôvodu zachovania objektivity vyšetrovania uvedeného prípadu sa k dôkaznej situácii, k jednotlivým procesným úkonom, ako aj k stranám v trestnom konaní nebudeme v súčasnosti bližšie vyjadrovať,“ odpovedala na žiadosť o zverejnenie videa polícia.

Kamarát Vladimíra Weissa prevzal na seba zodpovednosť a na polícii uviedol, že on sedel za volantom auta, ktoré zastavila polícia v nedeľu ráno. V aute slovenského futbalistu sa viezlo 10 ľudí. Weiss odmietol výzvu na dychovú skúšku, z kádra reprezentácie ho vyradili. (pluska)

Video – Vladimír Weiss po prepustení na slobodu:

Vladimíra Weissa po obvinení prepustili z cely predbežného zadržania. Futbalový reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu. Svedkovia popierajú vyjadrenie policajta, podľa ktorého šoféroval práve on. (tasr)

Tréner Ján Kozák rozhodol, že Vladimír Weiss mladší nenastúpi do kvalifikačného dvojzápasu so Slovinskom a Škótskom, a chce sa s ním porozprávať. Weiss je obvinený po tom, čo polícia zastavila v pondelok okolo siedmej ráno jeho auto, v ktorom bolo desať ľudí, a futbalista odmietol fúkať.

Foto: TASR - Martin Baumann

Polícia obvinila futbalistu Vladimíra Weissa, ktorý odmietol dychovú skúšku aj odber krvi. Obvinený je z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Weissov právnik bráni reprezentanta, že auto nešoféroval. (TV Joj)

To, že známeho čutálistu Vladimíra Weissa mladšieho zadržala v nedeľu ráno polícia, znie úsmevne, ale až kým si neuvedomíte, čo to hovorí o stave nášho futbalu. Nová Cynická obluda.

Futbalista Vladimír Weiss podľa svojho obhajcu nešoféroval auto, ktoré v nedeľu ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Obhajca Juraj Kuráň tvrdí, že polícia Weissa šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi.

Vladimír Weiss. Foto – archív TASR

Nové na Dennikn.sk

Včera 21:39Čo to bude znamenať pre kultúrnu scénu, ak zákon o Fonde na podporu umenia prejde v súčasnej podobe? (anketa)Včera 19:50Z Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrolaVčera 19:12Newsfilter: Zbierka Munícia pre Ukrajinu je aj odkazom MoskveVčera 18:48Polovica čínskych miest sa pomaly prepadáva, zistila štúdia. Ohrozené sú najmä tie na pobrežíVčera 18:01Ráž chce urýchliť Višňové, ale v tuneli vidí tektonický zlomVčera 17:40Graf dňa: Slováci vlani zbohatli na najvyššiu úroveň v histórii, zisk však zhltla infláciaVčera 17:15Ficovi vypršal čas na odpoveď po ostrom liste z Bruselu. Problémy tušil už vlani na utajovanej cesteVčera 17:12Život jej zachránila darkyňa až z USA. V počte registrovaných darcov kostnej drene zaostávame za zahraničímVčera 17:10Dediči po zosnulom Lazarovi nič predávať nebudú. Vedúce posty vo firmách preberá jeho dcéra s manželomVčera 16:58Erik Tomáš sa vysmieva z KDH, za podporu 13. dôchodkov im nič nové nesľúbilVčera 16:47Diktátori a demagógovia nezastavia lásku. Prečo sa oplatí počúvať nový album Pearl Jam?Včera 16:31Boston Dynamics predstavil nového robota Atlas. Humanoidné roboty sa uplatnia skôr v službách ako v priemysle, vraví robotikVčera 16:28Prečo viesť deti ku knihám? Aby sme udržali demokraciu, hovorí odborníčka na čítanieVčera 16:27Covidová amnestia zrejme nebude pre každého, Kotlár narazil na štátny rozpočetVčera 15:32Starosta z Bruselu pomohol krajnej pravici. Chcel ich zakázať, ale Orbán a Farage sa tešiaVčera 15:19Pridaním ďalších vecí do nášho života nebudeme šťastnejší, potrebujeme presný opak, radia psychologička a novinárVčera 15:01Vláde ukázali vztýčený prostredník tisíce slovenských občanov (udalosti týždňa)Včera 15:00Vegetačná sezóna sa tento rok začala skôr o tri až štyri týždne, rastliny čelia vyššiemu riziku mrazov, vraví botanikVčera 14:45Skúmal históriu kreativity: Kultúra robenia toho, čo milujete, mnohým ľuďom nevyhovujeVčera 14:44Vývoj bojov (785. deň): Bol by to úspech na úrovni zázraku. Ukrajina sa chváli zostrelením bombardéra, ktorý ničil jej mestáVčera 14:36Ako sa z úzkostlivého tridsiatnika stane šťastný sedemdesiatnik? Steve Martin vie, ako na to (+ ďalšie tipy, čo pozerať)Včera 14:23Zubný lekár: 45 miliónov, ktoré na zubné benefity dali vlani poisťovne, teraz zaplatia ľudiaVčera 14:00Taraba kašle na to, že chlievy smrdia aj voličom koalícieVčera 14:00Laser či banky? Pomôžu, no cvičeniu sa nevyhnete, vraví tréner Mihalík v rozhovore o technológiáchVčera 13:50V Rimavskej Sobote sa rozbieha kultúrne centrum Citadela. Povedali sme si, že už nie je čas na strach, vraví Tomáš BálintVčera 13:45Na predčasný dôchodok už po 40 rokoch zabudnite, trináste penzie zhltnú miliardu ročne. Pozrite si, čo schválili poslanci Včera 12:48Necítia sa ako vdovy, ale ako manželky padlých hrdinovVčera 12:10Zaočkovanosť šesťročných detí proti čiernemu kašľu je už pod kritickou hranicou. Pri osýpkach je to ešte horšieVčera 11:44V Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex OptimaVčera 11:39Mesačné židovské dievčatko si zobrali cudzí ľudia, rodičia sa zachránili z transportu a schovávali sa