Peter Sagan sa necelé dva týždne po operácii srdca vrátil k tréningu. „Je čas zasadnúť opäť do sedla,“ napísal na Instagram.

Peter Sagan podstúpil operáciu srdca, v Univerzitnej nemocnici v talianskej Ancone mu vykonali transkatétrovú abláciu. Verí, že sa po 15 dňoch odpočinku opäť vráti do tréningového procesu.

Peter Sagan podstúpi na budúci týždeň operáciu srdca. „Kým som trénoval v Marseille, moje srdce niekoľkokrát poskočilo. Nie je sa čoho báť. Som si istý, že vďaka môjmu priateľovi, športovému kardiológovi Dr. Robertovi Corsettimu, sa čoskoro vrátim do sedla,“ napísal slovenský cyklista na sociálne siete.

Peter Sagan bude štartovať na cestných etapových pretekoch Okolo Maďarska 8. až 12. mája. Sagan pritom minulý rok oznámil, že na ceste nebude pretekať. Momentálne sa snaží kvalifikovať na horskom bicykli na tohtoročnú olympiádu do Paríža.

Peter Sagan je od olympiády vzdialený ako Bratislava od Paríža, hovorí Peter Pašuth z olympijského výboru. Keďže už nemá šancu kvalifikovať sa na základe výsledkov, musí dúfať len v scenáre, ktoré sám neovplyvní. Ak dostane miestenku, skôr to bude až v poslednej chvíli.

Na olympijskú miestenku do Paríža stále čaká aj poslanec Hlasu Erik Vlček. Parlament nezvykne zasadať v lete, keď sa olympiáda koná, a kajakár absolvuje v máji dôležité kvalifikačné preteky. „Účasť na siedmej olympiáde by bola pre mňa splneným snom,“ hovoril Vlček po voľbách.

Slovensko bude mať pravdepodobne najnižšiu účasť športovcov na olympiáde v dejinách. Aktuálne, 150 dní pred začiatkom hier v Paríži, je istých len 13 slovenských miesteniek. Zostavili sme prehľad ďalších možných reprezentantov podľa športových disciplín.

Peter Sagan nepodstúpil operačný zákrok, ako informovali médiá vrátane Denníka N. Na srdce mu však dali senzor, ktorý sleduje tepovú frekvenciu, a ak by sa tachykardická epizóda zopakovala, zaznamená EKG, na základe ktorého by sa dala určiť presnejšia diagnóza.

Peter Sagan sa môže na olympiádu v Paríži dostať už len pridelením voľnej karty. „Hráme na to, že bude mať dostatočnú formu, pripraví sa na preteky a pozvú ho,“ povedal športový riaditeľ cyklistického zväzu Jakub Vančo. Sagan chce na OH súťažiť v horskej cyklistike.

Peter Sagan v nasledujúcom roku absolvuje niekoľko cestných pretekov so slovenským tímom Pierre Baguette, v ktorom je športovým riaditeľom jeho brat Juraj. Pre 33-ročného cyklistu to bude príprava na preteky v horskej cyklistike, na ktoré sa sústredí od sezóny 2024, informuje denník Šport.

Peter Sagan obsadil vo svojich posledných cestných pretekoch v kariére 9. miesto. Na Tour de Vendée zvíťazil Francúz Arnaud Démare po šprinte pelotónu, Sagan sa doň nezapojil. Trojnásobný majster sveta bude v budúcej sezóne súťažiť v horskej cyklistike.

Peter Sagan nebude štartovať na majstrovstvách Európy, ktoré tento týždeň organizuje holandský región Drenthe. V 20-člennej nominácii Slovenského zväzu cyklistiky chýba aj bronzový medailista z MS v kategórii do 23 rokov Martin Svrček.

Francúzsky cyklista Valentin Madouas zvíťazil v 87. ročníku pretekov Bretagne Classic. Jazdec tímu Groupama – FDJ v šprinte štvorčlennej skupiny zdolal krajana Mathieua Burgaudeaua a Rakúšana Felix Grosschartnera. Peter Sagan preteky nedokončil. (cycling-info)

Peter Sagan nebude štartovať na španielskej Vuelte. Otvára sa tak možnosť, že by trojnásobný majster sveta mohol štartovať na Okolo Slovenska, ktoré budú od 13. do 17. septembra.

Cyklista Mark Cavendish sa v dokumente na Netflixe vracia aj ku kolízii s Petrom Saganom. „Zúril som. Skoro som prišiel o palec, mal som dieru v lopatke,“ hovorí a odhaľuje aj to, ako bojoval s depresiou a s poruchou príjmu potravy.

Peter Sagan bude od roku 2024 pretekať za tím Specialized Factory Racing team. Trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike posledné dve sezóny pôsobil vo francúzskom celku TotalEnergies, s ktorým mal platnú zmluvu aj na nasledujúcu sezónu, no v nej sa už bude venovať len horskej cyklistike.

Peter Sagan skončil na 63. mieste v olympijskej disciplíne cross-country na MS v Glasgowe. Zatiaľ si tak nezaistil miestenku na olympiádu v Paríži. Víťazom pretekov sa stal Thomas Pidcock z Veľkej Británie.

Peter Sagan dnes na MS v cross country odštartuje z piateho radu, nie z posledného. Medzinárodná cyklistická únia na poslednú chvíľu zmenila pravidlá a cyklistov, ktorí sú v rebríčkoch iných disciplín v top 10, na ceste v top 20, posunula na štarte vyššie. Zmena sa dotkne aj Mathieu van der Poela a Toma Pidcocka.

Peter Sagan v sobotu na majstrovstvách sveta začne na horskom bicykli boj o olympiádu. Jeho šance sú malé, pomohlo by mu, ak by porazil Holanďana Mathieua van der Poela. Cesta na OH cez rebríček je pre Slovensko takmer vylúčená, na MS sú v hre dve olympijské miestenky. Poslednou možnosťou je zisk voľnej karty.

Peter Sagan neuspel vo svojej prvej disciplíne na horskom bicykli na MS v Glasgowe. Na krátkej trati skončil 37. so stratou 69 sekúnd na víťaza Samuela Gaza z Nového Zélandu. V sobotu Sagana čaká olympijská disciplína cross-country.

Peter Sagan bude na majstrovstvách sveta štartovať na horskom bicykli už dnes o 18.45 h, na programe je šprint na krátkej trati. Na štartovej listine aj Holanďan Mathieu van der Poel či Brit Thomas Pidcock. Klasické preteky, na ktorých Sagan zabojuje aj o olympiádu, odštartujú v sobotu.

Holandský cyklista Mathieu van der Poel získal titul majstra sveta. Na technickom okruhu v Glasgowe predviedol víťazný sólový útok vyše 20 kilometrov pred cieľom. Druhý skončil Belgičan Wout van Aert, tretí bol Slovinec Tadej Pogačar. Peter Sagan ani Matúš Štoček preteky nedokončili.

Stupne víťazov. Foto - TASR/AP

Peter Sagan odstúpil z cyklistických MS, do cieľa zostávalo 110 kilometrov. Kontakt s pelotónom začal strácať po príchode na technický okruh v Glasgowe, bol to preňho posledný svetový šampionát v kariére. Podujatie nedokončil ani druhý slovenský cyklista Matúš Štoček.

Mužské preteky na cyklistických MS na hodinu prerušil protest. Rozhodcovia po 80 kilometroch preteky neutralizovali, pretože sa štyria klimatickí aktivisti z organizácie This Is Rigged prilepili na cestu a zablokovali ju.

Na MS sa začali preteky v cestnej cyklistike, ktoré sú posledné pre Petra Sagana. Na klasikárskom okruhu v Glasgowe sú favoritmi Evenepoel, Pogačar, van der Poel alebo van Aert. Pretekári prídu do cieľa okolo 17.00 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 14.00 h.

zdroj - La Flamme Rouge

Kým Peter Sagan vyhral svoje prvé majstrovstvá sveta, mal povesť večne druhého, píše Peter Kováč. Potom však prišiel nečakaný útok na 23. ulici v Richmonde, ktorý všetko zmenil. Sagan v nedeľu v škótskom Glasgowe absolvuje svoj posledný šampionát na ceste.

Na MS v cyklistike bude s Petrom Saganom v pretekoch s hromadným štartom jazdiť aj Matúš Štoček, ktorý ho porazil na domácich majstrovstvách. „Žiadali sme miestenku pre majstra Slovenska a cyklistická únia nám miesto potvrdila,“ povedal prezident zväzu Peter Privara.

Dánsky cyklista Jonas Vingegaard vyhral Tour de France. Druhý skončil Tadej Pogačar, tretí bol Adam Yates. Peter Sagan vo svojej poslednej etape na Tour v kariére skončil jedenásty, šprint v Paríži vyhral Jordi Meeus.

Jonas Vingegaard s Tadejom Pogačarom a Adamom Yatesom. Foto - TASR/AP

Začala sa posledná etapa Tour de France. Šprintérov s Petrom Saganom čaká na Champs-Élysées hromadný dojazd pelotónu, cyklisti prídu do cieľa okolo 19.30 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 18.00 h.

zdroj - letour.fr

Dánsky cyklista Jonas Vingegaard obháji titul na Tour de France. V horskej 20. etape finišoval na čele pretekov a udržal si žltý dres pred Tadejom Pogačarom, ktorý získal etapový triumf. Vingegaard skončil v etape tretí.

Jonas Vingegaard. Foto - TASR/AP

Začala sa 20. etapa Tour de France. Horský profil vo Vogézach poskytuje vrchárom poslednú šancu vyhrať etapu, líder pretekov Jonas Vingegaard má pred druhým Tadejom Pogačarom náskok vyše 7 minút. Cyklisti prídu do cieľa okolo 17.00 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 15.15 h.

zdroj - letour.fr

Slovinský cyklista Matej Mohorič vyhral 19. etapu Tour de France, v úniku porazil na cieľovej páske včerajšieho víťaza Dána Kaspera Asgreena. Jonas Vingegaard si udržal žltý dres, do cieľa prišiel v pelotóne spoločne s Tadejom Pogačarom.

Začala sa 19. etapa Tour de France. Zvlnená trasa favorizuje únik na úkor šprintérov, cyklisti prídu do cieľa okolo 17.20 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 14.45 h.

Zdroj - letour.fr

Dánsky cyklista Kasper Asgreen vyhral 18. etapu na Tour de France po celodennom úniku. Šprintérske tímy záver etapy nezvládli, pelotón finišoval tesne za pretekármi z úniku. V predbežnej klasifikácii nenastali žiadne zmeny, lídrom pretekov zostal Dán Jonas Vingegaard.

Do konca 18. etapy Tour de France musia cyklisti prejsť posledných 10 kilometrov. Pred pelotónom je únik, no má náskok len 20 sekúnd. O víťazstvo sa bude šprintovať. Pretekári by mali byť v cieli o 17.45 h.

Začala sa 18. etapa Tour de France. Rovinatý profil je určený pre šprintérov s Petrom Saganom, cyklisti prídu do cieľa okolo 17.30 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 14.35 h.

Zdroj – letour.fr

Začala sa 17. etapa na Tour de France s prívlastkom kráľovská. Cyklisti absolvujú 166 kilometrov a zdolajú vyše päťtisíc výškových metrov. Favoritmi na víťazstvo sú Dán Jonas Vingegaard a Tadej Pogačar zo Slovinska. Pretekári by mali byť v cieli o 17.10 h. Priamy prenos vysiela Šport RTVS od 14.00 h.

zdroj: letour.fr

Dán Jonas Vingegaard po výhre v časovke zvýšil náskok na čele Tour de France na minútu a 48 sekúnd. Pred 16. etapou viedol pred Slovincom Tadejom Pogačarom o desať sekúnd, ten však skončil s odstupom až druhý. Vingegaard tak má päť etáp pred koncom pretekov veľkú šancu na celkové víťazstvo.

Jonas Vingegaard po výhre v časovke. Foto - TASR/AP

Začala sa 16. etapa Tour de France. V jedinej časovke na podujatí sa odohrá ďalší súboj o žltý dres medzi Jonasom Vingegaardom a Tadejom Pogačarom, medzi ktorými je v klasifikácii 10-sekundový rozdiel. Vingegaard pôjde na trať o 17.00 h, Pogačar vyrazí o 2 minúty skôr. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 14.30 h.

Dúfam, že Tour de France nerozhodnú motorky, u Sagana ešte očakávam zlepšenie, hovorí cyklistický odborník Lukáš Timko. V dnešnej dôležitej časovke mierne favorizuje Tadeja Pogačara, kľúčový môže byť aj zjazd v stredajšej horskej etape. Zásadnú úlohu môže zohrať aj celkovo štvrtý Adam Yates.

Peter Sagan pre belgické médiá povedal, že o konci kariéry začal uvažovať pred tromi rokmi. „Ale vtedy som bol príliš dobrý na to, aby som skončil,“ uviedol 33-ročný slovenský pretekár, ktorý po prebiehajúcej sezóne ukončí kariéru v cestnej cyklistike.

Začala sa 15. etapa na Tour de France, posledná pred 2. voľným dňom. Cyklistov čaká ďalší deň v Alpách s cieľom na kopci Saint-Gervais Mont-Blanc. Očakáva sa tak ďalší súboj medzi Jonasom Vingegaardom z Dánska a Slovincom Tadejom Pogačarom. Pretekári by mali byť v cieli o 18.00 h. Priamy prenos vysiela Šport RTVS od 14.40 h.

zdroj: letour.fr

Dán Jonas Vingegaard si aj po 14. etape Tour de France udržal žltý dres pred Slovincom Tadejom Pogačarom, vďaka bonifikácii z horskej prémie zvýšil svoj náskok na 10 sekúnd. Etapu vyhral Španiel Carlos Rodríguez z Ineosu a posunul sa na priebežné tretie miesto Tour.

Začala sa 14. etapa na Tour de France. Cyklisti v nej prejdú necelých 152 kilometrov a zdolajú viac ako štyritisíc výškových metrov. Vrchol posledného kopca je 12 kilometrov pred cieľom, následne sa do cieľa bude klesať. Pretekári by v ňom mali byť o 17.25 h. Priamy prenos vysiela Šport RTVS od 14.35 h.

zdroj: letour.fr

Poľský cyklista Michał Kwiatkowski vyhral 13. etapu Tour de France. Tadej Pogačar v cieľovom kopci Grand Colombier získal v samotnom závere 8 sekúnd na lídra Jonasa Vingegaarda, ktorý si pred ním udržal žltý dres o 9 sekúnd.

Tadej Pogačar v cieli 13. etapy pred Jonasom Vingegaardom. Foto - TASR/AP

Začala sa 13. etapa Tour de France, ktorá sa končí na vrchole stúpania Grand Colombier. Na jeho sklonoch sa očakávajú útoky aj od lídra pretekov Jonasa Vingegaarda a druhého v poradí Tadeja Pogačara. Cyklisti prídu do cieľa okolo 17.15 h. Priamy prenos vysiela Eurosport 1, Šport RTVS od 14.35 h.

Zdroj - letour.fr

Peter Sagan po sezóne skončí vo francúzskom tíme TotalEnergies, výrobca bicyklov, ktorý ho sponzoruje, pri ňom zostáva. Správu priniesol denník L’Equipe s odvolaním sa na riaditeľa tímu Jeana Reného Bernardeaua. Saganov nový tím zatiaľ nie je známy, budúci rok by chcel na horskom bicykli zabojovať o olympiádu v Paríži.

Peter Sagan dostal po štvrtkovej 12. etape Tour de France penalizáciu za nedovolenú pomoc za tímovým vozidlom v úvode etapy. Slovenský cyklista prišiel o 10 sekúnd v celkovej klasifikácii, o 6 bodov v bodovacej súťaži a musí zaplatiť pokutu 500 švajčiarskych frankov.

Španielsky cyklista Ion Izagirre vyhral 12. etapu Tour de France. Jazdec tímu Cofidis sa presadil v úniku, keď zaútočil v poslednom kopci a do cieľa prišiel sám. Dán Jonas Vingegaard udržal žltý dres, spolu s ním finišoval v hlavnej skupine aj Slovinec Tadej Pogačar.

Začala sa 12. etapa Tour de France. Cyklistov čaká horský profil s viac ako troma tisíckami výškových metrov. Uspieť v nej by mohli pretekári v úniku. Pretekári budú v cieli približne o 17.30 h. Priamy prenos vysiela Šport RTVS od 14.35 h.

zdroj: letour.fr

Najčítanejšie teraz

Nové na Dennikn.sk

09:52Vytáča ma proteínová panika aj živiny v prášku, hovorí vedec v oblasti výživy Tim Spector 08:26Svetový newsfilter: Ukrajina potrebuje protivzdušnú obranu a už volí aj tvrdšiu taktiku, aby ju získala 07:45Najdôležitejšia česká misia: Ako sa zrodil nečakaný plán nájsť vo svete muníciu pre Ukrajinu 07:37Za úzkosťami bývajú nenaplnené potreby. Nechceme byť za sebcov, aj keď sme nešťastní, hovoria psychológovia Ashford a Miler (+ video) 07:25Mám pozvať otca na svadbu, aj keď mi v detstve veľmi ubližoval? 07:05Ráno s NHL: Kto vyhrá Stanleyho pohár a ako dopadnú Slováci? Predpovede Denníka N pred play-off 06:26Ekonomický newsfilter: Rozšírenie rozpočtovej diery o pol miliardy podporila polovica opozícieVčera 21:07Toto vystrihneme: Hviezdny mierVčera 19:27Newsfilter: Dá sa pochybovať, že KDH spoluprácou s koalíciou získa nejakých voličovVčera 19:19Vranovskú celulózku štát zasa karhá za ohrozovanie životného prostredia. Vyše dvojmiliónová pokuta ju však nezavrieVčera 19:14Graf dňa: Výsledky holandskej ASML ukazujú, že sektor čipov nie je stávkou na istotuVčera 19:11Bývalého námestníka SIS Borisa Beňu zadržali v Kongu. Môže to skomplikovať proces s Vladimírom PčolinskýmVčera 18:54Najprv sa vyhráža, potom líška. Akú hru rozohral Fico s KDH, je v hnutí panika a ako na to môžu jeho lídri reagovať?Včera 18:49Saková tají meno odborníka, na ktorého sa odvoláva pri miliónových nákupoch emisných kvótVčera 18:19S týmito zbraňami by vojnu nevyhral. Čo útok Iránu na Izrael ukázal o jeho sile (+ infografiky)Včera 18:16Hiking basecamp: Kratšie výlety na hrad Hajnáčka, rozhľadne, Matku Božiu a Štúrovu lavičkuVčera 17:48Štátne teplárne riadili ich manažéri úspešne, vládnemu valcu aj tak neunikliVčera 17:29Gyimesi pracoval u košického župana len pár týždňov, podľa polície vtedy zmanipuloval verejné obstarávanieVčera 17:13Shooty: SuplentVčera 17:08Popredná expertka na antisemitizmus: váš minister vnútra legitimizoval extrémistu. Je to nebezpečnéVčera 17:07My už s ropou končíme a bežať budeme na odpady, hovoria robotníci zo Slovnaftu. Preháňajú, no iba čiastočneVčera 16:56Na semafore Obnov dom naďalej svieti červená a minister Taraba sa chváli, ako to riešiVčera 16:54Peniazmi na ukrajinskú muníciu posielajú darcovia odkaz aj Ficovej vláde, hovoria organizátori úspešnej zbierkyVčera 16:19Mocenské hry orbánovcov znamenajú koniec menšinového zastúpenia MaďarovVčera 16:07Prečo by učiteľ nemal spať so študentkou? Zbierka esejí Právo na sex sa zaoberá hranicami vzťahov, túžbou aj pornografiouVčera 15:58V čom sa mýlil Rudolf Huliak pri pokuse s kvetinou, na ktorú vydychoval dym z cigaryVčera 15:58Novým riaditeľom RTVS môže byť konšpirátor Machala, programová rada nebudeVčera 14:47Danglár: Rys v ohrozeníVčera 14:26Povinná vojenčina v 21. storočí? Rodovo neutrálna a vyberá tých najlepších, ukazuje švédsky modelVčera 14:19Slovenka bola pri smrteľnom útoku na Černihiv: Kým sme prišli k úkrytu, už sme počuli tri výbuchy